Adam M. Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Obie cewki zasilane sa przez modul wiec jezeli cewki okaza sie OK ( sposob sprawdzenia podalem ci w drugim watku o zaplonie ) to niestety sugeruje to modul. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 No nic dzięki Adamie, dzisiaj będę z tym dalej walczył - przeczyszczę wszystkie styki, posprawdzam jak wyglądają kable do cewek, impulsatorów itd. Zaczynam powoli myśleć że to będzie ten nieszczęsny moduł ... ale dziwi mnie że jak jest zimny to ładnie wszystko gra, a jak ciepły to już niestety nie ... ale cóż. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 No mogę w końcu pokazać mojego bajka po malowaniu silnika, niektórych elementów przedniego zawieszenie no i oczywiście plastików i baku .... a oto efekty: http://bikepics.com/members/bobek358/85gsx550/ (6 ostatnich zdjęć)Może na tych fotkach nie ma tego efektu ale jest bosko, w słońcu granacik z mocną perłą, a w cieniu prawie czarny jest po prostu gites - za 2 tygodnie polerowanie i będzie maszyna jak nowa. Nie patrzcie na kabel od impulsatorów bo impulsatory będą wymieniane (w poniedziałek powinienem dostać nowe) i przez to tak kabel idzie (zresztą nie wiem kto inteligenty dał tam plastiki skoro tam jest tak wysoka temperatura .... ale cóż) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 bobek Ty kupiłeś tego gsx-a od kolesia z leszna lub okolic (gostyń itp. ) ???? Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 No tak, znasz Arasa?? Z pawłowic (trasa leszno gostyń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 suzi prezetuje sie niezle :icon_question: :biggrin:ja swoja sprzedalem dzisiaj ( kolo dzwonil ze dolecial i jest w h*j zadowolony!!!) niema co to byl dobry sprzęt (jest)teraz mam nadzieje ze wszystko wypali i bedzie kawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Bobek furka super ! a cztery ostatnie fotki tutaj : http://bikepics.com/members/veronx/89gsx550/ robiłem przed chwilą specjalnie dla Was . Nastepnę w kolejności jest siodełko do obicia i lampy szukam okrągłej , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 No ja też mam siedzenie jeszcze do obicia w tym tygodniu czarną skórą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 No tak, znasz Arasa?? Z pawłowic (trasa leszno gostyń)Nie znam , ale kiedyś z nim słowo na wolsztynie zamieniłem , dlatego skojarzyłem , potem sprzet widziałem na allegro i stąd kojarze z jakich okolic , wiem gdzie pawłowice są ... Veronx śliczny :wink: inne moto ,poważnie , niedawno mi sie przypomniało , kiedyś pare lat temu byłem ze Staruszkami w Zakopcu i stała tam Kawka gpz 550 (z natury juz brzydka) orginalne plastiki , ale wszystko w black mat i siedzenie obite skórą z ... dzika (to ma jakąś fachową nazwe ale nie pamietam :) ) bynajmniej efekt zajebisty :clap: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 no ja też jestem zdania , że inne moto , bardzo mi się ten macik podoba , było trochę strachu jak to wyjdzie ale jest ok , dzięki za opinię , pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 No tak każdy ma inny gust, mi osobiście się podobają kolory z perłą która oddaje wszystkie załamania i kształty , ale nie znaczy że nie ograniczam się tylko do nich .... Wiesz jestem pełen podziwu że się odważyłeś na pomalowanie matem ale to chyba dobrze, bo co by było jak wszystko było by takie same ....Ja sam miałem stracha jak to wyjdzie, i kiedy jechałem do lakiernika odebrać miałem dużego stracha ale wygląda bardzo fajnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Bobek358 a co Ty zrobiłeś z przednią lampą ? jakąś miniowiewkę ? p.s coś mi zaczęło jakby skrzypieć tylnie zawieszenie , co to może być ? łożysko wahacza ? czy tam jest tuleja ? mam schemat tego ale nie wie gdzie to może piszczeć tutaj ? : http://alpha-sports.com/spst/1984%20GS550ES/42.htm?clicks=51czy : http://alpha-sports.com/spst/1984%20GS550ES/43.htm?clicks=52 ? jak myślicie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ta lampa jest od jakiegoś innego motocykla i już miała standardowo taki plastik .... AS co do tego zawieszenie tylnego to jeszcze nie wszystko, tam jest jeszcze taki jak by płaskownik, przykręcany na środku do ramy, z jednaj strony do góry amortyzatora no i z tyłu do wahacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 musisz sie dokladnie przysłuchac z kad dobiega to skrzypienie. bobek358 jak tam sprzt juz odpala jak jest ciepły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Nowe impulsatory miały być w sobotę, ale liczyć na Polską Pocztę to jak wierzyć w świętego mikołaja :biggrin:Myślę że już dzisiaj dojdą i będę mógł sprawdzić czy teraz będzie wszystko ok .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi