Agabusa Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Dybciu,ale ten gosc oplacal vat24 w zeszlym roku.(lurty)..:/ ....ech no i teraz problem,dobrze,ze jest z gdanska,tylko,czy ten vat25 tam czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Aga - no to skoro opłacił w zeszłym roku i złożył VAT-24 w US to pewnie czeka na niego. Gorzej jak się okaże, że zapłacił a nie złożył tego druku tylko Tobie dał. Musisz się z nim skontaktować i powiedzieć mu o tym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ja cie sune,w takim razie niezle ma tempo dzialania...no niedobrze niedobrze..na jutro umowilam sie na rejestracje i pewnie babki w um odesla mnie z kwitkiem:/....zawsze pod gore...otrzymalam od niego vat-24 (tzn,ze jest zwolniony z tego) i tyle..oplacilam podatek,ale kobicie w us pokazalam wszystko co mam z tym motocyklem zwiazane i nie zwrocilam mi uwagi,ze brakuje vat-u 25... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Z tym sprawdzaniem dokumentów to różnie bywa - u nas też się tak zdarzało, że koleżanki powiedziały OK, można rejestrować a po dojściu do okienka klapa bo brakuje czegoś tam. VAT-24 wypełnia się i zostawia w urzędzie skarbowym, opłaca się te 150PLN a następnie zgłasza się po odbiór. Albo pan zapomniał albo źle został poinformowany. Daj znać jak to tam wyszło z tym VATem i rejestracją.Pozdrawiam i powodzenia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 przy motorowerze tez jest 150 zł czy mniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 szad - opłata jest taka sama dla wszystkich pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widget Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Korzystając z tematu: czy mając spisaną umowę z polskimi tłumaczeniami (z tej strony: http://www.motocykl.org/sprowadzanie.php) jestem zobowiązany przetłumaczyć ją u tłumacza przysięgłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 moze masz jakiegos znajomego handlarza to sie jego zapytaj oni sie na tym lepiej znaja niz uurzednicy Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Ja tez sie podlacze do tematu zeby nie zakladac nowego.Kupilem dzisiaj motor od kolesia ktory rok temu przywiozl go z anglii, motoru nie zarejestrowal, tylko pojechal spowrotem i zostal. Ja kupilem motor od jego kuzyna. I teraz zaczynaja sie male schody i prosze was o pomoc:mam dolna czesc angielskiego dowodu rejestracyjnego, wypelniona na polaka zameldowanego w angli, mam umowe miedzy anglikiem a tym polakiem. Nie mam zadnego papierka o wyrejestrowaniu, ani oplaconego vatu, ale teraz chyba ten vat juz nie obowiazuje? dopiero pozniej bedzie jakas oplata wprowadzona?I oni wlasnie poradzili mi zebym jeszcze raz przepisal ta umowa po polsku (zeby nie placic za tlumaczenie) i nastepnie spisac umowe z polakiem zameldowanym w anglii, atk jakbym ja kupil ten moto w anglii (bo podobno jak juz pisalem teraz nie ma zadnych oplat za przywiezienie moto)co o tym sadzicie i jakich papierkow mi brakuje? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaDo Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 czy jest jakis termin w jakim musze oplacic VAT24 od daty na umowie? i czy jesli to jest np 14 dni to to jest 14 dni roboczych czy kalendarzowych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 Widget, ja rowniez mialam umowe "na biezaco" przetlumaczona na polski.Jednak mimo wszystko trzeba ,miec gdzies podpis z boku i pieczatke potiwerdzajaca to tlumaczenie przez przysieglego.Niestety. Pomimo,ze znasz jakis jezyk i mozesz sobie nawet samemu w domu przetlumaczyc(zadna filozofia), to bez przysieglego sie nie obejdzie... Kolega sopriwadzal skuter miesiac temu i vat 25 musial miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantzupa Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 witam, a czy nie jest się zwolnionym z tej opłaty vat 25 w skarbówce, jeżeli wartość pojazdu nie przekracza określonej kwoty ? pozdrawiam zmagających się z biurokracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Nie chcac zakladac nowego tematu podlacze sie ;). Na dniach jade ogladac moto (z zamiarem kupna). Moto sprowadzone zza Odry. Jakich dokumentow powinienem oczekiwac do handlarza?? Jakie dokumenty sa niezbede do rejstracji takiego moto, a jakie powinny byc zebym poniosl jak najmniejsze koszty i stracil jak najmniej czasu. Ze odp z gory THX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 lechu wysilil bys sie troche i przeczytal pare postow wyzej: http://www.motocykl.org/sprowadzanie.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Wszystko ladnie pieknie, ale karta pojazdu 500zl to chyba nie kosztuje ??, dlatego uznalem to zrodlo za malo wiarygodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi