MOC Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 TAk wiec wszech i wobec chcialbym oglosic iz stalem sie posiadaczem :( (prawie :) ) tegoz motocykla :) Brakuje kol, amperomierza, pradnicy, gaznika, kranika, tylnego blotnika, szkla ale to nie jest wielki problem :) . Przy okazji gdyby ktos wiedzial lub posiadal na sprzedaz lub wiedzial kto robi porzadne repliki prosilbym o kontakt :blink: . Ogolnie motorek na chodzie :unsure: bardzo oryginalny z numerem silnika i ramy cos kolo 150 :( . Udalo nawet nawiazac mi sie kontakt z bylym wnuczkiem wlasciciela ktory go posiadal przez caly ten czas, wiec trzeba bedzie jeszcze udac sie na rozmowe bo niewiele weteranow ma jeszcze wlascicieli pamietajacych je :) Ogolnie jestem bardzo szczesliwy :angry: Prosilbym o rady i opinie ludzi z forum posiadajacych te motocykle o wypowiedzi i swoje przemyslenia odnosnie 600 RT..... :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Ja może nie wniosę niczego ciekawego do tematu, ale gratuluje!Niewielu ma takie szczęście do zabytkowych motocykli. p.s Zamiast się tylko chwalić to byś zdjęcia zrobił i zapodał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 sie masz moc witaj w rodzinie sokolników;) RT to świetna maszyma (chociaż miał być liter:P ale mam nadzieje że bedzie w następny :rolleyes: ) te braki które wymieniłeś ciężko bedzie uzupełnić oryginalnymi częściami ale do wytrwałych świat należy. kraniki o ile dobrze pamiętam robi gość z Muzeum Techniki w Wawie (mamy od niego i jest bardzo ładnie wykonany), tylmi błotnik polecam zrobić u Pana Mikołaja z Olkusza (wystawia teraz na allegro wózek do sokoła 1000) zajmuje się dorabianiem części do motocykli od kiedy pamiętam;) szkła są na allegro ale za ładne sumki... reszta części już poza moimi wiadomościami.miłej zabawy w hodowli ptactwa łownego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Nie boj zaby, M 111 bedzie zeby nie wiem co :rolleyes: Trafil sie w bardzo duzym stopniu oryginalnosci 600 to sie czlowiek nie zastanawia tylko bierze z pocalowaniem w reke, bo tego rarytasu juz nie wiele zostalo szczegolnie w takim stanie :unsure: Dzieki za szybka odpowiedz, prosilbym o namiary do czlowieka ktory robi kraniki ? Co do zdjec to prosilbym o podanie mi jak to sie robi, ewentualnie przesle zdjecie komus na skrzynke a on je wstawi.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 No gratulacje MOC. Ja też poszukiwałem 600-ki. Trafił się Gnome Rhone AX2, kupiłem i przy nim pozostanę. Olbrzymia maszyna. Wcześniej motocykle typu M72 wydawały mi się duże, ale po zakupie Gnoma ciężko namierzyć coś w tym kalibrze.Namierzyłem też materiał na M111 i czekam na ofertę. Zobaczymy.Co do 600-ki to widziałem na Łodzi dorabiane szczęki i parę innych gratów do kół. Jeśli chodzi o amperomierz to ciężka sprawa, ale ostatnio słyszałem, że ludzie przerabiają z amperomierza od Gaza67. Niestety nie sprawdzałem tej wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Jest w Warszawie majster który dorabia galanterię do weteranów.Co prawda specjalizuje się w BMW i Cymbałach, jednak może pomóc w przypadku Sokoła 600.Namiary: 503 326 401 - Radek, Warszawa.Dzwoń i mów że namiar masz ode mnie.Powodzenia. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Dzieki za pomo, juz dzwonilem, nie obiecuje ale zerknie na niego....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Nieźle MOCu :) . Też stoi na MELu :rolleyes: ? Z tego co pamiętam Piotr Dudek ma takiego Sokoła. Edytowane 27 Marca 2006 przez wieczny student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Dzieki Student ! ten akurat bedzie stal u kolegi do momentu skompletowanie brakujacych czesaci i wyslania go do odrestaurowania. Tez wydaje mi sie ze Piotr go posiada, czekam wiec z niecierpliwoscia na posta od niego....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothcrust Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 GRATULUJĘ ! Wspaniała maszyna. Ile dałeś? Pzdr. Ps. Dasz się majtnąc? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 I fotki jakieś pokaż :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Bardzo chetnie pokaze fotki tylko jak je tu wstawic :notworthy: ? Co do cewny to nie jest zbyt wysoka :) Jezeli ktos moglby je wstawic to prosze o email przesle a wy pokazecie je publice...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 www.imageshack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Wydaje mi sie ze zarowno magdyno Millera jak i amperomierz mozesz dostac szperajac w katalogach angielskich firm zajmujacych sie sprzedaza wysylkowa czesci do angielskich weteranow. Jesli oryginalnym gaznikiem byl Amal, to tez jest on do dostania z tego samego zrodla. Oprocz tego jest taki nieformalny klub "Weteran", dawniej umiejscowiony na ul Bema ( tam gdzie stare 200 ), a obecnie na fortach wolskich, czy bemowskich - zdaje mi sie ze maja oni kontakty z ludzmi majacymi Sokoly 600 i czesci do nich. Podczas mego ostatniego pobytu w Polsce mialem u nich proszona kolacje z tancami ( zreszta bardzo mila ) i jeden z gosci przyjechal na Sokole RT600 zlozonym z czesci, ktore zostaly mu w garazu po zrobieniu innego Sokola ( tak mi powiedziano ). Zeby zlapac z nimi kontakt musisz pojsc do obecnych 2OO, spotkac sie z wlascicielem - Grisza, powiedziec mu ze przychodzisz z mojego polecenia i ze szukasz kontaktu z Faterem. Reszta mam nadzieje pojdzie juz gladko, i jakiesz czesci znajdziesz choc nie sadze zeby byly tanie.No ale u Angoli tez tanie nie sa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Dzieki za odpowiedz i namiary, postaram sie z nimi skontaktowac:)CO do zdjec to mozna zerknac tutaj :notworthy: jeszcze u poprzedniego wlasciciela ale dzis juz u mnie....:mrgreen: http://img355.imageshack.us/my.php?image=r...pict11858uz.jpg http://img355.imageshack.us/my.php?image=r...pict11864pb.jpg http://img386.imageshack.us/my.php?image=r...pict11877yc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi