Qóba Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Nie opłaca się, miałem kiedys taki w rowerze to sie rozleciał i kasa w pip, dołóż do czegos firmowego z gwarancją najlepiej :) Ja nie widziałem z podświetleniem ;)Ma ktoś te liczniki bezprzewodowe? Jak sie one sprawują? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Ma ktoś te liczniki bezprzewodowe? Jak sie one sprawują? ja chciałem kupić bezprzewodowy ale wyczytałem już, że ponoć ktoś kupił i nie działał poprawnie bo coś zakłócało jego pracę, nie wiem w ile % to prawda, ale takie liczniki mają wadę taką, że sensor odbierający impulsy z koła ma oddzielne zasilanie, więc do enduro chyba się nie nada bo dojdzie woda, błoto i może już nie działać. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Niewarto kupowac jakiś kiepskich licznikow. Dobrą sigme juz mozna dostac pewnie za kolo 70zl. Na temat bezprzewodowych nie wypowiem sie bo nie wiem zabarzo o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 To prawda sa problemy z dzialaniem takiego licznika. Chodzi tu o to ze kolo zamachowe sie kreci i wytwarza pole magnetyczne widziales to czy moze ploty slyszales?????w bezprzewodowych sa problemy,generalnie nie polecam, + mały zasięg (+/-60cm) i duża energochłonnośćnatomiast z przewodowymi nie ma zadnych problemów (oczywiście tymi droższymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Widzialem to. Moi kumple mieli takie. Jeden mial w simsonku i chodzil bez zazutów tylko mial bardzo wolna zmiane i nie liczyl od 0 do np 80 tylko 10, 16,29,36 i tak dalej nieladnie to wygladalo. A drugi miał taki w romecie i ni cholery nie chcial liczyc, zachowywal sie jak obrotomierz, wiec do rowera zalozyl. Ale mowie trzeba miec fajny licznik zeby ladnie liczyl od 0 do 100 np. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 a jak to jest z jazda po błocie?? bo chce sobie taki kupic (w sumie mam orginalny od ktm ale nie mam tak dziennego przebiegu)i nie wiem czy beda działac jak bede jezdził po błocie itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 ty a gdzie kupiliscie te liczniki w sklepie z zabawkami....?kupisz Sigme i zapomnisz o tego typu problemach,najtańsza chyba 3-funkcyjna kosztuje ok 50zł poza tym licznik musi tak pokazywać bo jeszcze gożej wygladałoby wskazanie " 0, 1, 0, 4, 0, 10.... z tym ze w róznych licznikach może byc rozne opóźnienie,w Sigmie jest w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Wiem sam mialem swego czasu sigme w rowerze i tak jak napisalem mialem ja 8 lat i mi zaj**li jak na chwile rower zostawilema byl to naprawde fajny licznik. A co do blota to nie wiem, ale chyba czujnikowi nic sie nie stanie najwyzej jak sam licznik zachlapiesz ale jak bedziesz mial sgme to snieg deszcz i nic jej nie bedzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 a co zatrzymuje zmienne pole jakie wytwarza koło, ołów może?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Licznik z kablem obojętnie jaki na 99% będzie działać! Sigma bezprzewodowa na pewno nie działa przy włączonym silniku-nie wariuje, po prostu nie działa, jak wyłączysz silnik podczas jazdy to normalnie pokazuje prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 sporo tu o tej sigmie pisali ze ja kolo zamachowe zakluca a mojego badziewiaka nic nie rusza nawet bloto po uszy. i dziekuje - nie to zebym kasy nie mial na sigme - chodzi o to zeby dzialal sprawnie a z tego co tu wyczytalem to niezbyt sigma dziala :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 bezprzewodowa ma problemy(z włączoną lampką diodową w rowerze też nie działa), z kabelkiem już nie ma takich hec.P.S.u mnie też pokazuje 10,19,25,39.... ale to chyba wina sporego nabierania prędkośći :clap: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz26 Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Mam pytanie w temacie liczników.Jak "rozbroić" mocowanie w którym znajduje się licznik?Nie mam na to kocepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 a co zatrzymuje zmienne pole jakie wytwarza koło' date=' ołów może??[/quote'] Czujnik zakładany na kolo jest to kawalek magnesu wiec proponuje zalozyc wiekszy jakis swoje domowej roboty. Kumpel przy zakladaniu na tylne kolo (dalej od pola kola magnesowego) zalozyl magnes 5x5cm i dzialalo. 8) 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Czujnik zakładany na kolo jest to kawalek magnesu wiec proponuje zalozyc wiekszy jakis swoje domowej roboty. Kumpel przy zakladaniu na tylne kolo (dalej od pola kola magnesowego) zalozyl magnes 5x5cm i dzialalo. Cool CoolTak tylko jak ktos ostro lata to prawie caly czas tyl jest w poslizgu takze licznik na tylne koło to kiepski pomysl :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi