Dario.G Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Fajnie , ciepły wieczorek. Lecimy trzema sprzętami jakieś 60 km/h prez dość wąską drogę.I tu nagle na samym śroodku drogi dwie wielkie, a przede wszystkim głębokie dziury-właściwie jamy :crossy: :) :) Wpadam w jedną z nich i bach! felga pokrzywiona... :) Czy w Polsce nikt już nie zajmie się tymi piepszonymi jamami????????????? :) Chyba kupię enduraka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Chyba nie... może za 50 lat będzie lepiej, bo trochę im zajmie naprawa dróg w całej Polsce :crossy: jeżeli będą naprawiać. Prawda jest tak, że gdzie sie nie ruszysz tam są dziury, które co roku są łatane. Po zimie to samo i tak bez końca. W mojej okolicy położyli rok temu 300m nowego asfaltu. Dziś ta droga jest cała popękana i już zaczyna się rozlatywać, a ma dopiero parę miesięcy. Tym sposobem w naszym kraju szybko nie będzie dobrych dróg! pzdr :buttrock: Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Przed chwilą byłem na stacji benzynowej i przede mną zakupy robił pan z ekipy remontującej jezdnię zaraz obok tejże stacji (centrum Krakowa). Kto zgadnie co ten pan kupił? Dodam, że dopiero rozpoczęli pracę, bo godzinę wcześniej tam jechałem i ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 pewnie flaszeczkę wódeczki :buttrock: Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Nie nie wódka nie :buttrock: ale piwooooooooooooooooo pewnie jakiś strong jeszcze.. zgadłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Przed chwilą byłem na stacji benzynowej i przede mną zakupy robił pan z ekipy remontującej jezdnię zaraz obok tejże stacji (centrum Krakowa). Kto zgadnie co ten pan kupił? Dodam, że dopiero rozpoczęli pracę, bo godzinę wcześniej tam jechałem i ich nie było. ja! ja! ja!ja wiem: piasek i smołę! niech sobie browara pije- krzywo nie załata dziury raczej a to nie jego wina,ze z gó*na mamy asfalt... ciekawa mentalnośc polskich firm- myślą,ze będa miały obrót jesli będą remontować. ciągłość zatrudnienia itp...widocznie nie opłaca im się nowych ulic kłaść- lepiej ciągle łatać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 pewnie flaszeczkę wódeczki :buttrock:Blisko :crossy:Konkretnie - 3 flaszeczki i 2 kartony soku. Przy remoncie panów na oko było z pięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xj 600 n Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Blisko ;)Konkretnie - 3 flaszeczki i 2 kartony soku. Przy remoncie panów na oko było z pięciu. No to pewnie dlatego tyle kupił, że noce są jeszcze zimne, a jak wiesz człowiek to jest istota ciepłolubna :buttrock: :crossy: :) :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Człowiek nie wielbłąd, napić się musi :) I później się dziwić, że mamy drogi takie a nie inne, albo, że łaty wystają pięć centymetrów ponad powieszchnię drogi :buttrock: :crossy: :) pzdr :) Ps. idę pojeździć :) Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 11 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Dajcie spokój panom drogowcom! Oni muszą się odstresować za pomocą wódeczki. Toż to fachowcy są , a zaden fachowiec takiej fuszerki by nie odstawił z własnej woli. A tym sposobem robią to co szef kazał, a że są w stanie pomroczności jasnej to nie widzą jak to robią. Zero stresu ;) Wódka dobra na wszystko! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 A kto widział drogę KRAJOWĄ :biggrin: nr 62 na odcinku Nowy Dwór Maz. - Pomiechówek? To jest czad. Zaczęła rozpadać się na całej szerokości w kilku miejscach już na jasieni 2005. Wraz zejściem śniegów były tam takie fragmenty, że asfalt zniknął do gołej ziemi i co zrobili panowie z zarządu (tfu) dróg? Ano postawili ograniczenie do 30km/h bo wyboje ;) Efekt był taki, że policja zaczęła się tam zaczajać na jadących 50 - 60 km/h. Tak minęła cała zima i pół wiosny. Tydzień temu wreszcie coś się ruszyło :eek: , stoją jakieś kopary, kręcą się jacyś kolesie, mierzą, ważą, wycieli ileś tam drzew i jakieś paździory... Mam nadzieję, że coś wreszcie tam zrobią tak trochę lepiej niż na jeden sezon...Przypominam: DROGA KRAJOWA :D Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus1 Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Nie ma co zwalać winy na panów remontujących drogi... nie oni decydują o tym jak mają załatać dziurę... dostają odgórne polecenie i po prostu robią a wynny jest zarządca dróg :D A co do tej flaszki to już jest norma (a to Polska właśnie!) jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju ekipy budowlane, remontujące itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boober Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 No czasem to nie wiadomo czy smiac sie czy plakac z tych naszych "drog" Najwiekszy absurd, z jakim osobiscie sie spotkalem to sypanie w bardzo upalny dzien drogi PIASKIEM :D ;) :eek: Akurat mialem przyjamnosc jechac za taka piaskarka latem. Zatrzymalem pana kierowce i postanowilem zapytac sie o logike tego co wlasnie robi. Odpowiedzial ze na tym odcinku asfalt po nagrzaniu odlepia sie od podloza i zostaje na kolach!! AAA!!! I co tu zrobic? Mu kazali to robi... Nie znam sie na kladzeniu drog, ale ta droga rzeczywiscie wyglada tak, jakby polozono jakis smolowy podklad a reszta...moze kupili wiecej niz 3 flaszki i pomysleli ze tu juz kladli :biggrin: ... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
&REW Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Chyba nie... może za 50 lat będzie lepiej, bo trochę im zajmie naprawa dróg w całej Polsce :clap: jeżeli będą naprawiać. Prawda jest tak, że gdzie sie nie ruszysz tam są dziury, które co roku są łatane. Po zimie to samo i tak bez końca. W mojej okolicy położyli rok temu 300m nowego asfaltu. Dziś ta droga jest cała popękana i już zaczyna się rozlatywać, a ma dopiero parę miesięcy. Tym sposobem w naszym kraju szybko nie będzie dobrych dróg! pzdr :icon_razz: No na pewno będzie lepiej za lat pięćdziesiąt. Dziury powiększą się na tyle, że droga będzie jedną wielką dziurą. Raz wpadniesz i już spoko, bo cały czas w dziurze jedziesz :) :wink: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Tylko w tej wielkiej dziurze zaczną powstawać następne! :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi