Jack-Jawa Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Co sądzicie Panowie o czymś takim jak np. AlumWeld ?Ma ktoś może jakieś doświadczenia w używaniu w/w "wynalazku"Pozdrówki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Domyślam się że to ty pisałeś na forum allegro.Jak mi google powiedziały to alumweld nadaje sie do uzupełniania braków aluminium. Jak na mój gust to to nie będzie sie za dobrze trzymało. Lepiej jest oddać alumke do spawania w zakładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Kiedyś wypełniałem tym szuwaksem pęknięcia/wypalenie bloku silnika. Nawet się trzymało. Ale lepiej chyba pospawać niż kleić na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak to ja pisałem :D A pytam się bo ciekaw jestem nowych technologii i wynalazków ;) Może niektóre kiedyś się przydadzą.W mojej "młodości" to można było sobie tylko pomarzyć o czymś takim jak np. silikon, pianka poliuretanowa albo teflon. A dziś to rzeczy "codziennego użytku" Chyba sam przetestuję ten "wynalazek" :icon_eek: Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Jack-Jawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Nie ufam takim specyfikom.Jestem zwolennikiem solidnej naprawy.Spawanie bedzie lepsza metoda :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Czesc! Ja bym chetnie przetestowal to badziewo, moze okaze sie ze to nawet mocna metoda łączenia aluminium! Ja potrzebuje polaczyc pekniecia wozka bocznego do pannoni (pekniecia sa spore, wiec troche tego drutu zejdzie, no ale moze to cos pomoze?Pozdrawiam - Julas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jestem zwolennikiem solidnej naprawy.Spawanie bedzie lepsza metoda :icon_biggrin: ....I dla tego jezdze z pospawaną ramą. Wybacz nie moglem sie powstrzymac :icon_mrgreen: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Lepiej z pospawaną niż poklejoną :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Chyba ze sie drut oszczedza tak jak kobuz :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Hmmm raczej kit. Moze i dziala ale na krótką mete.A koszty spawania nie są takie wysokie, wiec po co kombinować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_rocki Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A gdzie w W-wie dobrze pospawaja aluminium? Mam ułamany przy ramie ogranicznik skrętu kierownicy.To jest bliko główki i obawiam się że trzeba będzie rozebrać cały przód motocykla, że nic się nie poniszczyło kiedy aluminum sie nagrzeje przy spawaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A gdzie w W-wie dobrze pospawaja aluminium? Mam ułamany przy ramie ogranicznik skrętu kierownicy.To jest bliko główki i obawiam się że trzeba będzie rozebrać cały przód motocykla, że nic się nie poniszczyło kiedy aluminum sie nagrzeje przy spawaniu. Moze sobie odpuść, bo jak to jest w widocznym miejscu to pozniej jak bedziesz chciał sprzedać moto o ktoś ci powie ze niezłego dzwona miałeś jak rama spawana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Co do tego ALumWeld to kupiłem to na allegro ,i powiem ze naprawde warte kwoty , po przeczytaniu instrukcji dokładniej zrozumiesz o co chodzi ,w skrócie palnikiem rozgrzewasz do ok >400C miejsce gdzie chcesz połączyć elementy nastepnie dotykasz tym drucikiem po tym miejscu jesli sie topi jest ok ,zalewasz do końca i szlifujesz .to nie lepi sie z wierzchu ale łączy z aluminium ,zrobiłem tescik i po nalaniu na płaskownik alumium za cholere nie mogłem tego oderwać ,czyli ładnie połaczyło się z aluminium :( a twardośc po ostygnieciu ma naprawde dużą,mozna slifować, wiercic itp .Sam nie wierzyłem że taka "cyna" może mi pomóc ale jednak ładnie łączy się z aluminium .POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 no to czym uzupelnic brak aluminium w wydechu ? bo to cudo ma temperature topnienia 400 stopni...ma ktos jakis pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 a myslisz ze wydech sie do tych 400C nagrzeje ?? poza tym spoiwo po ostygnięci dośc ciezko daje się roztopic ,smiało wal to na wydech . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi