viperPL Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Vitam. Nalalem przy remoncie ETZ 251 amortyzol`u do przednich lag. Na dzien dzisiejszy nic nie wycieka ale wkurza mnie jazda etką jak amerykanskim wozem z bardzo miekim przodem. Jaki mozecie polecic olej ( hard) w dobrej cenie ?? albo moze jakas mixtura ?? ( amortyzolu z np hipolem ---> tylko jakie proporcje zeby bylo GUT) pozdrawiam i z góry dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wafel Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ja lałem tani zajebisty olej orlen AMOTRYZOL 1L KOSZTUJE 17 ZETA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoPe Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Ja stosuję Amortyzol - przód nie jest taki znowu miękki. Ważna jest jego ilość - powinno być 220-250 ccm na lagę. Co do twardości przodu, to raczej nie należy grzebać w tłumieniu, a wymienić sprężyny na twardsze, lub zastosować jakieś podkładki pod nie (większe napięcie wstępne sprężyn). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2003 co do amorków przednich to macie jakieś zdięcie ich budowy schemat albo coś podobnego ? jeśli nie to byłbym wdzięczny chodziaż zaz opis jak sa zbudowane( środku oczywiście) co trzyba spręzyny itd bo u mnie to pojeżdziłem troche ostrzej po lesie i jakies te amorki sie miękkie zrobiły a jak postaviłem teke na gume to mi przednie koło wypadło :( niebyło to zbyt miłe przeżycie a jak je rozłozyłem to kupa rozwalonego zelasstwa i niemam pojęcia co kupić zeby jeszcze one troszke działały ........acha spręzyny były całe . POZDRO i POMOCY !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Wiatm.Ja drugi raz juz zalalem amorki olejem ARAL GABELOL HART.Jest to twardy olej i naprawde duzo lepeij sie na nim jezdzi.Przy tym nie jest drogi-500 ml kosztuje 12 zeta.Zdecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2003 a co wy na to aby wrzucić sprężyny od zawieszenia jawowskiego?? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Ja do swojej ETZ wlałem kiedyś amortyzol - strasznie miekkie zawieszenia nie polecam.Dobrze sprawował się lux 10 zupełnie inne zawieszenie, sztywniejsze, moja Etka od razu zaczełea się inaczej prowadzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 27 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2003 W ETZ 251 jak spuszcza się olej z amorków??Są jakieś korki spustowe bo kiedyś szukałem i nic tam nie widziałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 27 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2003 No jasne że są. Musisz odkęcić ośkę i wtedy zobaczysz. A ja d swojego przedniego zawieszenia lałem olej do automatycznych skrzyń biegów. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 27 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2003 od dołu lekko wewnątrz musi być śrubka, się ją odkręca i leci ( jeśli jest :lol: ) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 27 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2003 Dżięki.Przez zime będe musiał się pobawić i zalać jakimś innym olejem żeby choć troche utwardzić bo mam chwilami podobne uczucie jak Viper-jade jak amerykańskim wozem,cholernie miękki przód i jak szybciej jade jest to niebezpieczne :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 27 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2003 Ja terz jezdziłemna amortyzolu i zawieszenie było h*jowo mieki powyrzej 100km/h zaczeła mit drżeć kierownica, wiec spusciłem ten olej i nalałem mobila1 full syntetyk i to zjawisko odrazu znikło a jazda zrobiła sie naprawde zajebista. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 30 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2003 Jak qpilem ete to przod mialem suchy....ani kropli....i moje pierwsze jazdy (przed malym remontem) wygladaly w ten sposob,ze zeby wejsc w zakret,to trzeba bylo sie starac calym cialem....poprostu moto niechcialo skrecac :D:D:D....zalalem amortyzol...i bylo super...w porownaniu z poprzednim stanem....a teraz zaczalem latac szybciej i zrobilem sie bardziej wymagajacy...teraz leje jakiegos shella i jest ok przez jakies 500km i zaczyna wyciekac...jak niesprzedam ety to zajme sie tym w zime....moze jakies lepsze simmeringi..(?)..naprawde widac roznice, w zaleznosci jaki olej sie wleje....na amortyzolu zakret bralem z predkoscia 60km i to bylo juz lekkie samobojstwo :D:D:D a jak zalalem shella to ten sam zakret przy 80km/h to normalka i czysta przyjemnosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 30 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2003 U mnie też się olej zbiera na simmeringach. jeśli moto stoi - jest sucho i nic nie cieknie. Gdy jeżdżę, po kilkuset km-ach spod harmonijki wycieka olej, zwłaszcza, gdy raz czy dwa zjechałem z utwardzonych dróg i jechałem polnymi drogami, usłanymi kamieniami. Nie wiem czy to normalne? Czy film olejowy na lagach jest tak obfity, że spływa? Simmery nowe ofkoz, z podwójną wargą uszczelniającą. Jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 30 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2003 U mnie za bardzo nie cieknie :D Jaki masz wlany olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi