komalo Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Sorki za pytanie z gatunku 'greenhorn' ale jeszcze 'zdobywam szlify' i zastanawia mnie takowa rzecz: Ile zwykle obrotów kręcicie na swoim moto? W mojej GPZ500 można do 13tys. ale ja jak na razie zwykle kręcę w granicach 4-6 tys., z rzadka przekraczając 8tys.. Oczywiście wszystko zależy od prędkości i wrzuconego biegu, ale mi bardziej chodzi o praktyczne podejście - jak to wpływa na moto (spalanie, zużycie, itp.)? Jak to u was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walkie Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jak to u was wygląda? ja krece do 7 ale dlatego ze docieram :biggrin: generalnie krec na ile sie czujesz ale prawdziwa frajda i adrenalina zaczyna sie w wysokiej partii obrotow :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien162 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ja zwykle krece do 5-6 tys ale czasami nie mam litosci i gaz do oporu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jak wpływa na moto? No to chyba jasne, ze krecenie caly czas pod czerwone nie jest zbyt dobre dla silnika, zwlaszcza nie rozgrzanego. a co do jazdy i obrotow to juz zalezy co Cie jara, jednych predkosc(tu trzeba krecic silnik;) ), drugich wchodzenie z zakrety( tu juz niekoniecznie:) ) a jeszcze innych (wiekszosc:P) to i to;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 a co do jazdy i obrotow to juz zalezy co Cie jara, jednych predkosc(tu trzeba krecic silnik;) ), drugich wchodzenie z zakrety( tu juz niekoniecznie:) ) a jeszcze innych (wiekszosc:P) to i to;). ...mnie jeszcze przyspieszenie, ale tez trzeba krecić VX800 - gora 7tys. u mnie. POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 To zależy od tego przy jakich obrotach masz dostępny max. moment obrotowy i maksymalną ilośc koników. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ja daje najczesciej okolo 8 tys, a czasami krece do 13-14 tys :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zależy jak jadę spokojnie to do 7-8tyś. Jak chce "polatać" to od 8 do 12 :biggrin: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 bandziorno zyje od 8 do 14tys rpm.ponizej to jazda spacerowa.oczywiscie krecimy na rozgrzanym silniku :biggrin: mam nadzieje ze w nowym silniku sie korba nie urwie jak bede szalal w poznaniu na torze :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 normalnie 6, 7 tys, jak chce podgonic to do 10tys a jak przegonic to do oporu 12 :biggrin: :buttrock: :buttrock: :biggrin: :evil: ps. czerwone mam od 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpion-k Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Na razie do 9 bo jeszcze 400km na dotarciu a generalnie pod czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T_D_J Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 średnio pomiędzy 8-10 , no chyba że jade na oparach to kolo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 jak daje na gumie to do odciecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 No to ja mikrutko bo bieg zmieniam przy jakichś 4-5 tys. Dosłownie parę razy podkręciłem do jakoichś 7 tysi. Więcej z mojego rumaka nie wyciskam bo aż tak mi się zwykle nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Pytanie typowe do spamu :biggrin: Co do obrotów to kręcę ile mi się podoba. Nie ma zakresu, w którym staram się trzymać. Jak pisał LAMASSU, jeżeli stawiam na koło to ciągnę do odcięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi