piasektt Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Witam Od czego pochodzi nazwa KTM ? Z teg co wiem Japońskie nazwy motocykli pochodzą od miast pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) od nazwy wsi i nazwiska założyciela bodajże, wcześniejsza nazwa ktm to dkw, tylko że fabryka została przeniesiona i zmieniła właściciela dopisane: od 1953 firma jest znana jako Kronreif, Trunkenpolz, Mattighofen , w latach 1937-1952 zakład produkował samochody i motocykle pod nazwą DKW Edytowane 2 Czerwca 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 To DKW-ki mają związek z KTM-ami <wow> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 też nie podejrzewalem DKW <>KTM Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_Bar Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ernst Kronreif założyciel marki Hans Trunkenpolz -założyciel markiMattighofen- miasto gdzie mieściła się fabryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Ernst Kronreif założyciel marki Hans Trunkenpolz -założyciel markiMattighofen- miasto gdzie mieściła się fabrykaKTM dalej robi motorki w Mattighofen i tak dodam ze to jest manufakturalna produkcja bardzo niewielkiej ilości sztuk motocykli w malutkiej fabryczce :-) dlatego KTMy maja taka cene. Inna sprawa tyczy sie drugiej fabryki w Meksyku gdzie (USA) nowe ktmy 125 EXC kupuje sie za 5000$ = 16000zł :icon_twisted: no ale cóz :icon_mrgreen: przynajmniej mieszkamy w europie. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_Bar Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Z tego co ja wiem to Ktm exc 125 w ogóle nie jest sprzedawany w Stanach. KTM dalej robi motorki w Mattighofen i tak dodam ze to jest manufakturalna produkcja bardzo niewielkiej ilości sztuk motocykli w malutkiej fabryczce :-) dlatego KTMy maja taka cene. Inna sprawa tyczy sie drugiej fabryki w Meksyku gdzie (USA) nowe ktmy 125 EXC kupuje sie za 5000$ = 16000zł :icon_twisted: no ale cóz :icon_mrgreen: przynajmniej mieszkamy w europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Z tego co ja wiem to Ktm exc 125 w ogóle nie jest sprzedawany w Stanach. jak nie jak tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Łooo a ja myslalem ze Dkw to niemicka firma z ktorej polonczenia z inną potem powstalo Bmw :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 kiedys kumpel ktory jezdzil w motocrossie mowil mi ze KTM to nazwa od: KażdyTrening Montaż oczywiscie bylo to zartobliwe powiedzonko, tak w ogole to KTM w motocrossie to chyba zadkosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 tak w ogole to KTM w motocrossie to chyba zadkosc?Żadna zadkość, juz coraz wiecej jest ktm-ów w mx i np. w klasie 450 juz jest prawie zawsze na podium(Ben Townley). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Mój ojciec ma zabytkowy samochodzik DKW Auto Union czyli z fabryki Audi dawniejszej! ;/ hehe pokręcone! Edytowane 4 Czerwca 2006 przez SEBOOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Z DKW wywodzi się IFA oraz późniejsza MZ. Ale ta firma dzieliła się podczas swojego istnienia i nie wiem dokładnie któa cześć wywodzi sięz której. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoeeenix Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 KTM to austria nonie ??Jeszcze dodam że KTM produkuje rowerki, całkiem niezłe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Tak , KTM to motocykle austriackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi