Jeżdżący Inaczej Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Może ktoś jest doświadczony w tych pojazdach? Drugi sezon jeżdżę CBF600. Doświadczenie mam znacznie dłuższe ale z dalszej przeszłości. Teraz czuję że brakuje mi mocy i chcę przesiąść sie na coś z większym kopem. Pojechałem na jazdę próbną CBF1000 i było super. Niezły moment obrotowy a jednocześnie zadziwiająca lekkość prowadzenia. mimo że cięższy od 600 to łatwiej nim jeździć. Yamaha niestety nie ułatwia jazd próbnych, robia z tego wielką filozofię, co trochę zniechęca. Natomiast z opisów wynika że FZ1 ma jeszcze większy moment i ekstra moc przy wyższych obrotach. No ale i cena wyższa.Z ciekawości przejechałem się również na CBR600RR tak dla porównania. Przy wysokich obrotach rzeczywiście totalny odlot, ale to się nadaje albo na tor albo na bardzo pustą drogę, w mieście to dla mnie męczarnia. Byłbym wdzięczny za wszelkie komentarze ludzi doświadczonych w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 nie jezdzilem zadnym z tych sprzetow, ale wydaje mi sie ze cbf jest taka bardziej preclowata, to takiej bardziej, ze tak powiem dostojnej jazdy, natomiast zeby sie powsciekac wybralbym napewno Fejzera z tych dwoch. jak szukasz czegos fajnego z bigbajkow to moze sie jeszcze zastanow nad b12???pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja bym brał fazera,ten nowy jest świetnyCBF bardziej spokojny,zarówno pod względem stylistycznym jak i parametrów. Wszystko jest zależne czego oczekujesz.Jakieś testy byly juz robione więc poczytaj i rozjaśni Ci się w glowie.Na forum tez na pewno ktoś posiada więc sie wypowiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasn Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam Mam nowego Fz1 no prawie nowego zrobilem nim juz 6 tys km. Sprzęt jest super. Powtórze to co powiedział jeden z moich przedmówców cbf1000 raczej do dalszych wycieczek i spokojniejszej jazdy za to fz1 fazer bardziej do sportowej. Pozycja na fz1 jest dosc wygodna ale podnożki są umieszczone dość wysoko jak na motocykl sportowo turystyczny i kierowca siedzi bardziej sprzodu. Szybka jest trochę za wąska i za niska przy moim wzrości 191cm powyżej 160 km/h trochę zaczyna napierac powietrze szczególnie na głowe i ramiona. No i moc z tego co pamietam cbf100 ma 100 km a fz1 150. Coż mogę powiedzieć w zeszłym sezonie jeździłem małym fazerem fz6s i różnica w przyspieszeniach jest duża. Duży moment obrotowy pozwala na płynne przyspieszanie na wyższych biegach bez konieczności redukcji. Motor mimo wiekszej o 15kg wagi od małego fazera jest zwrotny nie czuć tej masy. Zawieszenie jest dużo twardsze i odczuwa się lepszą precyzję prowadzenia. Jednym słowem jamacha z nowym fz1 poszła bardziej w stronę sportu niż turystyki. To chyba tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja bym bral fazera, wyglad bandyty taki ze az ciary przechodza, a cbf taki spokojny. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 No ale pamietaj ze jezdzacemu inaczej na "wygladzie bandyty" moze zupelnie nie zalezec :) To raczej pan blizej mojego wieku ( 56 ) a wowczas rozne sprawy widzi sie troche inaczej i np sprawa komfortu zaczyna miec coraz wieksze znaczenie.Nigdy nie jezdzilem duzym Fazerem, ale siedzialo mi sie na nim swietnie ( lepiej niz na Bandicie ) z tym ze moj wzrost to raczej 175 cm, a sprawa potraktowania tego motocykla w sposob bardziej sportowy niz turystyczny przemawia do mnie o tyle, ze po zmianie geometrii i rozkladu mas w moim "parowozie" na bardziej sportowy, czuje sie na nim o wiele lepiej i pewniej niz przedtem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 A próbowałeś jeździć np. Hondą Varadero? Jeżeli nie to też się przejedź. Jest to sprzęt bardzo zacny do turystyki, a i kopa ma konkretnego. Ogólnie turystyczne enduro, uważam, są najlepsze na nasze drogi. Kopa to ma, a co do turystyki: 600 km bez bólu tyłka to rzecz normalna. Za to trochę ciężkawy do taczania po parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Jeżeli za mało już ma mocy dla Ciebie 600 to weź fz1-na dłużej Ci powinien starczyćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 CBF 1000, nie kombinuj tylko bierz :icon_mrgreen: Też smigam na CBF 600 i mam w planach może w przyszłym roku zmienić na 1000-ke :icon_mrgreen: Fajny sprzęt za godziwą cene :icon_mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 A ja juz wpłaciłem na FZ1 S i pod koniec tygodnia powinienem go mieć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lara Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 allo i siii.... FZ1 jest super, ale którego masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Też poleciłbym fazera. Bardzo fajny sprzęt o rewelacyjnym wyglądzie, wygodny i silny jak trzeba.Wprawdzie jeżdżę cruiserem i taki styl przeferuję ale jeździłem też z750, z100 i fazerkiem 600..... najwygodniejszy to fazerek. Przymierzałem się do FZ1 w salonie.... i bardzo mi przypasił. Jak wybierzesz, z pewnością nie będziesz sobie "gdybał" że mogłeś wziąć inny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Droga Laro wykopalas temat sprzed roku.Patrz na daty. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lara Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 allono i co???jak Ktoś lata na Fazerze, to chciałabym wiedzieć na którym :-) a poza tym miło Cię poznać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi