rybson13 Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Jako ze widzialem juz taki patent u kogos z forum chcialbym prosic o jakis opis, poniewaz mam pompke zbiorniczek zacisk brembo z cagivy mito chcialbym to do siebie zalozyc z czystych nudow i ciekawosci :buttrock: niektorzy moze wiedza lub i nie ale moja etz ma duzo takich jakby udoskonalen i chcialbym tez tarczowke z tylu, skoro juz mam wszystkie czesci do tego, pytanie jescze czy przednia tarcza hamulcowa podejdzie do tylu wiem ze trzeba caly bemben wywalic:) (komentarze typu ze bemben wystarczy, ze to wiejski tuning, ze sie to nie oplaca prosze o zachowanie dla siebie :banghead: ) prosze o kokrety, szukalem w archiwum nic nie znalazlem to jakby ktos znalazl niech podesle link :D z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 bęben wywalić to mało powiedziane, tam trzeba zupełnie inną piaste Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 http://www.kalina.net.pl/~kicer/pliki/patenty.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 dzieki juz znalazlem, co do piasty nowej to najmniejszy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 - tarczowka przod podchodzi- beben sie wywala- piasta zostaje- dotoczyc nalezy przejsciowke miedzy tarcza, a piasta- wykonac uchwyt na pompe i zacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 siema młodyvfr ja jak zwykle skorzystam z twoich porad tak jak z wyswietlaczem 8) znalazlem juz temat gdzie to dokladnie opisales, u mnie jest jeden myk ze zacisk i pompke mam brembo od cagivy mito i troche inaczej musze mocowanie rozwiazac, ale tarcza bedzie tak jak mowisz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 siema młodyvfr ja jak zwykle skorzystam z twoich porad tak jak z wyswietlaczem 8) znalazlem juz temat gdzie to dokladnie opisales' date=' u mnie jest jeden myk ze zacisk i pompke mam brembo od cagivy mito i troche inaczej musze mocowanie rozwiazac, ale tarcza bedzie tak jak mowisz :P[/quote']A z przodu jaki masz hebel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 z przodu tarczowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 niewiem czemu wszyscy sie tego tyłu tak czepiacie;/ Przodzik to jak najbarziej ale tył;/ Przeciezten beben i tak potrafi zatrzymać koło bardzo skutecznie;] Moim zdaniem lepiej bawić sie z przednim hamplem;] zmieniajac pompy zaciski tarcze(tarcze na lżejsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 rybson13 jak zlozysz to zapodaj fotki. reszte patentow rowniez obfotuj :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 niewiem czemu wszyscy sie tego tyłu tak czepiacie;/ Przodzik to jak najbarziej ale tył;/ Przeciezten beben i tak potrafi zatrzymać koło bardzo skutecznie;] Moim zdaniem lepiej bawić sie z przednim hamplem;] zmieniajac pompy zaciski tarcze(tarcze na lżejsze) ble ble ble prosilem bez takich odpowiedzi, robie bo mam wszystko za free i mi sie nudzi gorzej hamowac nie bedzie jedynie to lepiej, a tak btw. nie wiem czy moja etz tylko tak ma, ale jak wsiadzie druga osoba to moj bemben przestaje dzialac, szczeki sie zapiekaja, jescze raz powtorze robie to z czystej ciekawosci i nudy moj tata ma warsztat i mi pomoze nie dokladam do tego ani 1zl:) wiec co mi szkodzi, a tarczowka to tarczowka młodyvfr heheh zrobic fotki zrobie tyle ze moja etz ma patenty wziete od ciebie ;D jedynie co wyszlo z wlasnych przemyslen to hydrauliczny wlacznik stopu, simering na docisku sprzegla, podwojny oring w deklu od oleju bo przepuszczal olej przez starter no i termometr diodowy ladnie zamontowany w polce od zegarow aaaaaa no i sprytnie zamontowany wylacznik cewki;D czasem pcham motur pol ulicy wkurzony ze sie syponelo cos, a tu poprostu wylacznik ustawiony w pozycji 0 :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 robie to z czystej ciekawosci i nudy moj tata ma warsztat i mi pomoze nie dokladam do tego ani 1zl:) wiec co mi szkodzi, a tarczowka to tarczowka Bardzo dobrze że kombinujesz. Ja też robie czasami rzeczy pozornie dziwne i spotykam się z opiniami maminsynków którzy pilnika w ręku nie mieli, dobrać wiertła pod gwintownik nie umieją, o samym gwintowaniu nie wspominając.Pieprzyć malkontentów i maminsynków którzy czekają aż rodzic kupi, naprawi, dupinę podetrze.Rób ten hamulec i nie przejmuj się nimi ;) Powodzenia.Kulik. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Jeśli nie dołożysz do tego złotówki to inaczej to wyglada;) Jednak jabym zatanawiał sie nad np. kupnem pompy do japońca;)(chodzi o pompe do tylnego hamulca) na alegro obiła mi sie o oczy pompa za chyba 30zł. Możnaby tez zainwestowac w mała tarcze. Co do bębna z tyłu.... Jeszcze nie miałem z nim problemu;) Jak jade w 2 osoby to nie ma osłabienia siły hamowania. Za to kombinuje co zrobić z przodem w TS. Niechce przebudowywac kierownicy myśałem nawet nad przyspawniem do pompy uchwytu klamki od TS ;] Nic tylko czekac na efekty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Jednak jabym zatanawiał sie nad np. kupnem pompy do japońca;)(chodzi o pompe do tylnego hamulca) na alegro obiła mi sie o oczy pompa za chyba 30zł.Możnaby tez zainwestowac w mała tarcze. mam pompke zbiorniczek zacisk brembo z cagivy mito ;) . Własnie z tego powodu pisał, że nie bedzie musial nic dokladac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 o w morde... nie doczytałem;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi