Zbig Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Q-de odgrzebaliscie temat z przed roku :banghead: Bylo pytanie o elektrolit, gdzie kupic, tam gdzie aku, w sklepie mototyzacyjnym itp. W miedzyczasie zmienilem moto, jak kupowalem aku bylo zupelnie padniete, odpalalismy z kabla z auta. Ale aku zelowe, po kupnie ladowanie malym pradem przez noc, nic myslalem kaplica trzeba kupic nowke, i chyba o nim zapomnialem ladoawalo sie jeszcze przez dobe :buttrock: . Bez przekonania podlaczylem i odpalilem moto, myslalem cos sie wzbudzilo, ale pewno padnie po paru godzinach. NIE kreci pieknie, zrobilem juz 3 tys km zero problemow z aku. Raz na 8 godzin w robocie zostawilem moto na postojowkach, odpallilo bez problemu. Co do zelowych nie bez przyczyny sa stosowane w instalacjach ratunkowych i alarmowych. Po 6 miesiacach (bez ladowania) aku zelowe ma 80% mocy po 2 latach 50%. To cos tlumaczy. Mam znajomego ktory ma zelowy w CB 500 zalozony od UPS-a w skuterach tez juz pare razy spotkalem cena 30-50zl tylko zaciski trzeba przerobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Nowy akumulator Varta, działał prawie 1/2 roku i nagle oberwała się cela-wszystko było ok a tu nagle przy rozruchu PSTRYK...i kontrolki zgasły, zero prądu. Reklamacja, uznana, nowa varta, działała 1/2 roku i dzisaj nagle pstryk... i kontrolki zgasły....nie będę pisał o problemach związanych z tym ale co u licha z tymi akumulatorami? Vartę kupiłem jako niby lepszą a tu totalna kicha... nie miałem takich problemów przez ostatnie 25lat!!! Jakaś fatalna seria??? Varta- nie polecam, przypadek? Nie istnieje takie coś, jakaś feralna seria, a problemów kupa, np zatrzymujesz się w lesie aby się odlać, chcesz odpalić moto a tu zero prądu, na pych nie da rady bo zreo- nie ma iskry. Jakaś totalna tandeta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 mi pierwsza Varta zdechła wraz z końcem gwarancji. Nagle dramatycznie zaczeła tracić na pojemności - dbałem o nią jak tylko mogłem i dupa. Potem miałem jakiś "no-name" i ten padł tylko z mojej winy. Olałem go totalnie. Wstyd się przyznać ale po 2,5 roku skończył się elektrolit :rolleyes: . A fajny był ... mosiężne wykonanie, robił wrażenie solidnego. Od 2 miesięcy mam aku JMT. Wygląda w sumie kiepsko jak Varta: liche bieguny i na wstępie bez wysiłku popsułem gwint w jednej nakrętce, więc od razu śruby i nakrętki wymieniłem na takie budzące trochę więcej zaufania. Po zalaniu elektrolitem z fabrycznego opakowania okazało się, że cele nie są do końca zalane. Brakowało z dobre 0,5 cm. WTF. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 A ja polecam akumulatory marki exide- do swojej gpz-tki zakupiłem taki za 90zł bodajże. Jeżdżę na nim bezproblemowo drugi sezon. Ładuję ładowarką mikroprocesorową z lidla za 70zł i jest git. Dodam tylko, że "zimuję" go w domu. We Wrocławiu nie ma problemu z ewentualnym serwisem, pełne 2 lata gwarancji, przywozisz stary, odbierasz nowy. A exide produkuje u nas w kraju w zakładach dawnej Centry. Które też miały dobre opinie. Także może warto być lokalnym patriotą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 ja tam w tym roku męczę Landporta i jak na razie zero zastrzezen. nie wróże mu żywotności jakiejs grubej ale mam nadzieje ze jeszcze z sezon może dwa podziała. na zime dostanie stałe podpięcie pod proąd i niech sobie czeka do wiosny :) Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Kiedyś (2007) kupiłem moto i jeżdziłem nim 3 lata (i zimy). Miało yuasę oznaczoną z 2000r!!! 10 lat i aku był ok!!! Znalazłem taką yuasę na allegro- 350złotówek, ale jakość naprawdę 1 klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 temat był na forum wystarczy zajrzeć w przeglądarke na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi