Skocz do zawartości

Z jaką przeważnie jeździcie prędkością?

laboko
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ja jeżdżę spokojnie, około 120 +/- 20 km/h zazwyczaj w trasie sie trzymam. I mam jakoś taki nawyk, że jak widzę zakręt to zaczynam przyspieszać :icon_razz: . Po mieście patrzę na otoczenie, nie na prędkościomierz, ale też raczej nie dziduję.

I mam jakoś taki nawyk, że jak widzę zakręt to zaczynam przyspieszać

Tez tak mam :icon_razz:

Na autostradzie 120-140, do szybszej jazdy zniechceca mnie wiatr i szwajcarskie mandaty :banghead:

Poza trasa 80-120, w zaleznosci od widoczkow.

W miescie - 40-60... i znowu te pieprzone mandaty...

na miescie przewaznie do 120km/h, na trasie jeszcze prawie w ogole nie jezdzilem:)

ps: najciekawsze w tym temacie to jest to, ze im mniejsza pojemnosc to wieksza predkosc na trasie i w miescie... choc podobnie jest z doswiadczeniem :icon_razz:

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

Bandit 600S

Trasa zależy od warunków (głównie chodzi o natężenie) 140-160 przez krótkie chwile to i 200 wskoczy. Miasto bardzo różnie nieraz to i 200 (oczywiście chwile) jak mnie poniesie i jest pusto tzn. jestem pierwszy przed katamaranami.

No to wszystkiego Najlepszego :icon_razz:

W mieście od 60-120 km/h, poza miastem zależy od drogi, max. 170-180 km/h :banghead:

Klaudiusz a powiedz mi jak jest różnica między poruszaniem się z prędkościami 200 km/h a 180 km/h?? Bo dla mnie niewielka :flesje: .

Nie mogę powiedzieć z jakimi średnimi prędkościami poruszam się na trasie... To zależy od wielu czynników.. takich jak pogoda, stan drogi, natężenie ruchu, ludzie z którymi jade. Nie trzymam się zasady: mam motocykl nie mogę jechać wolniej niż 200... Czasami uprawiam spokojny cruising, a czasami lece tyle ile fabryka dała.. proste, co nie ??

Honda NTV 650 Revere - przewaznie miedzy 90 - 110 km/h, na autostradach ktorych w Polsce jak na lekarstwo mozna troche wiecej. wszystko zalezy od warunkow atmosferycznych, stopnia zatloczenia drogi i jej stanu. a jak wiadomo z tym wszystkim jest roznie, szczegolnie w naszym pieknym kraju.

Pozdrawiam

p.s. grunt to ostroznie

Ojjj jezu wiecej pali ?? Ile wezmie wiecej 1litr 2 na 100km.

Jak liczysz sie z paliwem tak bardzo kup sobie malucha on pali 4litry

Eeee tam-maluch wcale taki oszzedny nie jest!

Zdecydowanie oszczedniejszy bedzie jakis Komar czy inny Romet Ogar :icon_razz: