jantarski Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Gratulacje ! ! ! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) gratuluje Edytowane 4 Lipca 2006 przez filon89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sky Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Biurokracja!! Dlugie terminy oczekiwania na examin!! :icon_mrgreen: Prawda... Na teorię czekałem 2 tyg...Wczoraj zdałem bez błędów...Zapis na jazdy i tu sprowadzili mnie na ziemię...Najwcześniejszy (i to nie pasujący) na 27.07.2006.I zapisałem się na 31.07.2006 na godz. 18:00.To już "tylko" 27 dni :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Gratuluję Ja w tym tygodniu jadę się zapisać na egzamin :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja w tym tygodniu jadę się zapisać na egzamin to tak jak ja....od czasu ukończenia kursu miałam takie urwanie głowy :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Płaski Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Gratulujemy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 jeju ja też tak chcem!!! Dopiero za sobą piersze jazdy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Witam Wszystkich!!! Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj tj. 4 lipca 2006 roku zdałem ZDAŁEM EGZAMIN na Prawo Jazdy kat. A (za pierwszym razem :biggrin: )! ! ! :D Pozdro All :P Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Mam taki mały komunikat do zdających we Wrocławiu...ponieważ ja już przez to przeszedłem i spotkałem sie z kilkoma niedorzecznymni sytuacjami w czasie egzaminu tym samym chce sie z Wami (głównie z tymi którzy czekaja na swój egzamin) podzielić tym co tam sie stało!!! :D Otóż musicie uważać na każdy szczegół podczas przygotowania się do omawiania motocykla (ten element jest na egzaminie jeszcze zanim dosiądziesz "bestie"). :biggrin: Wspominam o tym dlatego, że u mnie był przypadek, że dziweczyna która podeszła do moto i zaczeła omawiać sprzęt (co, gdzie i jak) to po chwili rozmowy wróciła z kwitkiem... :P co się okazało nie potrafiła wskazać gdzie sprawdza sie stan poziomu oleju!!! Egzamin był przeprowadzany na motocyklu YAMAHA (modelu niestety nie jestem w stanie określić) :notworthy: i w tym moto jest po prostu takie oczko w którym widać poziom oleju (takie samo jak przy sprawdzaniu płynu hamulcowego), nie ma bagnetu tak jak w większości motorów!!! Taki niby żaden błąd a dziewczyna nawet na motor nie wsiadła... :P Przykra sprawa ale dzięki temu następni nie popełnią tego samego błędu... uczmy sie uczyć na błędach innych byśmy sami nie popełniali podobnych!!! Pozdro All Edytowane 5 Lipca 2006 przez panas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Nie zapomnij włączyć swiateł przy wyjeździe z placu na miasto Byłem świadkiem jak jeden gosciu w ten sposob oblałPS. ooops a to juz po, nie zauwazylem , gratulacje :biggrin: czyli na placu nie trzeba miec wlaczonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Na placu nie trzeba mieć włączonych, bo to nie ruch miejski, ale lepiej mieć włączone, bo różnie sobie egzaminatorzy zinterpretują przepisy, a na światłach zawsze można jeździć. Dzięki panas za informacje o egzaminie. Będę niedługo zdawał, ale gdzie sprawdza się poziom oleju to wiem. Motor to Yamaha TW 125. Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie panas. Jak to jest z kierunkowskazami na placu. Trzeba włączać, czy nie ? ? ? Trzeba się upewniać, obracać ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panas Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie panas. Jak to jest z kierunkowskazami na placu. Trzeba włączać, czy nie ? ? ? Trzeba się upewniać, obracać ? ? ? Powiem tak... na kursie uczyli mnie że w slalomie należy się odwracać i włączać kierunki, a w ósemce kazali mi zarówno ćwiczyć tylko rozglądając się (jak oni to nazywają sprawdzać "martwe" punkty) jak i używając kierunków (podobno były przypadki we Wro że ulali kogoś za brak kirunków w ósemce - głupie co?!). :P A na egzaminie... egzaminator u którego ja zdawałem nie wymagał kierunków w slalomie a tym bardziej już w ósemce!!! Natomiast oczywiście przy slalomie widoczny obrót głowy i w ósemce jak powyżej sprawdzanie "martwych" punktów!!! :notworthy: Ja byłem czwarty w kolejności więc widziałem co robią inni, jeżeli nie włączali kierunków i przechodzili to ja tez już o tym nie myślałem i skupiałem się na poprawnym wykonaniu tego co do mnie należało... a raczej tego czego wymagał egzaminator!!! :D Powiem tyle włączenie kierunku nie jest błedem.. jak właczysz tym lepiej dla Ciebie!!! Włączenie kierunku to zawsze wiecej czynności do wykonania więc procentuje to na Twoją korzyść!!! :biggrin: Dzięki panas za informacje o egzaminie. Będę niedługo zdawał, ale gdzie sprawdza się poziom oleju to wiem. Motor to Yamaha TW 125. W to nie wątpie... ale jak sam widzisz nie wszyscy mają o tym pojęcie!!! :P Edytowane 5 Lipca 2006 przez panas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilklw Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Mam pytanie czy na egazminie na A1 podczas kręcenia ósemki da się na Yamaha tw 125 przejechać tą ósemke na wolnych obrotach (bez używania gazu) ? Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Tak da się [mogę Ci powiedzieć ze względów praktycznych, bo egzaminu jeszcze nie miałem]. Nawet na A zdaje się TW 125. Edytowane 10 Lipca 2006 przez Prog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilklw Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 A to na pierwszym biegu mam nim jeździć czy lepiej wrzucić dwójeczke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi