filon89 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 dreczy minie temat mocy mam prawko a1 i nie moge jezdzic klasa wyzsza od 125ccm ale moja 125 wyciaga zaledwie 120 chcialbym sie dowiedziec jak mozna by zwiekszyc moc bez rozwiercania i zmiany zebatki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejdubis Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Najłatwiej chyba będzie poczekać, zrobić prawo jazdy kat. A i zmienić motocykl :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 to z czasem ale irytuje mnie jak chce goscia wyprzedzic jade 80 odkrecam manetke a mojej maszynce nie pali sie do wyprzedzania sprzecior jest ok ale na 5 biegu brak mu mocy wydaje sie ze szybciej bym sie hulajnoga rozpedzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Można się babrać z gaźnikiem ale cudów to raczej nie będzie a jedynie wir w zbiorniku. Poczekaj lepiej i zmień później moto na coś większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 oczywiscie ze zmienie na wiekszy lecz teraz cos mocniejszego by sie przydalo dziex za rady jesli ktos mialby cos konkretnego niech pisze wszystko sie przyda NIECH MOC BEDZIE Z WAMI :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jak chciałeś szybko jeżdzić to przeciez mogłeś kupić NSR,RS,Mito... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomex Yamaha YBR125 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Filon89, ja też mam 125cc (Vmax=105 km/h) i też mnie wkurza brak mocy i szybkości ale cóż poradzić, trzeba kupić mocniejsze moto (plany przyszłości) albo wymienić na Aprilie RS 125 :) (Vmax=180 km/h) Można oczywiście pogrzebać przy tłumiku i gaźniku albo zembatkach ale to chyba przy 125cc 4T nie ma zbyt dużego sensu. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 no coz trzeba sie przesiasc na konkretnego sprzeta te 125 sa niezle ale jak chcesz wyprzedzic kogos lepiej tego nie rob tylko sie wpienisz ale trzeba poszukac czegos na forum jak sam piszesz 125 o v max 180 przeciez tota sama klasa napewno jest cos przy czym da sie pogrzebac tymczasem na zlocie byl kolo co wsk 2 mialem problemy go wziac lecial powyzej 120 pierwszy raz to widzialem i chyba ostatni szkoda ze goscia nie znalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Przede wszystkim nie wyprzedza sie nikogo jadac na 5 biegu - dajesz 2 biegi w dol i max obroty.Poza tym mam dziwne wrazenie ze dla ciebie 120 to na razie tez za duzo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 to z czasem ale irytuje mnie jak chce goscia wyprzedzic jade 80 odkrecam manetke a mojej maszynce nie pali sie do wyprzedzania sprzecior jest ok ale na 5 biegu brak mu mocy wydaje sie ze szybciej bym sie hulajnoga rozpedzil Dużo km. przejechałeś na tym sprzęcie ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Przejechalem 7 tys., ale jesli chodzi o wyprzedzanie, to jak wbije 2 i max obroty to pojade z 40 km/h przy 4 i max obroty mam 110/h tak wiec srednio to widze z 2 biegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 proponuje zmienic moto jak to wyzej ktos napisal- HONDA NSR albo APRILIA RS. sa tez inne moto do wyboru...mozna pokombinowac przy gazniku, wieksza dysza itp. niesadze zeby moto bylo blokowane... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Przejechalem 7 tys., ale jesli chodzi o wyprzedzanie, to jak wbije 2 i max obroty to pojade z 40 km/h przy 4 i max obroty mam 110/h tak wiec srednio to widze z 2 biegiem Masz jeszcze trzeci bieg :) a tak na serio... Nie psuj sprzęta przeróbkami. Szkoda czasu i pieniędzy. Lepiej poczekaj, zrób kategorię A, i kup wtedy lepsze moto. A do tego czasu, ćwicz technikę jazdy. Wyprzedzanie to nie wszystko. Pozdr. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez bodek_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Dzieki za rady, chyba macei racje, pozostal rok i nie ma sensu pakowac w niego pieniadze. Pozdrawiam i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_pl Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Poza tym mam dziwne wrazenie ze dla ciebie 120 to na razie tez za duzo. Całkowicie się zgadzam z Adamem M. :icon_question: Dla Twojego i innych bezpieczeństwa pozostań przy swoim nieprzerabianym sprzęcie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi