MOC Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ropa jest sucha, i skoro spowodowała samozapłon to zatarcie bylo bliskie, to 2t, a poaz tym głowica by sie po prostu stopiła i było by po ptokach Granat o ropie mozna powiedziec wszystko ale nie to ze jest ona sucha :bigrazz: Wrecz przeciwnie ma bardzo dobre wlasciwosci smrne inaczej wszystkie pompy wtryskowe w dieslach przy pierwszym starcie pozacieralyby sie... :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Masz swieta racje, bije sie w piers:-) jednak stopienie głowicy juz widziałem, własnie po ropie w maluchu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czato2 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 SPAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 A ja doloze swoje 3 grosze do mitu ze Junaki nogi lamaly - otoz ja tej wiosny probowalem odpalic Janka ze strasznie zle ustawionym zaplonem i tak mi oddal ze pekla mi jedna z kosci w stopie. Polozylem sie na posadzke z bolu. Fakt ze ta kostka byla peknieta pol roku wczesniej ale zrosla sie i bylo ok, na pewno byla slabsza a Junak nie mial prawa pracowac z takim ustawieniem zaplonu, jednak mit w pewnym stopniu potwierdzam:) (potem spedzilem 3 tyg z niefajnym butem gipsowym ale za to niezle odszkodowanie dostalem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 nic nowego;] kumplowi Mz 250 tez rozwaliła noge;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 janek nawet przy dobrze ustawionym zapłonie lubił kopnac i to nie mit to swinta prowda:-)wiem bo mnie kopna nie raz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Kopnac to kopnac, ale mit jest o lamaniu nog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Padza Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ostatnio jechałem z ojcem na Mazury i opowiedział mi niezła historię o JUNAKU.Ojciec tak mówi: Junak to solidny motocykl. Kolega wracał kiedyś do domu z pracy i złapał gumę. Upakował więc w oponę zamiast dętki świeżo narwanych gałęzi z drzewa i pomalutku dojechał. - Niezły pomysł tak swoją drogąPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek.m10 Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Orginalne oponki od Janka były wystarczająco twarde żeby bez powietrza powrócić do domu. Sam to kilka krotnie przerabiałem HEHE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Orginalne oponki od Janka były wystarczająco twarde żeby bez powietrza powrócić do domu. Sam to kilka krotnie przerabiałem HEHE :banghead: Nawet nie wiem co mam napisać. Jedynie pogratulować takich supier opon :cool: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek.m10 Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 :buttrock: Nawet nie wiem co mam napisać. Jedynie pogratulować takich supier opon :) . No wiesz to były stare podwice Stomiloweskie oponki :crossy: :), nie jak teraz jakaś tandeta co przy kapciu sama schodzi z felgi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabster Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Aby, w przypadku uszkodzenia dętki przedniego koła motocykla i braku zapasowej dętki lub łatek do jej naprawy, móc dojechac do najbliżeszego warsztatu wulkanizacyjnego, można oponę ciasno wypchać sianem lub słomą. Użyte do tego siano lub słoma muszą być zupełnie suche.Stosując ten sposób, należy podczas jazdy jaknajbardziej odciążyć przednie koło, a motocykl prowadzić z minimalną szybkości Cytat pochodzi z książki: "100 porad motoru dla motocyklistów" autorstwa pana Stanisława Szelichowskiego. A więc to nie jest jakis mit tylko niezła prowizorka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek.m10 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 A pro po Mitów i legend Ja sam byłem światkiem jak Jankiem orali :) pole i po wielu latach udało mi się zdobyć silnik od tego sprzętu. Silnik wykazywał prawie zerowe ślady zużycia no może miał dziwne otwory wykonane w karterze przez „światowej klasy specjalistów”.Aha jeszcze jedno co najbardziej mnie śmieszy – jak spotykam starszych motocyklistów , którzy za czasów dobrobytu posiadali junaki i upierają się przy zdaniu „junak dobra maszyna ale to spalanie 10L / 100km” !!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 10L? To ja spotkałem sie z gościem na wiosce co mówił 8L :banghead: Powiedział mi jeszcze jedno, że nie żałował Junaka w całe tylko ośka na maxa. No i nie ma co sie dziwić co do stanu Junaków z wiosek. Nie mówie że wszystkie tak wygladały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 u mnie na wiosce tylko 3 sztuki były i to dawno;) jak gadałem z tamtymi dziadkami to skarzyli sie na pradnice, jak pytałem o spalnie to mówili ze nigdy ponad 5l nie spalili;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi