Richi Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 witam, zamierzam zmienić olej w moim moto, dotychczas lałem olej Shell Ultra 4, 10 W 40, teraz chce spróbować Bel Raya THUMPER 4T RACING PÓŁ SYNTETYK 20W50, co o tym sądzicie?, na jakich olejach jeżdżą wasze KTM - 4T, czy to dobry pomysł żeby nalać właśnie Bel Raya, czy macie pomysł na inny olej MOTOREXA czy MOTULA, który Waszym zdaniem jest "the best" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Nie ma oleju naj naj liczy się wymiana w terminie sam latam na shelu i jeste zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 ja latam na castrolu R4 jest to full syntetyk przeznaczony do wysilonych jednostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Motul 10W40 < OK :lapad:pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Castrol Offroad pol syntetyk 10w40 chyba. Leje, zmieniam i narazie bez problemow. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 2 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Półsyntetyk do wyczynowego, w miarę świeżego enduro?? Chyba litości nie macie dla tych biednych silników...Tylko pełen syntetyk. osobiście zalecam R4 Castrola lub 300V Motula. Tylko pełen syntetyk!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) witam, zamierzam zmienić olej w moim moto, dotychczas lałem olej Shell Ultra 4, 10 W 40, teraz chce spróbować Bel Raya THUMPER 4T RACING PÓŁ SYNTETYK 20W50, co o tym sądzicie?, na jakich olejach jeżdżą wasze KTM - 4T, czy to dobry pomysł żeby nalać właśnie Bel Raya, czy macie pomysł na inny olej MOTOREXA czy MOTULA, który Waszym zdaniem jest "the best" ? A po co zmieniać na inny ? Ten się nie sprawdził ? Zrób tak jak radzi Dominik, czyli pełny syntetyk. Pozdr. Edytowane 2 Lipca 2006 przez bodek_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 2 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Do tych motocykli wchodzi około 1,3 litra oleju, naprawdę nie ma tutaj sensu jakakolwiek oszczędnośc...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 dzieki za Wasze rady, tez tak mysle ze po co zmieniac na cos innego, motor ma dopiero 2000 km, jak jezdzil na shellu full-syntetycznym to niech dalej na nim gada. Pytanie moje wzielo sie po tym, jak lokalny sklep motocyklowy, a zarazem autoryzowany serwis Yamahy namawia mnie do zakupu u nich wlasnie tego Bel Raya, twierdzac ze jest on najlepszy do tego typu jednostek, oczywiscie stawiajac mniej pozytywne opinie Shellowi. pzdr Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 dzieki za Wasze rady, tez tak mysle ze po co zmieniac na cos innego, motor ma dopiero 2000 km, jak jezdzil na shellu full-syntetycznym to niech dalej na nim gada. Pytanie moje wzielo sie po tym, jak lokalny sklep motocyklowy, a zarazem autoryzowany serwis Yamahy namawia mnie do zakupu u nich wlasnie tego Bel Raya, twierdzac ze jest on najlepszy do tego typu jednostek, oczywiscie stawiajac mniej pozytywne opinie Shellowi.Zmienic to musisz,b o to już pora 2000km, ale zostań przy tym co masz , albo jakiegos motula full syntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 spokojnie :icon_mrgreen: olej i filtry są wymieniane regularnie co ok 500 - 600 km, motor teraz ma poprostu lekko ponad 2000 km i szykuje się kolejna zmiana, zastanawiałem się poprostu czy opłaca się zmienić marke oleju, czy zostać poprostu przy Shellu. Jeszcze takie pytanie, co ile Wy w swoich KTM - ach 4T zmieniacie olej, używając motorek wyłącznie do rekreacji ? Z tego co wyczytałem to producent KTM-a zaleca wymianę po 15 h pracy silnika lub 100 l paliwa. pzdr Maciek :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Pytanie moje wzielo sie po tym, jak lokalny sklep motocyklowy, a zarazem autoryzowany serwis Yamahy namawia mnie do zakupu u nich wlasnie tego Bel Raya, twierdzac ze jest on najlepszy do tego typu jednostek, oczywiscie stawiajac mniej pozytywne opinie Shellowi. Każdy serwis/sklep będzie zachwalał Ci produkty firmy z którą ma jakieś dziwne, lukratywne umowy, ewentualnie ma na magazynie zapas który nie schodzi.... :icon_mrgreen: Uważam, że w obecniej chwili każdy olej "wiodącego" :icon_mrgreen: producenta jest równie dobry. Oczywiście pod warunkiem posiadania parametrów stosownych do danego moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Ja mam serwis i wcale nie mam lukratywnych układów z producentami olejów ani zapasów na strychu :icon_mrgreen: Dlatego z czystym sumieniem zalecam kolegom lanie Castrola i Motula w specyfikacji full sintetic :icon_mrgreen:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Dobrzy producenci... :icon_mrgreen: Osobiście jeżdzę na Castrolu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 ja bym Ci doradził castrol r4 ale wlej to co najlepsze =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi