MOC Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 mozesz napisac o co chodzi? cos nie skumalem... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 nie jestem zwolenniczka 2suwow zwlaszcza czeskich, ale ta JAWA naprawde swietnie sie prezentuje! Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 WSpaniała Jawa:D Gratuluje sprzeta i uszanowanie dla tego który ja tak zrobił:biggrin: MOC - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze:)Pozdro - Julas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 WitamZaktualizowałem galerię.Jeśli kogoś to interesuje i nie ma co robić z wolnym czasem, to zapraszam:http://junak.ekoma.pl/gallery/staszek?page=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 no okey, ale odbieglo to od gl. tematu. mialy byc waszych weteranow.co nie znaczy, ze mam przeciwko by takie pererlki tu wklejac -bmwka gosc przyjechal, zindapp na lawecie.. (sahary tej samej osoby)szkoda ze bejca chodzila jakby jej kilo srubek nasypal do silnika.. No niestety, to nie sa silniki chodzace jak wspolczesne BMW - w tych latach fma stosowala aluminiowe kolo rozrzadu poruszajace walek rozrzadu, a konstrukcja samego rozrzadu w glowicy byla bardzo prymitywna.Odlewana zeliwna dzwigienka z utwardzonymi koncowkami uderzala pod katem wtronek zaworu a laski popychaczy to byly stalowe prety z utwardzonymi koncowkami.Wszystko to chalasowalo niemilosiernie.Pod tym wzgledem Zundapp byl o wiele bardziej zaawansowany - duze kolo rozrzadu wykonane bylo z turbaksu na stalowym srodku, a dzwigienki rozrzadu mialy polokraglekamienie z mozliwoscia ruchu i dopasowania sie do plaszczyzny trzonka zaworu.Sama dzwigienka osadzona byla na stalowych rolkach, a nie na brazowej tulejce, ogolnie caly silnik chodzi 2x ciszej niz BMW. Ja osobiscie uwazam Zundappa za o wiele lepsza konstrukcje, tyle ze BMW ladniej wyglada. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 adam powiedz mi , bo na zlocie zauwazylam jedna ciekawa rzecz- zundapp jego silnik- kat cylindrow..- nie boxer a v-ka? Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Zundapp miał cylindry rozchylone pod kątem 175 stopni (o ile dobrze pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Dobrze pamietasz, ten lekki V mial pomoc przy jezdzie w terenie.Oprocz tego mial silnik dlugoskokowy z niezlym momentem od bardzo niskich obrotow ( dopasowany do tego walek rozrzadu z krotkimi czasami otwarcia zaworow ), pojedynczy gaznik bardzo upraszczajacy obsluge ( mojego zapalalem reka przepychajac dzwignie kopniaka przez kompresje jednego cylindra ) - calosc zespolu silnik skrzynia bardzo zwarta i zakryta przed wplywem warunkow atmosferycznych - specjalnie iskrownik, gaznik i pradnica. Do tego bardzo sztywna rama ( co mialo znaczenie w terenie ) i dobre przednie zawieszenie, mimo ze nie teleskopowe wybieralo nierownosci lepiej niz BMW. Zundapp mial wlasny wozek o wiele lepiej rozwiazany niz BMW z resorowaniem na drazkach skretnych, a nie zadnych resorach piorowych, niestety z powodu kosztow i trudnosci materialowych przestano go produkowac z koncem 43r.Z pierwszego biegu Zundapp szarpal caly zaprzeg + 3 osoby + bagaz z taka latwoscia i wigorem ze w porownaniu do BMW to po prostu nie bylo porownania. Nie bylo rowniez porownania do zadnych rusow, tym bardziej ze mniej wiecej rownolatki byly dalej dolniakami.Jego jedyna pieta achillesa byl kuty wal z dzielonymi korbowodami na rolkach w rowniez dzielonych koszykach - jak to sie zuzylo to jedynym sposobem naprawy byla wymiana na fabrycznie nowe czesci, a tych nie bylo. Podobnie jak obecnie japonia, czopy walu byly azotowane na glebokosc kilku mikronow i po zuzyciu tej warstwy nie mozna bylo ich uzywac. No ale nikt z konstruktorow nie zakladal ze wytworca motocykli zniknie z powierzchni ziemi w ciagu kilku lat wojny. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 też nie moje ale warto: http://www.fototok.tkb.pl/pt/photofull.php...14508&bk=101010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whisky Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Witam Odkąd przywiozłem motocykl w stanie śmierci klinicznej, z dziurawym bakiem,dychający na jeden cylinder, z zamglonym szkłem reflektora, mijają już prawie trzy lata. Reanimacji podją sie Sebastian z Namysłowa i pomimo moich głupich, wynikających z niewiedzy pomysłow zrobił aż tyle. http://img526.imageshack.us/img526/7968/mybike4am8.jpg Jednak licho nie spało i co gorsze śmiało się w kułak patrząc mi prosto w oczy.Głupi stary baran! Wydałem majątek na buble,padałem ofiarą posranych ,,speców'' i kiciarzy bazarowych.Motor nie palił,albo palił i zdychał. Kiedy wk...... sie jak sam diabeł, zapukała IDEA.Oddalem ponownie motocykl ,tym razem gościom z OLDTIMER GARAGE.Byłem niedawno zobaczyć i kopara mi opadła.... chromy jak lustro, silnik jak nowy,nowe to i owo ... Jestem pewien że teraz pojadę z podniesioną głową :buttrock: zwłaszcza że w tym samym czasie kupiłem kurtkę pilota MIG ,bryczesy , oficerki i pozostałe detale w stylu lat 50-tych. Kompletny odjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 nie wiem czy można moją MZ-tke podciagnąć pod ten temat ale ja tak zrobiłem :P troszke obiega od oryginału ale może sie nie obrazicie :D http://www.polskajazda.pl/index.php?a=moto...88&opcja=detail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 ladnie mi zaspamowaliscie skrzynke :cool: myslalm ze temat sie nie przyjmnie a jednak. :wink: bartas mialam kiedys zgroze z rysowaniem os! 2 na formacie a2 (60x42cm) w 2 dni. skonczylo sie na tym, ze poczta nawalila i w rezultacie pognietli rysunki a mnie osadzano o oszustwo- bo kasa najpierw byla na koncie :icon_biggrin: eh.. Goska marek czyje bmw r-12 w koncie stoi ?:) po pierwsze sorry za odkopanie starego tematu!!!! teraz do meritum: :bigrazz: :icon_eek: :icon_eek: kurde ale jaja!!!! to mi robiłaś te Osy, fakt, nie dzotarły do mnie, ja sie troche denerwowałem, potem sie okazalo, ze poczta dup* dała i zostały zniszczone, w koncu dotarły do mnie i po wyprasowaniu :bigrazz: jeden rysunek dostal moj przyjaciel, wspoltworca ksiazek o Osach, wisi to u niego na scianie, a drugi jest u mnie w domu, na scianie, wraz z innymi pamiatkami po osach. Jescze raz pozdrawiam i gratuluje talentu :biggrin: :buttrock: Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) hehe ale numer:) byl sajgon z nimi straszny.. ....a kiedy to bylo?:buttrock:teraz talent sie wyszlifowal.. i poszedl w strone tez projektow na koszulki :icon_razz: rowniez pozdrawiam.. i dzieki za odgrzebanie tematu.. :buttrock: Goska Edytowane 27 Lutego 2007 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 no bylo to ze 3 lata temu Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) dokladnie to bylo na poczatku marca 2005 roku... no.. kawalek czasu..teraz zapraszam na moj profil, ktory mam podany w karcie.. Goska Edytowane 27 Lutego 2007 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi