Stary Sierżant Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Przeczytałem dokładnie wszystko i w tej sytuacji jedynym wyjściem jest chyba tylko działanie lokalne.Przejazd pod urzędy itp niewiele da bez wcześniejszego nagłośnienia sprawy.Ponadto musimy ustalić prawne aspekty działań , bo zamiast reakcji na dziury w drogach , tylko będę problemy.Zjazd 30 motocykli w centrum np.Opola, to już jest nielegalne zgromadzenie,będą mandaty itp.Proponuję,aby poprzez 4um( za zgodą admina i modów oczywiście) zsynchronizować działania lokalne.Bo jak akcja będzie planowana lokalnie to g.... z tego wyjdzie.Ktoś musi opracować warunki zgromadzenia,ktoś inny kto ma dojścia uderzy w Ubezpieczalnie itp itd.Wskazane np.wykonanie dokumentacji fotograficznej wszystkich ujawnionych dziur i wyrw.Wiadomo,że nie da się udokumentować wszystkich,ale jak będzie tego po 500 szt od miasta czy powiatu to wystarczy.Jest jeszcze jedna możliwość - skuteczna na max.Niech każdy ujawniający wyrwę w jezdni ( ale konkretną, a nie małe dziurki)wzywa Policję.I niech czeka na przyjazd patrolu.Tylko zdecydowane działania będą w stanie coś załatwić.Petycja powinna byc jedna - ale w tylu egzemplarzach ,w ilu miastach będzie akcja.Uderzamy do określonych urzędów,a nie gdzie kto chce.Sprawdzić trzeba kto jest właścicielem określonej drogi- Zarzad Powiatowy czy Wojewódzki, itp.itd.Prawnicy z forum - macie pole do popisu.Musimy szybko zadziałać, bo czasu już mało, a w czerwcu jest koniec roku szkolnego,potem wakacje i nikt sie nie zainteresuje nami.Wyszukajcie znanych ludzi polityki,artystów itp.którzy jeżdżą na motocyklu : np.Andrzej Grabowski ( Ferdek Kiepski), Jerzy Dziewulski i inni .Przejazd nawet 500 motocykli niewiele da bez mediów.Warunkiem jest ilość ,ale i jakość ludzi biorących udział w protescie.Każdy kogoś zna i wtedy będzie efekt. Wykorzystajcie lokalnych liderów,KAŻDY SPOSÓB JEST DOBRY !!!!!!!Tyle wstępnie - Panie i Panowie - W KUPIE SIŁA Piotr Fronczewski - jeździ na enduro,Piotr Bałtroczyk - o ile dobrze pamiętam ma Valkirię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Można by coś takiego niby zorganizować, bo coroczne petycje składane przez motocyklistów w dniu Otwarcia Sezonu na Bemowie już chyba na nikim nie robią wrażenia ;) Już się chyba wszyscy do tego przyzwyczaili. Teraz mamy niby nowego prezydenta, to może popatrzył by na to trochę inaczej niż eks prezydent Kwachu i jego podwładni. Niech ktoś nas wreszcie zauważy!!! Bo w dużej części wypadki motocyklistów są spowodowane właśnie złym a raczej tragicznym stanem naszych dróg.Pomysł dobry i godny uwagi. PeeSik: A co Wy na to, żeby zorganizować przy okazji takiego najazdu na Rząd spotkanie 4umowe? Połączymy wtedy dobre z pożytecznym! Załatwimy ważną i poważną dla nas sprawę a przy okazji rozpoczniemy 4umowo sezon motocyklowy?Jak by co, to mogę zająć się kwestią organizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 coroczne petycje składane przez motocyklistów w dniu Otwarcia Sezonu na Bemowie już chyba na nikim nie robią wrażenia Evil or Very Mad Ludkowie !!! Zasada jest prosta : albo się Ciebie boją,albo się z Ciebie śmieją.A ja nie lubię jak ktoś ma mnie w d...... i na dodatek sie ze mnie śmieje.Gdzie sie podziali ci Twardziele w skórach na ryczących maszynach ???????? Bamboszki i piwo w garści, a straszyć już nie ma komu.Jak nie będzie chętnych z całej Polski,to robię to na moim terenie.Zaczynam od zaraz .Jeśli nie na tym 4um, to w zapasie mam moje własne.Chętni - ruchy na sprzęcie - w kupie siła,a jest nas ok 2 miliony w Polsce.Pod względem liczebności stanowimy najwiekszy elektorat w Polsce.Puszkarze dołączą,bo nie będą mieli wyjścia.Czekam na kontakt od chętnych do działań.Bo jak nikogo nie będzie , to sam zaczynam.I gwarantuję efekt.Może nie w całym kraju,ale w mojej wsi drogę zrobią.Zakład ??? Do roboty,bo jeszcze 2-3 takie zimy i dróg wcale nie będzie. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Ja się zgłaszam Sierżancie! Czekam na rozkazy! :mrgreen: A tak na poważnie...... rzeczywiście weźmy się w kupę i zróbmy coś pożytecznego i chwalebnego!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEVRE Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 rzeczywiście weźmy się w kupę i zróbmy coś pożytecznego i chwalebnegoTo prawda. trzymajmy się kupy. Kupy nikt nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 przy okazji skoro mają brać udział głównie motocykliści to może warto dodać problem poślizgowych pasów na jezdni oraz "wiosennej przypadłości" czyli wszędobylskiego grysu na jezdni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Ludkowie !!! Zasada jest prosta : albo się Ciebie boją,albo się z Ciebie śmieją.A ja nie lubię jak ktoś ma mnie w d...... i na dodatek sie ze mnie śmieje.Gdzie sie podziali ci Twardziele w skórach na ryczących maszynach ???????? Bamboszki i piwo w garści, a straszyć już nie ma komu. To jest niestety prawda. Przysłowie " Pokorne ciele dwie matki... " nie stosuje się niestety do naszego tematu. Życie uczy, że pokorne " ciele " żadnej matki nie ssie i nie chodzi tutaj przecież o jednostkowy interes lecz grupowy. Jeżeli grupa nie wywiera nacisku- nie istnieje problem. A niestety ten problem musi zostać nagłośniony jeżeli ma być ( jestem realistą, "nie od razu Kraków zbudowano" ) skuteczne rozwiązywany. Daleki jestem od jakiegoś młodzieńczego, nieuczesanego buntu ( chociaż młodzi również mają prawo do własnej, przysługującej wiekowi ekspresji).Popieram sierżanta, żeby pokazać pazury, i " zaryczeć " bo nam się nadal czegoś chce i mamy w sobie moc a moto to tylko tego potwierdzenie. [ Dopisane: 13-03-2006, 10:53 ]I jak myślisz Sierżancie? -czy pora na organizację sztabu dowodzącego, wybrać generałów i marszałka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xj 600 n Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 size=9][ Dopisane: 13-03-2006, 10:53 ][/size]I jak myślisz Sierżancie? -czy pora na organizację sztabu dowodzącego, wybrać generałów i marszałka? Przepraszam, ze sie wtryniam i odpowiadam na pytanie adresowane nie do mnie. chciałem tylko powiedzieć żebyscie zapytali jeszcze moderatorów co oni na ten temat sadzą i ludzi z MC. To tyle mojego mędrkowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 A o co tu się pytać??????? Jak ktoś będzie chciał, to weźmie w tym udział a jak nie to nie. A pytanie, co do wyboru generała czy marszałka przecież tylko dotyczy kwestii, kto by się tym zajął i trzymał pieczę nad całą akcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 ADMINI !!!!!!! MODERATORZY !!!!!!!! LUDZIE Z MC !!!!!!!!! WSZYSCY INNI KTÓRZY MAJĄ WłADZĘ !!!!!!!!!!Odezwijcie się w temacie, bo nie wiem czy mogę liczyć na Wasze wsparcie, czy muszę mieszać sam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osito Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 czy muszę mieszać sam Od razu sam :mrgreen: Zgodnie z wczeniejszymi deklaracjami chetnie sie zaangazuje organizacyjnie i fizycznie, choc w calej rozciaglosci bede dostepny dopiero od konca czerwca ;) Co do ludzi majacych wladze (dusz), leb na karku tudziez autorytet - Tomek Kulik, zaraz go powiadomie o temacie, jego Kulikowiska ciesza sie w koncu niemala frekwencja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Podziwiam Wasz entuzjazm Panowie, jednak szczerze wątpię, aby udało się coś wskurać. Była już organizowana taka akcja - petycja do ministra Pola, kilka tysięcy podpisów, poseł Dziewulski, dużo motocykli, hałas, tłum itp. I co? I gówno. Wyraźnych efektów brak. Niemniej jednak trzymam kciuki i będe obserwował Wasze działania. A kto jest ciekaw historii tamtej akcji to niech pogada ze Shrekiem lub przejrzy wątki z precli: http://skocz.pl/bbmc A tu sama relacja z wręczenia petycji http://piomay.riders.pl/foto/petycja/ Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 jak myślisz Sierżancie? -czy pora na organizację sztabu dowodzącego' date=' wybrać generałów i marszałka?[/quote'] Przepraszam, ze sie wtryniam i odpowiadam na pytanie adresowane nie do mnie. chciałem tylko powiedzieć żebyscie zapytali jeszcze moderatorów co oni na ten temat sadzą i ludzi z MC. To tyle mojego mędrkowania. Pozdrawiam. Sugestię o wyrażenie opini w sprawie przez moderatorów zawierają już poprzednie posty, lecz gwoli przypomnienia- aby zachować należny szacunek wobec ich opinii to kwestia osobistej dojrzałości a jeżeli ktoś jest- to chyba nie potrzebne mu napomnienie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Niemniej jednak trzymam kciuki i będe obserwował Wasze działania. Zamiast obserwować rusz tyłek i wez się do roboty.Obserwatorów jest od cholery' date='a do roboty chętnych brakuje.Zgodnie z wczeniejszymi deklaracjami chetnie sie zaangazuje organizacyjnie i fizycznie' date=' [/quote']Więc w końcu się ruszyło.Pomyślcie jak każdy może pomóc.Kogo znanego może wciągnąć.Ja już mam posła ,który jeżdzi na moto.Kontakt potwierdził i chęć działania również.Dawać następnych.Nie mam zamiaru robić gównianej akcji.Idę na całość.Obserwatorzy niechy obserwują i nie przeszkadzają.CZEKAM TWARDZIELKI I TWARDZIELE !!!!!!!!!!Może w końcu naprawdę będziemy Władcami Szos - ale nie tylko od śmigania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Melduję rozruch swoich szarych komórek i wyrażam jak najbardziej chęć wzięcia udziału w całym przedsięwzięciu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi