Skocz do zawartości

Buty Probiker

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Co sadzicie o butach PROBIKER ACTIVE. Planuje je kupic pod nauke jazdy i poczatki na moto. Chce buty jakies za kostke bo obecnie mam z tym lipe i strasznie mi wieje po stawie skokowym. Zastanawialem sie tez nad Buty Probiker Allround II ze wzgledu na material wykonania, ale docelowo to maja byc buty na poczatek pozniej kupie cos lepszego - wyzsze, z ochraniaczami konkretnymi itd. Poki co mysle ze stykly by na poczatek ACTIVY bo chodzi mi glownie o to zeby nie wialo po kostkach, a te niewiele kosztuja.

Wiec jakie jest wasze zdanie o tych butach ??

masz na stronie 72 opinie o tym produkcie przeczytałes to??

W tym jedną moja - polecam

Z minusow to niewielka trwalosc, i kompletnie buty te nie nadaja sie na temperatury ponizej 10 stopni, ale za ta kase to nic lepszego nie dostaniesz.

Pozdro.

Poki co mysle ze stykly by na poczatek ACTIVY bo chodzi mi glownie o to zeby nie wialo po kostkach

Ale one chyba są do chodzenia a nie na moto.Przeciez one chyba żadnych ochraniaczy nie mają nawet chyba ledwo za kostke sięgają.Kup lepiej coś co ci da jakąkolwiek ochrone bo w tych to po górach możech pochodzić a szkoda dwa razy kase wywalać,lepiej dłużej pooszczędzaj i kup odrazu porządniejsze :biggrin:

Mam te Activy. Kupielm jeszcze za 112 zl. Za 80 na jeden sezon na pewno sie oplaci. To zadne cuda, ale podstawowe wzmocnienie, odblaski i antyposlizg maja. Dosc ciezko sie je zaklada - trzeba mocno poluzowac sznurowki. Srednio trwale, mnie juz pekla gorna ochrona od raczki do zmiany biegow. W mocniejszym deszczu nabieraja wody, w cieple dni parza, w mocno chlodne przewiewaja, mozna w nich chodzic po miescie po zejsciu z moto - ale to nie sa absolutnie buty turystyczne! Wyglad z daleka OK, ale z bliska widac, ze to tanie "plastikowe" buciki.

Ale na poczatek w normalnych warunkach moga byc. Ja nie zaluje zakupu.

PS. sorry, wyparowaly mi z kompa polskie znaki.

Edytowane przez Adam Paweł

Jeśli chodzi o trwałość to są tragiczne.

Po 4 tys. km zaczęły się strzępić nici (fatalnie to wygląda),

ta 'skóra' to cienka warstwa (jakies 1,5 mm) 'plastikogumy'

nałożonej na materiał pokrywający całe buty. Sam materiał też jest

cienki - nawet nie zauważyłem kiedy udało mi się go przedziurawić.

Zdarzyło mi się w tych butach strzelić czubkami palców o pniaczek w lesie

- ochrony 0 (miękkie). W środku pod wkładką podeszwa jest wykonana

z jakiegoś kartonu (?) który przy myciu strasznie nasiąka wodą, strzępi się

(jak to karton), farbuje na bordowo i długo schnie.

Gdy tylko temp. pozwoliły wola łem jeździć w butach zimowych - przynajmniej sztywne są. Muszę przyznać że z początku byłem z nich bardzo zadowolony (cena), ale gdy pojeździłem i nabrałem trochę doświadczenia bardzo żałowałem tej kasy - sam musiałem się przekonać że jak się kupuje g.... to się kupuje 2 razy.

Za drugie tyle (240) kupiłem Magnumy które są o niebo lepsze, i które mogę polecić.

Pozdrawiam i odradzam zakup, Adam