krooliq Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 ja rowniez gratuluje.. i zazdroszcze.. na slasku drogi sa calkiem niezle do jazdy (nie biorac pod uwage dziur - jak po bombardowaniu dywanowym!)ale w moim przypadku jest niemozliwe sie do nich dostac.. ale powoli zaczynam myslec o jakiejs kladce ktora pomoze mi sie przedostac przez lodowiec ktory odcial mi dostep do niebianskiego asfaltu.. takze trzymac kciuki i uwazac na siebie.. i sprzety :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 SV-ka faktycznie bardzo mocno reaguje na gaz, ale na koło mi się jej nie udało postawić... jeszcze to pewnie dlatego że ci obrotomierz nie działał i nie wiedziałaś kiedy zmienić bieg na kole :) ;) :banghead: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 to pewnie dlatego że ci obrotomierz nie działał i nie wiedziałaś kiedy zmienić bieg na kole :) ;) :banghead: akurat obrotomierz mi działa :P Po tej mojej krótkiej jakby nie było przejażdżce nasunął mi się jeden podstawowy wniosek. Osoba po kursie, takim jak miałam na początku, czyli pyrkanie na jedynce po placu i wyjazd na 2 godziny na miasto, tylko po to żeby zobaczyć trase egzamminacyjną, w ogóle nie powinna dosiadać maszyny powyżej pojemności 250 albo góra! 500. Czyli w większości przypadków głosy, że na pierwszy sprzęt to maksymalnie GS-ka są jak najbardziej uzasadnione. I powiem szczerze: mam dziwne przeczucie, że marnie bym dzisiaj wyglądała gdyby nie te parę godzin nauki jazdy na motocyklu u Tomka Kulika.... [ Dopisane: 13-03-2006, 10:16 ]a żeby był ciekawiej dzisiaj bola mnie mięśnie nóg i ramion :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Matko i córko!!! tylko córko na szczęście :) Nie napinaj się tak strasznie :banghead: to było niezamierzone, naprawde... tak wyszło. Może tylne koło żyło swoim życiem bo redukowałaś na wyższych obrotach bez międzygazu? zwrócę na to uwagę przy następnej przejażdżce A co hamulców to...wierz mi że w SV się baaardzo przydają :P;)Jeszcze tego doświadczysz jak SV na trójce z gazu na goooomę idzie ;) już się boję :lol: hamulce się pewnie przydają.... przy większych prędkościach, te które wczoraj rozwinełam zaliczyłabym raczej do.... ślimaczych :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osito Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Może tylne koło żyło swoim życiem bo redukowałaś na wyższych obrotach bez międzygazu? Nie ma szans, Tomek K. z placu by madee nie wypuscil, gdyby nie robila przegazowek - no chyba, ze akurat na Svce pare razy jej nie wyszlo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Gratuluję kolejna motonitka na drodza, ech ja narazie w wirtualnym świecie sobie mogę smigać. :roll: Szerokiej drogi madee pełnego baku i żadnego szlifa itp. Trzymaj sie cieplutko :mrgreen: Młoda :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 gratuluje i zazdroszcze...dobrze ze Cie nie widzialem w okolicy przez okno, bo bym plakal z bolu ze ja nie moge jeszcze jezdzic :D (moto stoi w garazu w konstancinie i cala gruntowa droga okolo 200m jest zasniezona i nie mam jak przejechac by go zawiezc do serwisu by mi zrobili regulacje itp, chyba pozostaje laweta, ale nie mam furyz hakiem:( ). pierwsza jazda?najlepszajak mi przywiezli moto to kulturalnie czekalem jeszcze na odbior prawka... wytrzymalem 6 dni i sru do pracy bez prawka... mimo iz do roboty mam 1.5km od domu i czesto chodze na piechote/jezdze rowerem, oraz to ze wylazlem z domu 40 minut wczesniej to do pracy sie spoznilem...jadac po ulicy i gazujac na maxa na biegach 1-2 bylem przerazony jakim potworem jest 500ccm (wczesniej mialem stycznosc tylko z 250 na kursie, bo jazdy probnej moja gpz'ta nie moge nazwac jezdzeniem:P ). a jak tankowalem na stacji wahe i zdjalem kask to chyba bylem najdumniejsza osoba w calej warszawie :) a co! realizacja wielkich marzen to kwintesencja szczescia!pozdrawiam i mam nadzieje ze niedlugo zrobimy ursynowska przejazdzke w bandzie :( Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAjoRe Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Witamnie tak dawno przeżyłem dokładnie to samo (tydzien temu). Pierwsza jazda ze zdanym prawkiem i na swoim pierwszym moto (także SV :) Wrażenia podobne, To jest fantastyczne i uzależniające. Najwiękasza obawa była przed glebą, ale jakoś sprawnie poszło i obyło się bez. Zrobiłem jak do tej pory ok 50 km :( nie wiele, ale bedzie wiecej :D SV`ka wydawała mi się troche nerwowa, ale to pewnie dlatego, że ciągnie już od 3000 obr./min. Tez czułem, że tylne koło żyje osobno :D, lubi sobie czasem przeskoczyc o te pare centymetrów jak zredukuje sie bez miedzygazu :PRęce mnie trochę bolały bo za mocno sciskałem kierownice, ale doszedłem do genialnego wnoisku, że kierownica służy do skręcania a nie do trzymania się :P i od tamtej pory jak przygazuje to łapie się kolanami baku i z bólem rąk mam spokój :P Do sprawnej jazdy jeszcze długa drooga, ale damy rade :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 na Kabaty mam rzut beretem Kurde, na kabatach coraz niebezpieczniej sie robi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 hamulce się pewnie przydają.... przy większych prędkościach Nie tylko... :mrgreen: Gratuluje Madee pierwszej jazdy :lapagora: Niezapomniane wrazenie.....jak pierwszy raz :) Kurde, na kabatach coraz niebezpieczniej sie robi Ja to już wcześniej powiedziałem....dlatego mieszkam na Targówku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Kurde, na kabatach coraz niebezpieczniej sie robi No, Sałata! Ty się bój!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magister Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 gratki gratki pierwszej jazdyja mam teraz dylemat, rejestrowac czy czekac na zniesienie opłaty za karte pojazdu, podobno 15kwietnia zmieniaja. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Ja właśnie czekam do 15! Oby to tylko była prawda...... Dobra, nie zaśmiecajmy tutaj miejsca. Od tego jest temat w dziale ,,przepisy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 :P:D ja dopiero remont zaczołem :P:D więc maszyne wyciągne dopiero na otwarcie sezonu, ale Tobie zycze miłej jazdy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Dzisiaj zaczęłam sezon po raz drugi ;) Bylo zimno, ale cudownie :mrgreen: Nie wiem ile kilometrów zrobiłam, bo licznik nadal nie działa. Ale co nieco pośmigałam :banghead: I jestem zachwycona moim motocyklem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi