kubryn Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 witam mam pytanie otoz jezdze cbr 600 F2(94r.)przebieg 35000 i ostatnio sprawdzilem ile mi pali na 100km i lekko sie zdiwilem. Otoz wyszlo mi ze przyt bardzo spokojnej jezdzie(90-120)i obrotach na kazdym biegu nie wiecej jak 5,5 tys. pali mi 6l. przy czym moj brat gdy mial F1 spalala mu nie wiecej jak 5,5-6l litra nawet jak palowal to samo dotyczy sie motpcykla ktorego obecnie ma czyli F3(98r.) i tu mi sie nasuwa pytanie czy takie spalanie mojej f2 jest normalne?dodam tylko ze motocykl stal 2 lata w Niemczech i teraz dopiero ujrzal swiatlo dzienne, czy to mozliwe ze po jakims czasie spalanie sie nieco zmniejszy(choc nie wydaje mi sie)na co tzreba by bylo szcegolnie zwrocic uwage w tym przypadku?Jak jedze motocyklami(5lat) zawsze hondy tym bardziej cbr 600 uchodzily za oszczedne a ja nie chce juz widziec co by bylo jakbym mojej podkrecal na obrotach i zwiekszyl bym predkosc w czasie jazdy do 150,170! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) a regulacje byly robione w dobrym warsztacie?? Ja tez bylem przerazony spaleniem pierwszego baku. 6,7l na 100. Ale byly to niskie temperatuy a krecilem dosc wysoko silnik. Zrobilo sie cieplej i na trasie/miasto z ciezkim pasazerem wyszlo 5,6 na 100. Teraz juz jestem pewien ze jeszcze mniej wyjdzie bo solo jezdzilem i zmniejszylem obroty na biegu jalowym bo bylo na 1400 a powinno byc na 1200obr/min Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 sprawdz tez filtr powietrza, bo przez zasyfiony filtr spalanie moze wzrosnąc az do 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 mi f2 pali w trasie do 150km/h jakies 5.5l, teraz mi sie zawory posypaly,musze wyregulowac i swiece bede wymienial wiec powinno troszke spasc. w tamtym sezonie z przelotowa do 120km/h na odcinku 400km spalanie wynioslo 5.2l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 a regulacje byly robione w dobrym warsztacie?? Ja tez bylem przerazony spaleniem pierwszego baku. 6,7l na 100. Ale byly to niskie temperatuy a krecilem dosc wysoko silnik. Zrobilo sie cieplej i na trasie/miasto z ciezkim pasazerem wyszlo 5,6 na 100. Teraz juz jestem pewien ze jeszcze mniej wyjdzie bo solo jezdzilem i zmniejszylem obroty na biegu jalowym bo bylo na 1400 a powinno byc na 1200obr/min hmmm to teraz mnie naprawde Twoja odpowiedz zaciekawila!ja mam na jalowym obroty na 1500,1600 bo jak mialem nizej to mi przy zimnym silniku gasla i sie dusila ale fakt ze przy nagrzanym nie sparwdzalem a na 1500 chodzila bezproblemowo teraz znow bedzie robiona regulacja i po tym chyba skrece ten bieg jalowy na 1200,1300 i zobacze wtedy co sie bedzie dzialo bo faktycznie obroty na biegu jalowym powinny byc na 1200-+1000 bo czytalem ale jestem ciekaw czy ten bieg jalowy moze miec dyuzy wplyw na spalanie???widocznie jak piszesz to pewnie takco do filtra powietrza to byl kupiony w tym roku nowy fakt ze nie jest to filtr K&k ale jednak nofy HIFLOFILTRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Oj chciałbym mieć taki problem jak Ty stary, moja niunia żłopie 10 i za cholere nie jest ekonomiczna niestety, ostatnio poważnie zaczynam myśleć o zmianie na 600 bo wacha coraz droższa...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Oj chciałbym mieć taki problem jak Ty stary, moja niunia żłopie 10 i za cholere nie jest ekonomiczna niestety, ostatnio poważnie zaczynam myśleć o zmianie na 600 bo wacha coraz droższa...pozdrowiesz podejrzewam ze jakbym mojej tak porzadnie odkrecil to moze i by zlopla ze 7 z groszami a sam widzisz ze to chyba nie za normalne po drugie to 600 i honda i troche za to tez zaplacilem(marka) dlatego tez wymagam ale jak Ty mowisz ze Twoja lyknie Ci 10 to rzeczywiscie wspolczuje :cool: kumpel mial gsx ere i tez mu brala 10 to pamietam ze ja sprzedal bo nie wyrabial budzetowo :wink: ja bym tylko chcial zeby moja tak przy srednim palowaniu brala do 6 a przy porzadnym 6 do 7 taki wynik by mnie zadowalal :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Moja F2-ka też z 94 roku pali: - autostrada (2 osoby), 160-170 km/h, 5,8 l /100 km- zakorkowany Wrocław, 5,9 l / 100 km- normalna droga poza obszarem zabudowanym, ok. 170 km/h (ale prędkość nie taka jednostajna jak na autobanie, w wisokach zwalniam :cool: ), 6,9 l / 100 km Więc podobne spalanie jak u ciebie, przejedź się jakiś odcinek szybciej (ale nie 20 km, tylko 200 km) i wtedy ocenisz spalanie przy wiekszych prędkościach. ps. Poprzedni właściciel mówił, że on nigdy poniżej siódemki nie schodził :wink: pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 kubryn jak masz wolne obroty 1500-1600 to sie nie dziw ze tyle lyka. a ze na zimnym silniku gasnie to normalne.ja musze na ssaniu potrzymac z minute dwie i wtedy bez ssania obr trzymaja sie ~1000 i pozniej rosna w miare dalszego nagrzewania. Astarte...hmmm...to widze ze zap@%^&lasz zdrowo :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Moja F2-ka też z 94 roku pali: - autostrada (2 osoby), 160-170 km/h, 5,8 l /100 km pzdr @starteno wlasnie mi co do tego pierwszego to tyle pali ale jak jade sam i predkosc nie wiecj jak 120troche tez mnie to dziwi ze brat ma f3 i przy takiej samej jezdzie mu wychodzi o litr mniej!a przeciez silniki te az tak sie nie roznia Astarte...hmmm...to widze ze zap@%^&lasz zdrowo :|domyslam sie ze chodzi Tobie o papcie :wink: juz troche byly starte jak kupilem a ze czasami sie "jedzie szybciej".....to o to przeciez chodzi w sportach :cool: heheh pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Astarte...hmmm...to widze ze zap@%^&lasz zdrowo :|Sie lata :clap: Ale po mieście nie szaleje i tak spalanie mam takie jak na autostradzie :wink: Jak jeżdżę spokojnie, koło 120 km/h to spalanie 5,5 l / 100 km.Sprawdziłam już mniej więcej w każdych warunkach ile pali moja Hondzia i nie jest źle :cool: Gs na autostradzie przy 140 km/h palił mi koło 6 l / 100 km (więc jak widać CBR jest bardziej ekonomicznym motocyklem :crossy: ). pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ale zamulilem z tym astarte :wink: heheheh no teraz jak zjade ze studiow to skrece te obroty i zobaczymy moze akurat sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 :cool: :wink: a starte... hehehe... Z gory sorki za nic nie wnoszacy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 :crossy: :cool: a starte... hehehe... Z gory sorki za nic nie wnoszacy post.spoko w koncu po to takze jest to forum...zeby sie tez posmiac :wink: bo jakby wszystko bylo takie powazne i nudne to by i motocykli na swiecie nie bylo heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamils Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 mi w jezdzie bardzo mieszanej - korki w miescie, kawalek szybszej trasy plus lepsze odkrecenie raz na jakis czas pali ponad 7.. :/ ale ucze sie ekonomiczniej jezdzic :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi