bestia Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Po co odrazu mordować??? Dać kase żeby kupił sobie taki jaki chce i po sprawie. Wiele osób przerabia motocykle dlatego że nie stać ich na wymarzony. Oczywiście są też osoby które inwestują sporo kasy tylko dlatego by ich sprzęt się wyróżniał nie zawsze w pozytywny sposób. Uważam że troche nudno byłoby jak by same orginały jeździły po naszych drogach. Ja sam przerabiam swoje moto ale bez użycia palnika i szlifierki :banghead: Jak będe chciał powrócić do orginału to tylko wymienie kilka elementów i będzie nówka sztuka nieśmigana ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 A mi sie podoba calkiem ciekawy pomysl. Szkoda troche motoru, ale coz kazdy robi to co lubi. A tal w sumie to moj kumpel przerobil jakies 10 lat temu junaka na takiego grag stara cos w stylu V-maxa i calkiem fajny efekt :mrgreen: [ Dopisane: 27-02-2006, 17:13 ]*drag stara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Uważam że troche nudno byłoby jak by same orginały jeździły po naszych drogach.Ja już rzygam na widok orginalnych junaków. Gdzie się nie spojrzę - tam M07 z Amalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Owszem, przeróbki z głową- ok. Junak- staje się powoli unikatem, jest ich w oryginale coraz mniej i cieszy mnie to, że większość Junaków widywanych wygląda lepiej niz wyszły z fabryki. Apropos Amala, to miały go nieliczne, wczesne Junaki, potem był Pegaz który działał jak chciał, a jak nie chciał, to nie działał. Miałem- to wiem. Ale miałem tez wtedy 18 lat, były inne czasy, był socjalizm i tez jeżdziłem Junakiem z pociętymi błotnikami, wysoka kierownica i chromowaną lampą od Ursusa który wydawał mi się ''wypasiony''. Ten z allegro mi się nie podoba, ale nie płaczę, bo to czyjś sprzęt, więc niech go tnie, spawa, maluje, chromuje- jego problem. Ale jaki jest sens robienia z Junaka czopera, draga, cruisera, czy innego dziwoląga?? Dziś nikomu nie zaimponuje sie pieknym dragiem z silnikiem o pojemności 350ccm. Seryjne maszyny mają już po 2 litry, więc o czym tu mówimy?? 16stolatkowie nadal wyskakują na forum z postami: Jak zrobić draga z Wueski?? Takie przeróbki zalatują mi takim własnie gówniarstwem. Tak samo rozwalają mnie posty na Redmotorz typu: Jak pociąć Dniepra żeby był z tego zajebisty czoper. Dać se spokój!! BMW R1200C i tak nie wyjdzie z tego!!! Koszty i nakład pracy przewyższą kupno fabrycznego czopera, który i lepiej będzie jeździł i wyglądał. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Ocena tego motocykla to rzecz gustu, jednak tylne zawieszenie jest zupełnie nieprzemyślane. Cóż, pewnie nie miał autocada w garażu :) Jednak widać dbałość o szczegóły wykonania, detale i inne duperele. Maszyna jest złożona czysto i starannie.Jeżeli złożył go z tego co plątało się po garażu, to czemu nie? Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Widzisz, wieki temu miałem znajomka, co to robiąc porządki w garażu złożył całkiem sprawną Wuelkę pół military, pół cywil, trochę khaki, trochę chromu. Jeden błotnik wojenny, płytki, drugi cywilny, głębokaśny. Dziwny sprzęt wyszedł, ale wszyscy i tak robili: Ooochhhh... na jej widok. To było 15 lat temu. Na ulicach jeździły wtedy MZtki i Jawy. Jak się ma graty od Junaka w garażu, to lepiej już by było je sprzedać restauratorom oryginałów, niż robić 19sto konnego Mega Super Hiper drago czopera. A czym taki Junak kogoś zadziwi?? Niczym... Chyba że nieprzemyslanymi rozwiązaniami utrudniającymi lub uniemozliwiającymi na nim jazdę dalej niz 3km od garażu, bo konstruktorowi wyszło nie tak niz sobie wydumał. Ale ja może już za stary jestem i gadam głupoty... Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Korba, Amala dorzuciłem dla osłody :) . Przestudiowałem "Księgę Junaka" więc wiem jaki to teraz rarytas. Po prostu chciałem podkreślić mój sprzeciw dla wypowiedzi bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 ... Takie przeróbki zalatują mi takim własnie gówniarstwem. ... Zapominasz, że to gówniarstwo zazwyczaj jeszcze nie pracuje, a w wielu przypadkach rodzice nie śpią na forsie. Taka "metaloplastyka" to często jedyny sposób aby zbliżyć się do obiektu swoich marzeń. Myślisz, że gdyby chłopaka było stać na fabrycznego sprzęta to bawiłby się w takie półśrodki? Z dwojga złego wolę aby cieli Junaki niż dawali w kanał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 MI sie to nie podoba :? Wole w orginalnym wydaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 A mi tam rybka jak to coś wygląda. Ktoś miał wizję, narobił się, obsłuchał opinii innych i teraz to sprzedaje hehe.Ja mam w dźwigienkach trupie główki i nikomu do tego. Słucham tylko porad i opinii technicznych. Ochy, achy i chichy na drzewo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 A w jakim motocyklu kolega szanowny ma owe trupie czaszki? W zabytkowym Junaku może...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 16stolatkowie nadal wyskakują na forum z postami: Jak zrobić draga z Wueski?? Takie przeróbki zalatują mi takim własnie gówniarstwem. A co niby złego jest złego w takich przeróbkach ?? Sam przerobiłem kilka rometów, wuesek itp pojazdów. Faktycznie nie wszystkie wyszły tak jak chciałem, ale mimo to nie uważam czasu i pieniędzy które na to poszły za zmarnowane gdyż nauczyłem sie wielu rzeczy np. spawać, giąc rury, toczyc, frezować, szprychować koła itp. Ogólnie "oswoiłem sie" z mechaniką. Wiekszy pożytek będzie jeśli taki 15 czy 17 latek próbuje ze swej wueski zrobić wymażenego czopera czy ściga niż ma sie nudzić i szwędać po osiedlu bo wiadomo do czego to prowadzi. A nawet jak motur nie wyjdzie i będzie sie nadawał tylko do wyrzucenia na śmietnik to strata nie wielka a co sie człwiek nauczy to jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Jakie ma to znaczenie? Mam i już! Poza tym wszyscy widzą w jakim. Mam trubie główki bo lubię! Nikomu do tego, jak będzie wyglądała moja "fuckin smurly pussy" czy jak to tam się pisze. Nie mam nic do junaków i wszystkich innych szmelców świata. Jakie ma znaczenie czy mi się podoba ten z góry, czy nie? Przecież on i tak idzie do żyda! Powiedzcie mi lepiej chojraki, gdzie można zdobyć projekt zawieszenia trapezowego, bo na forum nikt nie ma ochoty odpowiedzieć. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Zapisz się na to forum - tam znajdziesz rysukni trapezów: http://64.172.168.34/cgi-bin/discus/discus...us.pl?pg=topics To jest the chopper builders discussion board. Warto tam wejść chociażby w celu poczytania o przeróbkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Z podziękowaniem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi