na koło Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Siemanko.Założyłem nowy tłok do crm i spokojnie jezdiłem po 100km troche mu odkreciłem i zdziwiony jak zajebiscie idzie no i dalej spokojna jazda.A teraz cos nie ma tego czegos ze ponad 7tys obr to idzie jak rakieta tylko wolniej te obroty wchodzą i tak do max 10,5tys obr.Gaznik był rozregulowany i zrobiłem jak tu na forum było pisane 2,5 obr tą od powietrza i obr na postoju trzyma tak 3tys obr.Może za mało paliwa dostaje co?? motor poprostu nie ma jebnięcia.Przy prędkości tak 100 więcej nie chce isc tak jak by mało paliwa miał tak pryka ;) do 9tys obr więcej niechce.1 i 2,3 bieg do konca idzie ale właśnie powoli się wkręca.Co to moze być?? Edytowane 3 Maja 2006 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Moze zamiast docierac to Ty zacierales, i go zatarles co??;) Ja bym jeszcze przelatal 600-1000 km i zobaczyl co wtedy, chyba ze masz nicasyl to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 No mam nicasil i spokojnie zrobiłem 250km.A teraz chciałem polatać to cos nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 jak pryka tak to ma za dużo paliwa, a jak mu dasz gwałtownie gazu na maksa albo przy dużym obciążeniu robi buuuuuu to znaczy że za mało paliwa, albo za dużo powietrza,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 i obr na postoju trzyma tak 3tys obr.to o wiele za dużo pokombinuj jeszcze z tym gaznikiema może jesli nie chce sie wkrecac na wysokie obroty to przestawił sie zawór wydechowy? Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Zawór jest odłączony.Na postoju jak dam gwałtownie gazu to robi buuuu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Napewno to jest wina zlej regulacji gaznika , sprawdz filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Zawór jest odłączony.Na postoju jak dam gwałtownie gazu to robi buuuu. Czemu odłaczyłeś??Teraz wcale się nie otwiera?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Jest cały czas otwarty.Długo tak mam, wczesniej szedł jak przecinak tylko cos teraz mu nie psuje.Leci 105 i więcej sie nie buja obr na 6 9tys a wczesniej szedł 120kmh i sie wkrecał jak marzenie.Zwiększe mu poziom paliwa i zobacze co będzie. Chyba juz wiem co.Jak jezdziłem na shell V-power to szedł zajebiście a jak tylko zalałem z orlena to wtedy muła złapał. Edytowane 3 Maja 2006 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Przeczyść gaznik, pewnie masz dysze zapchane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Może zawór opadł i teraz wogle nie ma góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 5 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 To nie przez zawór bo przedtem było tak samo i szedł bardzo ładnie.Po zalaniu tej benzyny zaczał żle jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 Może w tym paliwie była woda i pozapychały się dysze, tez tak kiedys miałem w etz- kolega dał mi paliwo i jeździłem na nim, etka zrobiła się mułowata, nie reagowała dobrze na gaz, dlawiła się na niskich obrotach, rozebrałem gaźnik i okazało się że dysze były zapchane, przedmuchałem wszystko kompresorem zalałem nowe paliwo i etka znowu pracowała pieknie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Lipa jedzie jak jechał wolno sie wkręca max 100kmh.Chodzi jak by miał cąły czas zamknięty zawór wydechowy tak wczesniej było ale co sam się zamknął.Wcześniej było tak że to co na cylindrze jest zamontowane co tam linki dochodzą to było podłączone i niby chodził lepiej a teraz to jest zepsute i nie jedzie.Zawór bardzo ciężko chodził i był cały czas otwarty ale szedł zajebiscie.A teraz jak to na cylindrze jest rozwalone to przesał tak iśc moze to przez to ale wydawało mi sie ze to i tak nie działało bo linka 1 była urwana a zawór jak by zapieczony w pozycji otwartej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 kumpel juz jakis czas temu w CRM miał dokładnie to samo po zmianie tłoka. Docierał docierał i tak sobie sprubował jak idzie i moto miało dobrego kopa. Potem juz jezdził spokojnie a jak juz przyszedół czas na jazde normalna to moto po odpaleniu łapało wysokie obroty i słabo jezdziło. Nic nie dały regulacje gaznika, zabawy z zaworem i wizyta chyba w 3 warsztatach. wszyscy rozkładali rece. jak sie okazało to zimering na wale sie wydmuchał bo był stary i nie wytrzymał podcisnienia nowego tłoka :-) :biggrin: Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi