Michał Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Hańba mości panowie, hańba :!: :!: :!: szable w dłoń :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2003 SOKÓŁ to motocykl z jajami,a to co bedzie nosiło teraz jego nazwe nie zasługuje by nawet przy nim stać :!: Przeciez to profanacja tej marki!!! Jeszcze troche i te żółte kurduple zaczna "produkowac" Rysia lub Syrenkę. :!: ZGROZA :!: Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2003 No nie :cry: Tym razem po prostu przesadzili. Też mnie nurtuje taka kwestia: dlaczego akurat Sokół przecież jak by walneli np. Komar to napewno mieli by lepsze wzięcie, ale cóż........Zdecydowanie wolę WFMkę :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Nową WFM kumam, jest git i niemam nic do tego.Mowy Junak, podoba mi się, teraz wprowadza gladiatora i szamuje to że chcą się rozwijać. Stary Junak to legenda która nigdy nie zginie nowy to juz 21 wiek Ale SOKÓŁ Nie to przegięcie. Co prawda były Sokoły 125 ale każdy kojaży Sokoła z dużym litrażem i V-kąMowy projekt nie wypali choćby za pojemnośc. 150ccm to nie przejdzie, trzeba na tego Sokoła miec prawko od 18 jak by była 125 to od 16 i moze był by popularniejszy.Czy ktoś kto moze śmigać na dowolnym sprzęcie kupi pierdopęda z takim śilniczkim. A cena ok 5 tyś (nie pamiętam dokładnie) to napewno made in China Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Panowie, dlaczego tym się tak przejmujecie? Kolesie wpadli na pomysł, wydali kasę, a przyszłość pokaże czy mieli dobry pomysł czy nie. Przecież nikt nie każe kupować Wam takich moto! Kto wie, za dwadzieścia lat może też będą uważane za klasyki! Nie chcę nikogo obrazić na tym forum, ale w latach 80-tych WSK to był Wiejski Sprzęt Kaskaderski i generalnie był obciach nim jeździć. A dziś jest to już klasyk. I super. NAtomiast co do ceny, to to jest już dobry pomysł - tani sprzęt będzie bardziej dostępny, a więc ma szansę przyczynić się do popularyzacji dwóch kółek... Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2003 W przypadku WSKi nie chodziło bynajmniej o jej nazwę tylko o jakość.W przypadku tego "Sokoła" chodzi tylko i wyłącznie o jego nazwę.O jakości nie mogę dyskutować,bo najzwyczajniej nie mam o tym pojęcia.Większość ludzi,która tutaj wypowiada sie negatywnie na temat tego motocykla ma żal o to,że w celach marketingowych wykozystano nazwę kojażącą się nam z historią polskiej motoryzacji.Te nowe motocykle z polską mają tyle wspólnago co Kaczor Donald,albo jeszcze mniej.Nie miał bym nic przeciwko nim,gdyby nazywały się inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Dokladnie, my nie mamy nic do tego motorka, oprucz chanbiacej, naszym zdaniem (dla Polskiego Sokola) nazwy. Dlaczego na przyklad w Wielkiej Brytanii nie sprzedaje sie jakis koreanskich wynalazkow(o malej pojemnosci) pod nazwa np. New Imperial :?: Tylko Polska sobie tak pozwala :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ervin Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Polacy zawsze mieli świetne pomysły !!!! Szkoda tylko że głupota nie boli, bo byłaby szanasa żeby nikt nie wpadał na takie durnoty!!! :wink: Sokół 50 !!!! To już lepiej było pójść dalej i nazwać do SROKÓŁ PIŹDIESIĄT !!!! I nie zgadzam się że większość społeczeństwa nie wie co to sokół!!!! Bez przesady !!! To przecież polski H-D. Ale zastanawiam się po kiego Japońce biorą się za tą nazwe? Przecież legenda to nie rowerek i nie sądze że będzie tak kojarzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivan Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Dokladnie, my nie mamy nic do tego motorka, oprucz chanbiacej, naszym zdaniem (dla Polskiego Sokola) nazwy. Dlaczego na przyklad w Wielkiej Brytanii nie sprzedaje sie jakis koreanskich wynalazkow(o malej pojemnosci) pod nazwa np. New Imperial :?: Tylko Polska sobie tak pozwala :xBuha-ha-ha-ha!!! :lol: :lol: :lol: No to żeś walnął Qler jak dzik w sosnę. Powiedzmy że porównanie Polski do UK ma się jak pies do jeża. Polska niestety do potęg w produkcji motocykli nigdy nie należała a w jednym okregu Coventry robiło się chyba więcej jednośladów niz w całej II RP.Fakt jest faktem że trochę (lub bardzo trochę :twisted: ) kolegom gul skacze na nowego Sokoła. Ale wystarczy popatrzeć na początkowe posty tematu Junak Milenium. Krew i pożoga... A teraza coraz więcej ludzi zaczyna się jeśli nie ciepło to przynajmniej nie-negatywnie wypowiadać "w tem temacie". Poczekajmy... Moze faktycznie za czas jakiś po polskich drogach będzie pomykał GODNY nastepca i (narazie tylko merkantylny, taki lajf...) dziedzic sławetnej nazwy.Gruss!I.PSA tak poza tym to Polacy to taki cholernie kombatancki naród. Mało kto z nas potrafi patrzeć wprzód. Tylko szcytna i posągowa historia... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2003 No dobra moze to nie bylo zbyt trafne porownanie ale dlaczego w zadnym innym kraju nie sprzedala marki od tak sobie jakiemus koreancowi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Motocykl bardzo łady, może śmierdzi trochę nowym Junakiem, ale widać taka linia Koreańska jest i basta. Ja cały czas liczę na to że Koreańcy się kapną że choppery 150cm nie mają prawa bytu (dotyczy to także nowej WSK) i zrobią coś pojemniejszego. Bo co szkodzi zamiast 150 cm3 za 5 000 PLN zrobić 500cm3 za 10 000 PLN. PS. Kto sprzedaż Sokoła Koreańczykom? Oczywiście jego właściciel, tak jak właściciel ŚM sprzedał ŚM Agorze VIDE: http://forum.motocyklistow.swiata.pl/viewt...der=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Polska niestety do potęg w produkcji motocykli nigdy nie należała No i tu sie z Toba IVANIE nie zgadzam. Polska nie nalezała nigdy do potęgi pod względem jakości i stosowania nowoczesnej technologi ale pod względem masowej produkcji to w pewnym okresie byliśmy w czołówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Polska niestety do potęg w produkcji motocykli nigdy nie należała No i tu sie z Toba IVANIE nie zgadzam. Polska nie nalezała nigdy do potęgi pod względem jakości i stosowania nowoczesnej technologi ale pod względem masowej produkcji to w pewnym okresie byliśmy w czołówce. Jasne, samohody tez produkowaliśmy, i to sporo, więcej nawet niż Czesi... I ktos jest dziś dumny z tej produkcji? W indiach też się produkuje sporo moto i samochodów... ale nie wiem czy ktoś z was chciałby specjalnie tym jeździć. Co innego ilość a co innego jakość! I jeszce jedno panowie. Sokół nigdy nie był żadnym choperem/cruiserem. Był motocyklem takim, jaki był wtedy popularny - dziś nazwalibyśmy go naked / klasyk. Nie wiem więc skąd takie zapędy... A co do tego kto jest właścielem... wiecie kto jest właścicielem Lamborghini (to taki samochód) - jakaś koreańska firm. I nikomu to nie przeszkadza - ważna jest niestety KASA. Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Ja pisałem o produkcji masowej a nie o jakości i pod tym wzdlędem było nieźle.Prawda mało kto jest dumny z WSKi i motorowerów typu Komar.Jeśli chodzi o Sokoła to miałem nadzieje że kiedyś nadejdzie dzięń kiedy ktoś zacznie produkowac Nowego Sokoła który był by duzym klasycznym motocyklem z silnikiem V2.I nie chodzi mi o masówke tylko o małoseryjna produkcję motocykla dla konesera i wielbiciela klasyki.A to co sie wyrabia to przegięcie. Spoko niech sobie nazwią model Sokołem ale nie nazwę firmy która sprowadza mało oryginalny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Byłem dzisiaj w salonie Skuter Land na ul.Modlińskiej w Warszawie.Widziałem tego "Sokoła" 8O To zwykły wypierdek :!: tak sie składa że znam osobiscie szefa tego salonu i porozmawialiśy sobie chwilke na ten temat.powiedział że były takie przymiarki co do nazwy,ale tak naprawde to nazwę podał pan redaktor na własna rekę. 8O Kto widział z bliska lub siedział na tym motrku? Wykonanie tragiczne!!!!!! Light bar jest, owszem ale swiatełka maja chyba dla ozdoby :?: plastikowe "kratki" na których sa wkomponowane małe gwiazdeczki :lol: Predkościomierz i obrotomierz maja obudowy pomalowane farba koloru okleiny drewnopodobnej a na dodatek na tych częściach są wyraźne odciski paluchów jakiegoś skośnookiego kurdupla który nie mógł zaczekac aż lakier wyschnie porządnie 8O Normy czasowe Panowie! normy! Maja w tej fabryce niezły zap*** jak montuja swieże lementy.Poza tym osłona zębatki zdawczej to tandetny plastik ale chyba jedyny element przy silniku który sie błyszczy chromem. Karter,cylinder i skrzynia sa matowe jak płyta chodnikowa.Przełączniki na kierownicy, kontrolki,stacyjka,sisy bar i inne pierdoły są po prostu TANDETNE :!: cena sugerowana chyba ok 5 tysięcy zł jest jak najbardziej adekwatna do ,przepraszam gównianej jakościObok stały skuterki Piaggio i Peugeot w cenie od ~6 do 10 tysiecy zł ale sa wykonane nienagannie i ze smakiem.to co zobaczyłem na własne oczy przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi