thomas Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 nie wiem jak w dt, ale w mojej mz od zawsze uzywam hipol i jest git :D zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_90 Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Ja także używam oleju Hipol. Jest to idealny i tani olej do motocyklów takich jak MZ WSK Simson czy Romet.Natomias do lepszych sprzętów (honda itd itp) to już polecałbym inne lepsze oleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Oleje HIPOL sa olejami przekladniowymi. Mozna je stosowac wylaczne tam, gdzie producent podaje ze SKRZYNIA BIEGOW ( i wylacznie skrzynia biegow) ma byc s,arowana olejem przekladniowym.w wielu motocyklach skrzynia biegow i silnik sa smarowane tym samym olejem i w tym przypadku stosujemy WYLACZNIE OLEJ SILNIKOWY odpowiedniej lepkosci (np 10W40, 20W50, 5W50) i w klasie jakosci nie nizszej niz zaleca producent motocykla. Jawa ma skrzynie smarowana innym olejem niz silnik i producent przewiduja stosowanie w niej oleju przekladniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amkstudio Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 a czy jak olej jest zły czy stary to nie bedzie dzialalo wogule sprzegło jesli sklei tarcze??bo mam ten problem sprzegło mi znikło i nie wiem co robic:(prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 We wszystkich sprzetach nie zaawansowanych technicznie np jawka20, wsk, mz, komar itp mialem zawsze wlany do skrzyni przekladniowy 80W90 i nie bylo zadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Dzis wlałem hipol do mojej gilery, jak na razie działa, znajomy jeździ rg 80 na hipolu i skrzynia i sprzegło działaja świetnie, hipol na pewno jest lepszy od starego oleju z opiłkami, choćby był najlepszej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 u mnie kleiło tarcze i jak się silnik zagrzał to biegi nie chciały wchodzić, zmieniłem olej i bóle ustąpiły, normalnie nie ten motor :wink: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Etką jeżdże już długi czas na hipolu i nie nażekam :banghead: Gdybym wlał jakiś lepszy olej, pewnie byłaby mała różnica...Ale jeśli nie ma większej różnicy - to po co przepłacać :D pozdro Cytuj Wielki powrót!http://www.bikepics.com/members/matt150/03sv1000s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_TDR Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 hipol jest ok, zwlaszcza do simka, komarka, jawki... ja lałem bo na inny mnie nie bylo stac a simek chodzil ok !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 swoim zundappem jeżdże na hipolu półsyntetycznym(cena ok.20zł za litr) i jest ok,ale już czas zmienić olej i teraz chyba zaleje jakiś zachodniej produkcji olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 ja nie znam przeciw i leje do apki hipol 75w90 i hula jak sie patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 jak już się wypowiadacie na temat Hipolu to piszcie jaki konkretnie lejecie!jest tyle rodzajów, że jedne mogą się nie nadawać, a inne mogą być super jak komuś się ślizga sprzędło to niech z tyłu na butelce zobaczy czy to nie jest czasem np. Hipol DEXRON IId :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 ja mam w silniku hipol semisynthetic 75w90, API:GL5 i wszystko chodzi jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 mysle ze lepiej dolozyc 10zl i kupic motul transoil :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi