awful Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 wczoraj miałem ciekawy dzionek. rano ok 150km nawinięte jeżdząc po mieście i woząć różne panny...a o 17tej sruu w trasę z plecakiem większym i cięższym niż ja. jak wróciłem o 3ciej w nocy po nawiniętych, bez 20, 600kilometrach miałem ciekawe obserwacje... -im szybciej jadę tym widzę wyraźniej to szczera prawda... jak masz szybę zawaloną komarami :)... jak się stoi to nic nie widać - jak ruszasz obraz się pojawia a im szybciej jedziesz tym wyraźniejszy, nie? po zastanowieniu i odświeżeniu wiedzy z drugiego roku na temat procesów poznawczych : mechanizm jest prosty dość- oczy wykonują cały czas drobne ruchy,zeby obraz 'drażnił' różne pręciki i czopki(spróbujcie patrzyć w jeden punkt cały czas- ciezko jest,ale jak się uda to obraz zanika- od zewnątrz do środka). dzieki drobnym ruchom gałek ocznych, mózg składa obraz z tego co mu dostarczą drażnione pręciki itepe (uproszczone nieco ale o to w sumie chodzi). jak szyba jest zawalona komarami to mamy nieduzo wolnych miejsc przez które widać,lecz jak się jedzie to obraz za tymi przejrzystmi miejscami 'przesuwa się' po dnie oka i mózg majstruje z tego obraz...fascynujące zjawisko :D ...ale chyba lepiej czyścić szybę :icon_mrgreen:(tak, pierwszy raz w zyciu zrobiłem 250km w nocy-najdłuzsza wczesniejsza trasa- 50km). -kurcze uwielbiałem jeździc w nocy- teraz zwyczajnie się boję. nauczylem się jeździć z kciukiem jednocześnie nad przełącznikiem swiateł i klaksonem :icon_evil:... parę razy serce w gardle, sarenki jakieś takie odważniejsze...wręcz suicydalne. -gs idzie na koło- bez sprzęgła. wystarczy niedoświadczony pasazer o wzroscie 190 i wadze 90, który złapie się z tyłu :icon_evil: hehe jeśli ktoś widział wczoraj miedzy 16:00 a 03:00 na trasie gdańsk-słupsk-koszalin-mielno czarnego gsa , z zółto czarnym kierowcą i pasazerem w DPM i kevlarowym chełmie (tez dpm) to byłem ja z kumplem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Mnie najbardziej zainteresował wątek dotyczący wożenia "różnych panien". Możesz go rozwinąć? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWARIAT Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 ]Mnie najbardziej zainteresował wątek dotyczący wożenia "różnych panien". Możesz go rozwinąć?ha ha dobre :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Mnie najbardziej zainteresował wątek dotyczący wożenia "różnych panien". Możesz go rozwinąć? :D jasne, ale co tu rozwijac... mam swoją pannę, i jeszcze jakies inne zainteresowane plecaczkowaniem. raczej z 3miasta, niektóre mają wlasne ciuchy :) jak ktos ma wolne miejsce i lubi pośmigać to mogę zapoznać z przynajmniej jedną :icon_mrgreen: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 jasne, ale co tu rozwijac... mam swoją pannę, i jeszcze jakies inne zainteresowane plecaczkowaniem. raczej z 3miasta, niektóre mają wlasne ciuchy :) jak ktos ma wolne miejsce i lubi pośmigać to mogę zapoznać z przynajmniej jedną :icon_mrgreen: ...To twoja kobieta nie jest zazdrosna o inne plecaczki? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 To twoja kobieta nie jest zazdrosna o inne plecaczki? :) Może awful to muzułmanin :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Może awful to muzułmanin :D mormon :icon_mrgreen: . poza tym monogamia to zrepresjonowana poligamia, a represjom w dobie wolności mówimy stanowczo i zdecydowanie RACZEJ NIE! powaznie nikogo nie interesują procesy poznawcze? zupełnie jak studentów u mnie :);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baribale Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 namiary sie zawsze przydadza. :icon_mrgreen: :icon_evil: tym bardziej ze zbliza sie zlot w pruszczu gdanskim. :) tylko z tymi plecakami cholerka roznie potem bywa :D marudza i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 baribale, kiedy ten zlot, jakies info mozesz podac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 A jak się nazwya ta piosneka, z której są te słowa? :D Przepraszam za zmiane tematu hehe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) A jak się nazwya ta piosneka, z której są te słowa? Przepraszam za zmiane tematu hehe Piosenka Macc Skład (czy jakoś tak) z filmu Stunt Day 2. Mam to na dysku, ale na drugim kompie. W temacie o Stunt Day 2 juz link jest nieaktywny. Napisz do Poonani... http://forum.motocyklistow.pl/poonani-m7689.html ...on powinien mieć to ci wyśle. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez ojro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 awful!mnie interesują procesy poznawcze. z chęcią poznam te 'różne panny':D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) awful!mnie interesują procesy poznawcze. z chęcią poznam te 'różne panny':) znajdz sobie własne gdzieś blizej :icon_mrgreen: a tak btw co ten temat tu robi? wydawało mi się,ze zakładałem go w piwie... :D Edytowane 25 Czerwca 2006 przez awful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Hehe, fajny temat :DDzisiaj pierwszy raz w życiu jechałem około 120 w Gdyni i widziałem całkiem dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 cos w tym jest... jak jade szybko to widze wszystkie robale lecace ... obok i we mnie.... najfajniejsze jest uczucie... kiedy leci sie nisko, widzi w oddali jakiegos wiekszego owada... widze jego lot... jak sie porusza ... zbliza BOOM... rozpryskl sie na moim barku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi