maloszybki Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Mam już prawko A1 i będę chciał zrobić sobie pełną kategorię. Co muszę zrobić? Muszęrobić kursy, cały egzamin? Słyszałem, że wystarczy tylko egzamin praktyczny, bez żadnych kursów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszon Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Mam już prawko A1 i będę chciał zrobić sobie pełną kategorię. Co muszę zrobić? Muszęrobić kursy, cały egzamin? Słyszałem, że wystarczy tylko egzamin praktyczny, bez żadnych kursów. Jeśli się nie myle musisz zaczynać wszystko od nowa. Wraz z opłatami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 tak jest, wszystko od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Kurs musisz zrobic caly, ale egzamin to tylko czesci praktyczna. Z reszta wynika to wprost z Rozporzadzenia szkolenie, egzaminowanie i uzyskiwanie uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów. §25 2. Egzamin państwowy obejmujący wyłącznie egzamin praktyczny przeprowadza się dla osoby ubiegającej się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie prawa jazdy kategorii: 1) B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E; 2) A, B, C lub D, jeżeli posiada odpowiednio prawo jazdy kategorii A1, B1, C1 lub D1; 3) B jeżeli posiada wydane prawo jazdy kategorii B z ograniczeniem do prowadzenia pojazdów wyłącznie z automatyczną skrzynią biegów. Edytowane 7 Maja 2006 przez lukasz-aprilia Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Lukasz a jeżeli zdaję z A1 na A+B, to muszę zdawać jakieś specjalne testy na B ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Na B masz pelny-normalny egazmin (test+praktyka) a na A tylko praktyczny. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Pytałem sie w szkole jazdy i jest sie zwolnionym z teorii...Szkoda tylko, że tego tysiaka za kurs trzeba zabulic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?osiuex Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 to jest totalna lipa chyba tylko po to sie robi kurs A1 a później na A aby zarobili ponownie ośrodki szkoleniowe bo to jest totalna kleska to tak jak bym robi prawo jazdy na malucha i i na vipere na każdy samochóch i motocykl inne prwako i na pojemność też? pamietam jak robiłem na A1 4 lata temu to płaciłem niecałem 400zł a teraz trzeba zapłacić ponownie kosmiczne pieniądze aby zrobić A chyba to wszystko poszło w górre przez te tanie paliwo :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 3) B jeżeli posiada wydane prawo jazdy kategorii B z ograniczeniem do prowadzenia pojazdów wyłącznie z automatyczną skrzynią biegów.Witam, troszkę nie na temat... ale... Czy możesz napisać coś więcej o takim prawku (Albo ktoś kto o nim coś wie) Nie wiedziałem, że w Polsce mamy takie durnoty :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Też nie widziałem. Niedługo będzie karta rowerowa na rower z 18 przerzutkami, na rower z 21 przerzutkami i tak dalej. Oczywiście osobna na BMX i szosówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Też nie widziałem. Niedługo będzie karta rowerowa na rower z 18 przerzutkami, na rower z 21 przerzutkami i tak dalej. Oczywiście osobna na BMX i szosówkę... Co Ty gadasz... przede wszystkim to bedzie zalezało od marki rowera... a dopiero w drugiej kolejności od ilości przeżutek bedziesz musiał odbyć kursy na taki rower jakim chcesz jeździć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siurkowski Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Jeżeli posiadasz A1 i ubiegasz się o prawo jazdy kategorii A jesteś zobligowany do przelewu o wartości w przybliżeniu 100zł na konto ośrodka gdzie zdajesz egzamin. Następny krok to umówienie się na termin egzaminu i to samo zdajesz co na A1 tylko na motocyklu 250cc chyba że akurat nie jest dostępny to ci dadza 125cc :D Polskie realia - możesz powtarzać egzamin bo będą chcieli next 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi