zoltecek Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Chciabym sie wszystkiego o tym dowiedziec jak to działa czy duzo daje jakie sa ceny takich gaznikow czy sie opłaca wstawic go do KTM LC4 400czytałem na forach ze mozna dokupic sama pompke przyspieszajaca ale czy dostane do mojego gaznika ?? Dellorto PHM 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Działa to ten sposób, że przy gwałtownym ruchu manteką (jest mozliwośc regulacji) oprócz normalnego otwarcia przepustnicy specjalna dysza wtryskuje do gardzieli dodatkowa dawkę paliwa. Ciężko mi powiedizec czy zauważysz różnice czy nie ale w VN 800 miałem gaźnik z pompką wzbogacającą i motocykl zbierał się rewelacyjnie (jak na 800ccm i V2). Niesłyszałem, zeby można było zamontowac to urzadzenie do gaźnika który fabrycznie nie posiada takiego bajeru. Chyba sporo elementów w gaźniku trzebaby wymienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 a jaka jest cena takiego gaznika o rozmiarze max 40 ?? i czy w polsce mozna takie cos dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Hmmm....wiem ze przykład może niezdarny ale podobną dysze miał gaxnik Jawy 350 TS ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 muwie to o srednicy gardzieli gaznika a nie o dyszy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 A ja chciałem sie dowiedzieć czy to to samo uzadzenie :buttrock: Bo w sumie w Jawie wyglada to tak jak opisujecie....pytanie czy tak samo działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Wueska, powiedz mi gdzie ty w Jikovie widzisz tą pompkę przyspieszającą? Przecie to słabiutki gaźnik bez fajerwerków. Tam chyba tylko ssanie jest. A może się mylę, jeśli tak to mnie poprawcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 wiem ze jest tam 1 ysza wiecej niż w gaźniku MZ. MZ też mam ssanie;] wiec w jawie to raczej napewo nie to ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 zoltecekW LC4 99 gaźniki miały już pomki przyszpieszające.Więc zobacz u siebie. W DRce o ile sie nie myle są tez takie gaźniki więc od niej szybciej znajdziesz jak chcesz kupić uzywke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis3 Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 W DRce o ile sie nie myle są tez takie gaźniki Prawda Dr 600 smiga na Mikuni 38 z płaska przepustnica i pompką zrywu' date=' mozna trafic dobra uzywke 300-500zł.A KTM-my chyba do tej pory ganiaja z tymi pompkami - przez to oddawanie mocy jest takie brutalne. Działa to ten sposób' date=' że przy gwałtownym ruchu manteką (jest mozliwośc regulacji) oprócz normalnego otwarcia przepustnicy specjalna dysza wtryskuje do gardzieli dodatkowa dawkę paliwa.[/quote'] mozna dodac ze, reakcja po nagłym otwarciu manetki jest natychmiastowa- otwiera gardziel mechanicznie, silnik dostaje tyle paliwa ze, prawie nie nadaza go spalac, kop rewelacyjny,nie ma opoznien jakie wystepuja w gaznikach podcisnieniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Działa to ten sposób' date=' że przy gwałtownym ruchu manteką (jest mozliwośc regulacji) oprócz normalnego otwarcia przepustnicy specjalna dysza wtryskuje do gardzieli dodatkowa dawkę paliwa.[/quote'] mozna dodac ze' date=' reakcja po nagłym otwarciu manetki jest natychmiastowa- otwiera gardziel mechanicznie, silnik dostaje tyle paliwa ze, prawie nie nadaza go spalac, kop rewelacyjny,nie ma opoznien jakie wystepuja w gaznikach podcisnieniowych.[/quote'] Zgadza się. Cięzko tylko porównac jak motocykl bedzie się zachowywał na zwykłym gaźniku a jak na takim z pompką wzbogacającą. P.S.Gaźnik podciśnieniowy też może mieć takie urzadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Pompka przyśpieszająca to fajna sprawa. W wyczynowych KTM do 2003 roku była niestety tak zamontowana, że dość szybko się brudzi i nawala. Trzeba czyścić co jakiś czas - np WD i wysuszyć sprężonym powietrzem. Od modelu EXC 2004 jest juz montowana w zamkniętej obudowie i nic się z nią nie dzieje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 5 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 a jak wyglada dokładnie ta pompka przyspieszajaca bo ja na własne oczy tego nie widziałem wiem ze maja płaska przepustnice ja mam u siebie walcowa a co do tych gaznikow od dr czy beda pasowac bez problemow?? i czy ktos wogle widział w dr taki gaznik bo mi sie jakos wydaje ze takie urzadzenie w tak starym moto jakim jest dr 600 to chyba przesada ale moge sie mylic [ Dopisane: 05-03-2006, 01:29 ]louis3 widze ze jestes z olsztyna ja jestem z olsztynka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 i czy ktos wogle widział w dr taki gaznik bo mi sie jakos wydaje ze takie urzadzenie w tak starym moto jakim jest dr 600 to chyba przesada ale moge sie mylic Ja widziałem i widziałem też w lc4 400 99rok bo sam je czysciłem. Teraz sam kombinuje do KLXa taki gaźniczek założyć tylko usze odpowiedni rozmiar dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 a jaka jest cena takiego gaznika o rozmiarze max 40 ?? A Czy gazniki membranowe nie spelnią lepiej zadania??Na Kartingu stosują wlasnie takie :| Tyle tylko ze do 2t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi