eloelo Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 cr ponad 90kgna alu ramie :] Ale nie ta stara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Tak średnio rx waży max 110kg Ten najnowszy RX waży katalogowo 105kg. Jednak ten starszy i nowszy są bardzo podobne konstrukcyjnie. Do tego trzeba doliczyć mase płynów(paliwo+olej+płyn chłodniczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 a cr ponad 90kgCR 125 na stalowej ramie waży 87 kg,a na aluminiowej (szerokiej) gdzieś tyle samo może różnica z 1kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 CR 125 na stalowej ramie waży 87 kg' date='a na aluminiowej (szerokiej) gdzieś tyle samo może różnica z 1kg.[/quote']Odejmij 1,9kg i będziesz miał bo taka jest średnia różnica w masie crossówek z ramą stalową i aluminiową (podaje różnice jeslu chodzi o samą ramę) Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 I to mi sie w Hondach właśnie podoba. Ta szeroka aluminiowa rama wygląda zajebiście na maxa. A co do tematu to ja wolałbym KDX bo za 4000zł mozesz trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Hm czyli 20 kg roznicy :|, A RX 50 jaka masa?? Zblizona do HM?? chodzi mi o modele z roku kolo 97. A KDX? Jaka masa?? Pododno ma rame od KX wiec duzo nie powinien wazyc, napewno mniej niz RX pewnie co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 A RX 50 jaka masa?? Zblizona do HM?? chodzi mi o modele z roku kolo 97. HM 82 kg a Rx ponad 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 rzemyk90, dlaczego chcesz porównywać i dziwisz sie ze w crossach rama jest lzejsza. Przecież to oczywiste. Ja tam jestem za KDX albo WRE, jak poszuka to znajdzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 rzemyk90' date=' dlaczego chcesz porównywać i dziwisz sie ze w crossach rama jest lzejsza. Przecież to oczywiste. Ja tam jestem za KDX albo WRE, jak poszuka to znajdzie. pzdr[/quote'] Bo ja pojecie HARD ENDURO rozumiem tak ze motor ma zblizone parametry do crosowki oprocz silnika. Ale roznica 20 ? Ja myslalem ze 5-10 kg, ale nie o 20 KG! A to ze RX 50 wazy ponad 100 kg to wierzyc mi sie nie chce. Przeciez to jest to samo co HM. No oprocz kokpitu zegara, kierunkow, akumulatora. No a rama jest ta sama, wiec nie wiem co ma tyle kg wiecej wazyc :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 No a rama jest ta sama' date=' wiec nie wiem co ma tyle kg wiecej wazyc Question Question[/quote'] rama i zawieszenie jest całkiem inne. To 2 rózne motocykle. Hm ma rame jak CR 125 z tyle ze ma mniejszy centralny, lżejszy wahacz i przód oraz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 silnik. Tu sie nie zgodze, poniewaz silnik jest ten sam co w RX 50 tyle tylko ze jest bardziej podkrecony. RX 50 i HM 50 maja te same silniki minareli AM6, sam tak kiedys pisales ;) A o ramie to nie wiedzialem. Myslalem z RX i HM maja te same. A jednak Twoja wiedza jest juz troche kasy warta :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Strzalek napisał: silnik. Tu sie nie zgodze' date=' poniewaz silnik jest ten sam co w RX 50 tyle tylko ze jest bardziej podkrecony. RX 50 i HM 50 maja te same silniki minareli AM6, sam tak kiedys pisales Wink A o ramie to nie wiedzialem. Myslalem z RX i HM maja te same. A jednak Twoja wiedza jest juz troche kasy warta Wink[/quote'] Mi chodziło o róznice miedzy CR a HM po której odziedziczył rame i wymieniałem różnice czemu jest nawet od Cr lżejszy lżejszy.Widac nie zrozumieliśmy sie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 mój HM cre jest baaaardzo leciutki:) mozna bwaić się na nim prawie jak na zabawce, skuteczne hamulce(przód 1-m palcem)silnik bardzo żwawy, nic dodac , nic ująć:banghead: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 A to ze RX 50 wazy ponad 100 kg to wierzyc mi sie nie chce. Przeciez to jest to samo co HM. No oprocz kokpitu zegara' date=' kierunkow, akumulatora. No a rama jest ta sama, wiec nie wiem co ma tyle kg wiecej wazyc [/quote'] Ja tu porownuje HM i RX. rama i zawieszenie jest całkiem inne. To 2 rózne motocykle. Hm ma rame jak CR 125 z tyle ze ma mniejszy centralny' date=' lżejszy wahacz i przód oraz silnik.[/quote'] A ty porownujesz HM i CR. Wiec jak sie dogadamy :?: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Wiec jak sie dogadamy Question Wink Tak , ze Hm jest sporo lżejszy od RX - naprawde czuć różnice. Oprócz tego prowadzenie HM jest fenomenalne jak na takiego bzyka. Wiem o czym pisze bo na osiedlu mam w 2 RXy i 3 HMy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi