Skocz do zawartości

cd.Stan dróg po zimie-brak zorganizowanego protestu Polaków

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem dokładnie wszystko i w tej sytuacji jedynym wyjściem jest chyba tylko działanie lokalne.Przejazd pod urzędy itp niewiele da bez wcześniejszego nagłośnienia sprawy.Ponadto musimy ustalić prawne aspekty działań , bo zamiast reakcji na dziury w drogach , tylko będę problemy.

Zjazd 30 motocykli w centrum np.Opola, to już jest nielegalne zgromadzenie,będą mandaty itp.Proponuję,aby poprzez 4um( za zgodą admina i modów oczywiście) zsynchronizować działania lokalne.Bo jak akcja będzie planowana lokalnie to g.... z tego wyjdzie.Ktoś musi opracować warunki zgromadzenia,ktoś inny kto ma dojścia uderzy w Ubezpieczalnie itp itd.Wskazane np.wykonanie dokumentacji fotograficznej wszystkich ujawnionych dziur i wyrw.Wiadomo,że nie da się udokumentować wszystkich,ale jak będzie tego po 500 szt od miasta czy powiatu to wystarczy.

Jest jeszcze jedna możliwość - skuteczna na max.Niech każdy ujawniający wyrwę w jezdni ( ale konkretną, a nie małe dziurki)wzywa Policję.I niech czeka na przyjazd patrolu.Tylko zdecydowane działania będą w stanie coś załatwić.

Petycja powinna byc jedna - ale w tylu egzemplarzach ,w ilu miastach będzie akcja.Uderzamy do określonych urzędów,a nie gdzie kto chce.Sprawdzić trzeba kto jest właścicielem określonej drogi- Zarzad Powiatowy czy Wojewódzki, itp.itd.Prawnicy z forum - macie pole do popisu.Musimy szybko zadziałać, bo czasu już mało, a w czerwcu jest koniec roku szkolnego,potem wakacje i nikt sie nie zainteresuje nami.

Wyszukajcie znanych ludzi polityki,artystów itp.którzy jeżdżą na motocyklu : np.Andrzej Grabowski ( Ferdek Kiepski), Jerzy Dziewulski i inni .Przejazd nawet 500 motocykli niewiele da bez mediów.Warunkiem jest ilość ,ale i jakość ludzi biorących udział w protescie.

Każdy kogoś zna i wtedy będzie efekt. Wykorzystajcie lokalnych liderów,KAŻDY SPOSÓB JEST DOBRY !!!!!!!

Tyle wstępnie - Panie i Panowie - W KUPIE SIŁA

Piotr Fronczewski - jeździ na enduro,

Piotr Bałtroczyk - o ile dobrze pamiętam ma Valkirię

Można by coś takiego niby zorganizować, bo coroczne petycje składane przez motocyklistów w dniu Otwarcia Sezonu na Bemowie już chyba na nikim nie robią wrażenia ;)

Już się chyba wszyscy do tego przyzwyczaili. Teraz mamy niby nowego prezydenta, to może popatrzył by na to trochę inaczej niż eks prezydent Kwachu i jego podwładni.

Niech ktoś nas wreszcie zauważy!!! Bo w dużej części wypadki motocyklistów są spowodowane właśnie złym a raczej tragicznym stanem naszych dróg.

Pomysł dobry i godny uwagi.

PeeSik: A co Wy na to, żeby zorganizować przy okazji takiego najazdu na Rząd spotkanie 4umowe? Połączymy wtedy dobre z pożytecznym! Załatwimy ważną i poważną dla nas sprawę a przy okazji rozpoczniemy 4umowo sezon motocyklowy?

Jak by co, to mogę zająć się kwestią organizacji

coroczne petycje składane przez motocyklistów w dniu Otwarcia Sezonu na Bemowie już chyba na nikim nie robią wrażenia Evil or Very Mad

Ludkowie !!! Zasada jest prosta : albo się Ciebie boją,albo się z Ciebie śmieją.A ja nie lubię jak ktoś ma mnie w d...... i na dodatek sie ze mnie śmieje.Gdzie sie podziali ci Twardziele w skórach na ryczących maszynach ????????

Bamboszki i piwo w garści, a straszyć już nie ma komu.

Jak nie będzie chętnych z całej Polski,to robię to na moim terenie.Zaczynam od zaraz .Jeśli nie na tym 4um, to w zapasie mam moje własne.

Chętni - ruchy na sprzęcie - w kupie siła,a jest nas ok 2 miliony w Polsce.

Pod względem liczebności stanowimy najwiekszy elektorat w Polsce.Puszkarze dołączą,bo nie będą mieli wyjścia.Czekam na kontakt od chętnych do działań.Bo jak nikogo nie będzie , to sam zaczynam.

I gwarantuję efekt.Może nie w całym kraju,ale w mojej wsi drogę zrobią.

Zakład ??? Do roboty,bo jeszcze 2-3 takie zimy i dróg wcale nie będzie. !

Ludkowie !!! Zasada jest prosta : albo się Ciebie boją,albo się z Ciebie śmieją.A ja nie lubię jak ktoś ma mnie w d...... i na dodatek sie ze mnie śmieje.Gdzie sie podziali ci Twardziele w skórach na ryczących maszynach ????????  

Bamboszki i piwo w garści, a straszyć już nie ma komu.

To jest niestety prawda. Przysłowie " Pokorne ciele dwie matki... " nie stosuje się niestety do naszego tematu. Życie uczy, że pokorne " ciele " żadnej matki nie ssie i nie chodzi tutaj przecież o jednostkowy interes lecz grupowy. Jeżeli grupa nie wywiera nacisku- nie istnieje problem. A niestety ten problem musi zostać nagłośniony jeżeli ma być ( jestem realistą, "nie od razu Kraków zbudowano" ) skuteczne rozwiązywany. Daleki jestem od jakiegoś młodzieńczego, nieuczesanego buntu ( chociaż młodzi również mają prawo do własnej, przysługującej wiekowi ekspresji).

Popieram sierżanta, żeby pokazać pazury, i " zaryczeć " bo nam się nadal czegoś chce i mamy w sobie moc a moto to tylko tego potwierdzenie.

[ Dopisane: 13-03-2006, 10:53 ]

I jak myślisz Sierżancie? -czy pora na organizację sztabu dowodzącego, wybrać generałów i marszałka?

size=9][ Dopisane: 13-03-2006, 10:53 ][/size]

I jak myślisz Sierżancie? -czy pora na organizację sztabu dowodzącego, wybrać generałów i marszałka?

Przepraszam, ze sie wtryniam i odpowiadam na pytanie adresowane nie do mnie. chciałem tylko powiedzieć żebyscie zapytali jeszcze moderatorów co oni na ten temat sadzą i ludzi z MC.

To tyle mojego mędrkowania.

Pozdrawiam.

A o co tu się pytać??????? Jak ktoś będzie chciał, to weźmie w tym udział a jak nie to nie.

A pytanie, co do wyboru generała czy marszałka przecież tylko dotyczy kwestii, kto by się tym zajął i trzymał pieczę nad całą akcją

ADMINI !!!!!!! MODERATORZY !!!!!!!! LUDZIE Z MC !!!!!!!!!

WSZYSCY INNI KTÓRZY MAJĄ WłADZĘ !!!!!!!!!!

Odezwijcie się w temacie, bo nie wiem czy mogę liczyć na Wasze wsparcie, czy muszę mieszać sam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

czy muszę mieszać sam

Od razu sam :mrgreen:

Zgodnie z wczeniejszymi deklaracjami chetnie sie zaangazuje organizacyjnie i fizycznie, choc w calej rozciaglosci bede dostepny dopiero od konca czerwca ;)

Co do ludzi majacych wladze (dusz), leb na karku tudziez autorytet - Tomek Kulik, zaraz go powiadomie o temacie, jego Kulikowiska ciesza sie w koncu niemala frekwencja :)

Podziwiam Wasz entuzjazm Panowie, jednak szczerze wątpię, aby udało się coś wskurać. Była już organizowana taka akcja - petycja do ministra Pola, kilka tysięcy podpisów, poseł Dziewulski, dużo motocykli, hałas, tłum itp. I co? I gówno. Wyraźnych efektów brak. Niemniej jednak trzymam kciuki i będe obserwował Wasze działania.

A kto jest ciekaw historii tamtej akcji to niech pogada ze Shrekiem lub przejrzy wątki z precli: http://skocz.pl/bbmc A tu sama relacja z wręczenia petycji http://piomay.riders.pl/foto/petycja/

jak myślisz Sierżancie? -czy pora na organizację sztabu dowodzącego' date=' wybrać generałów i marszałka?[/quote']

Przepraszam, ze sie wtryniam i odpowiadam na pytanie adresowane nie do mnie. chciałem tylko powiedzieć żebyscie zapytali jeszcze moderatorów co oni na ten temat sadzą i ludzi z MC.

To tyle mojego mędrkowania.

Pozdrawiam.

Sugestię o wyrażenie opini w sprawie przez moderatorów zawierają już poprzednie posty, lecz gwoli przypomnienia- aby zachować należny szacunek wobec ich opinii to kwestia osobistej dojrzałości a jeżeli ktoś jest- to chyba nie potrzebne mu napomnienie :)

Niemniej jednak trzymam kciuki i będe obserwował Wasze działania.

Zamiast obserwować rusz tyłek i wez się do roboty.Obserwatorów jest od cholery' date='a do roboty chętnych brakuje.

Zgodnie z wczeniejszymi deklaracjami chetnie sie zaangazuje organizacyjnie i fizycznie' date=' [/quote']

Więc w końcu się ruszyło.Pomyślcie jak każdy może pomóc.Kogo znanego może wciągnąć.Ja już mam posła ,który jeżdzi na moto.Kontakt potwierdził i chęć działania również.Dawać następnych.

Nie mam zamiaru robić gównianej akcji.Idę na całość.

Obserwatorzy niechy obserwują i nie przeszkadzają.

CZEKAM TWARDZIELKI I TWARDZIELE !!!!!!!!!!

Może w końcu naprawdę będziemy Władcami Szos - ale nie tylko od śmigania.