Carlos_ Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 kupilem fireblade sc-33 98 rok i chcialbym wiedziec jak odblokowac w nim moc??w papierach pisze ze ma 72 kw ale sprzedajacy twierdzi ze ze jest odblokowany tylko w niemczech w papierach tak bylo zeby mniejsze oplaty byly. z tad moje pytanie jak odblokouje sie w tym motocyklu moc??o czy mozna to jakos sprawdzic czy odblokowana jest ??(poza hamownia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 sensownym pomysłem jest chyba wyjechać na droge i ostro dać w palnik- wtedy w przybliżeniu bedziesz wiedzial jak zbiera sie moto ;). no ale jednak zostanie Ci tylko hamownia,,, Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 NIekoniecznie. MOżesz porównać dysze gaźnikowe z wersją open. Możesz również zaglądnąć pod gaźniki i zobaczyć czy nie ma w krućcach atk półksiężyców (kryz) lub czegoś w tym stylu. Może wreszcie po numerze VIN sprawdzić. Sam jestem na takim etapie z silnikiem od FZR 1000. Ale anjpewniejszym jednak pomiarem jest hamownia, gdzie wszystko wyjdzie pięknie szybko i na talerzu. Tylko to kosztuje [ Dopisane: Czwartek Marzec 23, 2006 10:45 am ]Często się spotykam z tym, że w papierach jest wpisana niższa moc (opłaty w Niemczech) a tak naprawdę moto lata jak full open więc to pewnie tylko papierki są zakłamane a NIemcy aż tak przepisowi jak widać nie są i leją na te ograniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 ile kosztuje wizyta na hamowni ??mieszkam w okolicach poznania i jesli ktos by miał jeszcze na jakąś namiar to byłbym wdzieczny jaki koszt ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 ile kosztuje wizyta na hamowni ??mieszkam w okolicach poznania i jesli ktos by miał jeszcze na jakąś namiar to byłbym wdzieczny jaki koszt ??150zł w poznańskim Rapidzie. Taniej przy okazji każdych wyścigów na torze, bodaj 50zł, czy jakoś tak. Poza tym rzeczywiście chyba lepiej zbadać maxa na prostej i tyle. Ja też mam w dowodzie wbite 72kW, a sprzęt na 100% ma pełną moc - po prostu pozostałość po niemieckich przepisach i "wałkach" Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAROLNYT Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 witam mam problem kupilem motocykl Kawasaki er 5 rok 2001 motocykl byl sprowadzony z angli i w dokumantach jest wpisane ze moc to 25KW czyli ok 35KM spotkalem sie z kilkoma opiniami ze np anglicy tak robia bo maja mniejsze oplaty i jest tam roznie z prawem jazdy ze musza stopniowo zwiekszac moc motocykla , jesli to jednak jest tak ze na agnlie byly wypuszczane motocykle z ta moca to moze mi ktos powiedziec przez co jest to ograniczone szukalem wszedzie ale nigdzie nie moglem znalesc niczego na ten temat jak to odblokowac pozdrawiam prosze o pomoc i z gory dziekuje za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 witam mam problem kupilem motocykl Kawasaki er 5 rok 2001 motocykl byl sprowadzony z angli i w dokumantach jest wpisane ze moc to 25KW czyli ok 35KM spotkalem sie z kilkoma opiniami ze np anglicy tak robia bo maja mniejsze oplaty i jest tam roznie z prawem jazdy ze musza stopniowo zwiekszac moc motocykla , jesli to jednak jest tak ze na agnlie byly wypuszczane motocykle z ta moca to moze mi ktos powiedziec przez co jest to ograniczone szukalem wszedzie ale nigdzie nie moglem znalesc niczego na ten temat jak to odblokowac pozdrawiam prosze o pomoc i z gory dziekuje za szybka odpowiedz odpowiedziałem ci w twoim temacie i zupełnie niepotrzebnie tu to samo powtarzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Odświeżę temat, bo mam pytanie. W mojej Hondzie cb 125 są w kolanka wbite zwężki. Czy po wyciągnięciu ich moc drastycznie wzrośnie,lepiej będzie przyspieszał, a może będzie mniej palił?? POzdr!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 W jakie kolanka? Króćce dolotowe? jeżeli tak, to ich nie ruszaj - służą do synchronizacji.Chyba że o inne kolanka chodzi - bo nie napisałeś... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o zwężki ( kryzy ) w kolektorach wydechowych to jest to jedna z metod blokowania mocy. Po ich wywaleniu parę koników będzie więcej, będzie lepsze przyśpieszenie i vmax, spalanie może się zmniejszyć. Tylko drastycznie to ta moc ci nie wzrośnie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corbi95 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam, często są spotykane motocykle sprowadzone z Francji, które mają w dowodzie 25kW. Mam taki jeden na oku, tylko mam pytanie, w jaki sposób są one blokowane, tak żeby to zdjąć? Chodzi o Yamahę xj6 dokładniej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 xj najczesciej na manetce gazu, blokada (blaszka) przy przepustnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherwin Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 odświeżam. zakupiłem gsx650f i w dowodzie ma wbite 25kW w jaki sposób są one blokowane ktoś coś wie? Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 A brakuje mocy?? czesto to co w dowodzie nijak sie ma rzeczywistosci? Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi