sparki Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3318855.html i jeszcze to z interi :icon_mrgreen: http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=744177 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Jeśli policjant, który zatrzyma do kontroli taki jednoślad, nie ma urządzenia do mierzenia hałasu, a uzna, że poziom emitowanych dźwięków jest za wysoki, może zatrzymać dowód rejestracyjny i skierować pojazd na badania diagnostyczne. czyli jednak moga zabrac dowodzik ??? :icon_mrgreen: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spnk Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Idealny argument w walce z stereotypem dawcy(*)(*)(*)Ps. Co ma znaczyć :icon_mrgreen: ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba86 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 czyli jednak moga zabrac dowodzik ??? :icon_mrgreen: :bigrazz: ale bezsens...czyli praktycznie jesli sie nie spodobam policjantowi to zawsze za hałas motocykla chocby niewiem jak cichy byl, moze mi zabrac dowod ...no to teraz co chwile bede nam zabierane dowody :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) w Wawce jakiś rok temu zrobili nalot pod kolumną i mierzyli dB, zabrali kilka dowodzików w tym gościowi na nowej R1 z seryjnym wydechem (100% oryginał) bo nie spełniał normy.... :bigrazz: :icon_mrgreen:; ja na szczęście byłem wtedy tylko na spacerku z dziewczyną na Starówce :cool: Edytowane 2 Maja 2006 przez TUREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3318855.html Jeśli ktoś jeszcze nie wie to niestety kolega Pinecha z forum... Więcej tutaj http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=45695&st=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) Dochodziła godz. 16, kiedy rozpędzone audi wjechało w ul. Lucerny w Wawrze. Kierowca za wszelką cenę próbował wyprzedzić jadącego przed nim motorowerzystę. Kiedy ten zasygnalizował skręt w lewo, kierowca audi nie zdążyło zahamować i prawym zderzakiem uderzył w bak yamahy. Motor natychmiast stanął w płomieniach. Jadącego nim 16-latka wyrzuciło z siodełka najpierw na szybę samochodu, a potem na jezdnię. mogliby się zdecydować... wiem,ze to szczegół,ale nie lubię niekonsekwencji...świadczy to o braku profesjonalizmu... podobnie w drugim artykule- przedstawiono problem jednostronnie- 40 wypadków spowodowanych przez motocyklistów...a ile spowodowano na motocyklistach to nie warto wspominać...ech. to jest zwykła manipulacja...syf nie źródło obiektywnej informacji... tak się czepnąłem źródeł,ale pamiętam o poszkodowanych...motocyklista, rowerzysta,pieszy - trzeba mieć oczy dookoła głowy ,a gwarancji i tak nie ma:/...lipa. nie znałem gościa, ale i tak strata...zginął człowiek [*] (edycja- poprawione błedy) Edytowane 2 Maja 2006 przez awful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 w Wawce jakiś rok temu zrobili nalot pod kolumną i mierzyli dB, zabrali kilka dowodzików w tym gościowi na nowej R1 z seryjnym wydechem (100% oryginał) bo nie spełniał normy.... :bigrazz: :icon_mrgreen:; ja na szczęście byłem wtedy tylko na spacerku z dziewczyną na Starówce :cool:Czy od takiej decyzji nie przysługuje odwołanie? Czy po przejściu badań technicznych można oskarżyć policjanta o szykanowanie? Czy można wnieść sprawę cywilną o odzyskanie kosztów badania oraz ew. ponownej rejestracji? Przecież nie może być tak, że policjant może sobie łamać prawo. Jeśli pojazd jest zgodny z homologacją, odebranie dowodu rejestracyjnego jest bezzasadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 oooooooo dobre ;D ja odpadam na 100% RACE USE ONLY :icon_mrgreen:, ale jezeli ktos ma "tuningowy" wydech i spelni normy to moze starac sie o zwrot kosztow? bo zanim sie pojedzie zawsze mozna zalozyc serie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Na ucho to Policjant może sobie najwyżej radiostacji posłuchać.Przepis mówi wyrażnie - należy stosować odpowiednie przyrządy pomiarowe, a wyniki porównać z normami które obowiązują. Poza tym , jeśli tłumik jest seryjny i ma oznaczenie dot.homologacji na terenie Polski , to coś tu jest nie w porządku . Bo nie uwierzę w to , że homologację jakaś duża firma załatwiła na lewo. To są olbrzymie koszty i mnóstwo papierologii. Chyba , że seryjny tłumik ktoś sam " tuningował " w garażu młotkiem.?Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Chyba , że seryjny tłumik ktoś sam " tuningował " w garażu młotkiem.?Pozdro. Wiertarka zdecydowanie lepsza ;) Sorka za spam ale się nie mogłem powstrzymać, musiałem odreagować po tym poście o pijanym kierowcy Audi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Sierżąncie więc opłaca sie kłucic z polismenem na miejscu, czy oddac juz ten dowód i pozniej dochodzić swojego?? Jeżeli nie chcemy oddać dowodu to co może zrobić (środki przymusu)??Zakładam ze mam wydechy seryjne. POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi