streetracer23 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Mam taki problem. :crossy: Odpalam moto i na ssaniu chodzi ładnie potem jak jest lekko ciepły wyłączam ssanie i moto ładnie trzyma jałowy niedusi sie i normalnie jezdzi. ale jak sie porzadnie zagrzeje to zaczyna sie dławic jałowy ma 3000obr,ponizej tych obrotów gasnie krztusi sie i ogulnie sie pie..oli. to jest odkąd go kupiłem był u mechanika na regulacji i synchro i dalej to samo. co to moze być bo ja juz niemam siły i zaczyna mnie to wkurzac bo mam pusty wydech i jak stoje na światłach to wyje na tych 3000obr i spalanie jest wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Uwazam, ze jezeli byl u mechanika na regulacji to powinien do niego wrocic jezeli dalej jest zle. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulbor Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 hmmu mnie jet tak jak za długo potrzymam na ssaniu to obroty mu leca do gory zwale ssanie i jest ok moze gdzies ci linka nie odbija do konca ssania czy gazu? skoro byles na regulacjach to chyba mechanik zna sie na rzeczy i gazniki dobrze ustawil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-gsxr Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 wiesz ja w moim miałem taki przypadek jak zapaliłem moto chodził fajnie na ssaniu po chwili wyłączałem i było ok ale jak nabrał temperatury obroty mu spaday dusił i gasł. Wykręciłem gażniki ustawiłem mieszanke na wolnych i synchro, wszystko chodziło ok ale po tygodniu ta sama historia. Znowu wyczyściłem gaźniczki śrubu mieszanki wykręciłem troszke więcej niż w serwisówce pisze było 2 obroty ja dałem 2 i 1/8 i teraz chodzi idealnie jest bardziej elastyczny na niskich obrotach zero szarpnieć, jak masz pusty wydech to też odkręć troszke więcej ale jak był u mechanika to nic nie grzebaj tylko wal do niego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer23 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 no i sam naprawiłem bo mi mechnik powiedział ze on wszystko ustawił tak jak nalezy i ze mam zje..ne gazniki, no to sam zacząłem mysleć i wygłówkowałem, ma sportowe dysze i wałki, mechanik wykrecił śruby wolnych o 2,5 obrotu no to ja jeszcze o 0,5 obrotu wiecej, i problem znikł, teraz jak jest zimny to zapala od 1 obrotu na ssaniu( a wcześniej musiałem go długo heblowac zanim zaskoczył) troche mam nierówne obroty na jałowym ale to wina wałkow, teaz zobaczymy jak ze spalaniem bo wczesniej niemiałem linki od licznika i niezabardzo wiedziałem ile pali, teraz pewnie sie przeraze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Mam pytanie ,mowisz ze masz sportowe wałki a nie masz tez przypadkiem sportowych gazników Yoshimura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 gazniki masz pewnie wyj**ane na maxa, mialem podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer23 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) a widzisz gazniki mam ok tylko odpowiednia regulacja byłą potrzebna.a gazniki mam chyba mikuni teraz niejestem pewien ale jutro sprawdze. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez streetracer23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekk Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Mam taki problem. :banghead: Odpalam moto i na ssaniu chodzi ładnie potem jak jest lekko ciepły wyłączam ssanie i moto ładnie trzyma jałowy niedusi sie i normalnie jezdzi. ale jak sie porzadnie zagrzeje to zaczyna sie dławic jałowy ma 3000obr,ponizej tych obrotów gasnie krztusi sie i ogulnie sie pie..oli. to jest odkąd go kupiłem był u mechanika na regulacji i synchro i dalej to samo. co to moze być bo ja juz niemam siły i zaczyna mnie to wkurzac bo mam pusty wydech i jak stoje na światłach to wyje na tych 3000obr i spalanie jest wieksze. Wydawaloby sie ze to gazniki-moze mechanik ktory je Tobie serwisowal jakis geglawy byl... Ja skupilbym sie wlasnie na nich a widzisz gazniki mam ok tylko odpowiednia regulacja byłą potrzebna.a gazniki mam chyba mikuni teraz niejestem pewien ale jutro sprawdze. Jezeli masz u siebie fabryczne gazniki to napewno sa one firmy MIKUNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi