mierzwa2 Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Witam!Jak wygląda sprawa jazdy w kasku z lustrzana szybką? tzn czy jest to zabronione? I jakie konsekwencje mi grożą jeżeli jest? Mam kask nitro + srebrna lustrzankę jest to po pierwsze wygodnie(przy ładnej pogodzie nie daje po oczach) a po drugie wyglada super! Fakt kilka razy przejeżdzałem obok policji i nic ale nigdy nie wiadomo jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Nie mam pojęcia jak ma się to do przepisów, ale ja cały czas śmigam w lustrzance i na razie nie miałem problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Maja 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 O ile się nie mylę, to one nie mają homologacji na Europę i no w Niemczech jeździć nie wolno. Na szybach ciemnych zawsze jest napisane "day use only", ale to nie ma związku z normą. W Polsce chyba Policja nie interesuje się czymś takim, jak szyby w kaskach...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 O ile się nie mylę, to one nie mają homologacji na Europę i no w Niemczech jeździć nie wolno. Na szybach ciemnych zawsze jest napisane "day use only", ale to nie ma związku z normą. Ja mam w jednym z posiadanych przeze mnie kaszkietów co prawda nie lustrzankę, ale mocno przyciemnioną szybkę z takim właśnie dopiskiem: "daytime use only". Raz próbowałem odbyć w niej przejażdżkę nocną porą i stwierdziłem, że widoczność drastycznie się pogarsza. Tak więc używam jej jedynie do jazdy w dzień, i to na ogół słoneczny. :) Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 W lustrzance w pochmurny dzień jest już ciemnawo, ale za to kiedy słońce świeci prosto w twarz mocno nie ma nic lepszego. Dla mnie to jest tym bardziej wygodne, że noszę okulary, co w sposób oczywisty wykluczłoby możliwość noszenia przeciwsłonecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 uwazam, ze okulary przeciwsloneczne (mozna sobie sprawic korekcyjne) sa jednak bardziej praktyczne niz ciemna szybka, w zaleznosci od pogody zakladasz lub nie i nie ma problemu z widocznosciafakt, taka lustrzanka to klimat ;] ale cos za cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 O ile się nie mylę, to one nie mają homologacji na Europę i no w Niemczech jeździć nie wolno. Na szybach ciemnych zawsze jest napisane "day use only", ale to nie ma związku z normą. W Polsce chyba Policja nie interesuje się czymś takim, jak szyby w kaskach...pzdr Ciekawa sprawa. Skoro nie mają homologacji to jak moga je sprzedawać. A to ze w Niemczech jezdzić nie wolno to pewne info masz?? Znowu is enauczylem cos nowego na forummm pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Na mojej jest napisane "Racing use only" czyli ze nie wolno po drogach w takiej jezdzic. Pewnie w jakis krajach jest to zabronione. Ja mam czarna szybke i przy jezdzie po zmroku rzeczywiscie gowno widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Na mojej jest napisane "Racing use only" czyli ze nie wolno po drogach w takiej jezdzic. Pewnie w jakis krajach jest to zabronione. Ja mam czarna szybke i przy jezdzie po zmroku rzeczywiscie gowno widac.No właśnie jak dostałem moja lustrzankę też cos pisało że nie mozna.... ale moge dostać mandat za to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sidik Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 raczej nie :)mnie zlapali ostatnio i mialem akurat swoja lustrzanke (gogle) i o nich nie bylo nawet slowa. Zreszta nawet jak tak to policja nie okazuje jakos zbytniego zainteresowania tym faktem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Hej Niepotrzebnie ruszacie temat :(Zaraz jakiś młody aktywista z LPR czy innej "części" koalicji nas podsłucha i wymyślą w trosce o bezpieczeństwo jakieś regulacje prawne kwestii szybek w kaskach. :) Lepiej takich pomysłów nie wysuwać :D szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Hej Niepotrzebnie ruszacie temat :(Zaraz jakiś młody aktywista z LPR czy innej "części" koalicji nas podsłucha i wymyślą w trosce o bezpieczeństwo jakieś regulacje prawne kwestii szybek w kaskach. :) Lepiej takich pomysłów nie wysuwać :Dszacuneczek nie boj sie nie podsłucha, oni siedza na dupie i wymyslaja jak tu nam uprzykrzyć zycie, wiec nie ma czasu na szperanie po necie - jak wogle wiedza co to net. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 dzieki za odpowiedzi! :crossy: :banghead: :lalag: heheheHej Niepotrzebnie ruszacie temat :smile:Zaraz jakiś młody aktywista z LPR czy innej "części" koalicji nas podsłucha i wymyślą w trosce o bezpieczeństwo jakieś regulacje prawne kwestii szybek w kaskach. :buttrock: Lepiej takich pomysłów nie wysuwać ;)szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi