Skocz do zawartości

MZ - Technika, Porady, WWW

Sidewinder
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, bo prawie nic sie nie znam na silnikach. Mam MZ ts 250 i gdy wkładam dwójke, jedzie tak jak na luzie, za kilka sekund łapie dwójke na sekunde0dwie i znowu luz. i tak w kółko. Może to głupie pytanie, ale ja sie nie znam.

Co może być tego przyczyną?

Takie pytanko : MZ TS 250 ma pradnice czy alternator tak jak ETZ-ki ?

I czy TS-ka ma instalacje 12 V ? sory za takie glupie pytania ale nie bardzo sie orientuje

Mz ts 250 oczywiście ma prądnice o mocy 60w, etz ma alternator o mocy 180w, nie było ts z instalacją 12v.

Proszę o rade.Mam etz251 i zauważyłem problemik.Otóż jak otworzę całą przepustnicę to modo się nie wkręca należycie a jak ujmę i dam gazu na 3/4 to jest spoko.I jest wręcz nie możliwe by na drugim biegu wkręcić moto na 7/8tys obrotów.Owszem nie zażynam aż tak moto,ale dla testów.Wcześniej było wszystko wporządku i normalnie się kręciła.Co może być?

Przyczyną jest gaznik.Obniżyłem iglice i się trochę poprawiło.Ale pozostaje kwestia jednej dyszy,rozkalibrowanej śróbowkrętem i zaślepioną blachowkrętem.Głupota ludzka nie ma granic.Widzieliście coś takiego? :biggrin: Jak ktoś mógł coś takiego zrobić. :buttrock:

Mam Mz150 i zalatwilem sobie nówke pompke hamulcowa z magazynu bo stara ciekla ta nowa byla w kaplecie z klamka. No i co oczywiscie cieknie. Co zrobic zeby sie z tym dziadostwem uporac help!!!!!!!! Aha i jaki ma byc ten olej do skrzyni bo mechanik niekazal lac hipola ale za pozno przeciez nie bede oddawal?

Edytowane przez Nesbiter

Mam Mz150 i zalatwilem sobie nówke pompke hamulcowa z magazynu bo stara ciekla ta nowa byla w kaplecie z klamka. No i co oczywiscie cieknie. Co zrobic zeby sie z tym dziadostwem uporac help!!!!!!!! Aha i jaki ma byc ten olej do skrzyni bo mechanik niekazal lac hipola ale za pozno przeciez nie bede oddawal?

Poszukaj od pompki japońca,dużo na ten temat znajdziesz na forum.Olej 80W.

Mam pytanie?? Czy we wszystkich ETZ na wolnych obrotach slychać chodzące sprzegło?? Po wciśnieciu klamki sprzegła taki specyficzny gloś przestaje slychac. Moze to jest przez to ze brakuje mi jedej srubki mocującej osłone sprzegła to kapy bocznej.

Mam pytanie?? Czy we wszystkich ETZ na wolnych obrotach slychać chodzące sprzegło?? Po wciśnieciu klamki sprzegła taki specyficzny gloś przestaje slychac. Moze to jest przez to ze brakuje mi jedej srubki mocującej osłone sprzegła to kapy bocznej.

Może masz zużyte łożysko oporowe sprzęgła (to małe łożysko nad koszem).

Przyczyną jest gaznik.Obniżyłem iglice i się trochę poprawiło.Ale pozostaje kwestia jednej dyszy,rozkalibrowanej śróbowkrętem i zaślepioną blachowkrętem.Głupota ludzka nie ma granic.Widzieliście coś takiego? Jak ktoś mógł coś takiego zrobić.

No cóż mam nadzieje że ceny tych motocykli wzrosną na tyle aby ograniczyć krąg posiadaczy do osób które się tym naprawde interesują (a nie kupują bo nie stać ich na coś innego). Wtedy będzie mniej burackich patentów.