ukasz Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Planuję sobie kupić nowy kask i zastanawiam się nad tym własnie modelem. Ma ktoś może coś takiego? Jak się sprawuje? Lekki/ciężki, cichy/głośny, wygodny/niewygodny, paruje/nie paruje... ?I jeszcze jedno pytanie - w katalogu znalazłem pełno różnych odmian tego właśnie modelu: Shark S500 Fractal, S500 Diablo, S500 Alpha, S500 Air bar... różniących się pomiędzy sobą całkiem sporo ceną. Czy oprócz tego i malowania różne odmiany tego samego modelu różnią się pomiędzy sobą czymś jeszcze? Czy to po prostu ta sama skorupa i wnętrze, ale inaczej pomalowana??Sprawa bardzo pilna, nie mam dużo czasu na decyzję, jako że próbuję naciągnąć starych, żeby kupili mi to cuś na urodziny - a te już tuż, tuż... ;)Z góry dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi :)pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Lepiej dolozyc do S 800, bo S 500 to wedlug mnie lekka kiszka....Wykonanie gorsze, do tego nie lezy tak fajnie na czerepie jak osiemsetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 No właśnie chodzi o to, że 500tki są teraz mocno przecenione i stąd moje zainteresowanie. Planuję pośmigać trochę po Polsce i Europie w nowym garnku, dlatego przede wszystkim interesuje mnie aerodynamika, wygoda, poziom hałasu... A najlepiej jakieś własne doświadczenia z dalekich wypraw w takim kasu - jak się spisuje i czy da się przeżyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
synek Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 niestety nic nie jestem w stanie powiedzieć na temat tych kasków ale przyłączam się do twojego tematu bo też biorę pod uwagę te kaski, więc temacik śledzę, bo i słusznie i przydatnie założony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Nie moge nic powiedziec o S500, ale jezdze w S800 i generalnie jestem b. zadowolony. Jest cichutki dosc wygodny, dobrze sie trzyma na glowie, nie wiem tylko jak z komfortem w upaly, bo nie mialem okazji w nim jezdzic latem. Ale licze sie z zakupem jakiegos kasku typu jet na lato a tego sharka bede ubieral w trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Ja miałem S 500 Air i wszystko fajnie tylko ze dośc głośny był. Wg mnie w traskę lepszy jest S 800 , a do sportowego śmigania głównie latem - S 500 (lżejszy). Mam teraz dobra ceny tych kasków więc jakbyś chciał to zerknij na :http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...php?uid=2577468 Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 jeżeli nosisz rozmiar S to ja mam do sprzedania Nolana N82, bardzo tanio oddam. Bardzo dobry kask. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VaxS Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Ja jezdze w takim kasku . Niestety nie porownam go do innych bo nie mialem okazji polatac w innych ;) Co do wygody to nie narzekam. Przyjemnie sie go nosi. Co do halasu to nie wiem z czym ci porownac zreszta i tak jak latam to czesto w sluchawkach ; ]. Jedyne zastrzezenia to mam do szybki , jakos sie ta folia zabezpieczajaca przed parowaniem porysowala i ciezko to usunac teraz : ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 czesc,uzywam tego kasku i radze dolozyc kasy na cos lepszego moim zdaniem jest za glosny, poza tym nie narzekam. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Ja mam od niedawna S500 AIR DEMON i jak dla mnie za tą kase rewelka.Lekka skorupa, wygodna, dobra jakość materiałów i zajefajna grafika. Jedyny dla mnie minus to zapięcie - małe i niewygodne.Ciężko w rękawicach zatrzaskiwać i otwierać.Pozdro all :P Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi