trzyper1 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam szukam pomocy od ludzi któży sa bardziej doświadczeni w tych sprawach od demnie , a mianiowicie chodzi mi oto czemu moto mi dymi.Rzeczy które podejrzewałem to wymieniłem oto one :- filtr powietrza- pływak ( blaszki oryginalnie powyginane zgadzały się z ustawieniami w książce)- wymieniłem również olej w skrzyni na motula pułsyntetyka (niewiem może jest za żatki bo to pułsyntetyk i ucieka gdzieś do komory spalania, tego niewiem)- mieszanki do paliwa leje co do mililitra - zapłon mam wyregulowany jak i gaznik podejżewam ten olej jest za żatki do strasznie mi go ubywa choć po przejechaniu około 10 km przestaje dymić ogulnie niewiem so mam już robić chelp sorki za błędy (ja były [ Dopisane: 20-02-2006, 12:28 ]ras jak leciałem przez miasto około 8 dych to zadymiłem cało ulice tak rze szok [ Dopisane: 20-02-2006, 12:29 ]mam mz etz 251 90' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Możliwe że bierze Ci olej ze skrzyni biegów (uszkodzony symerinf albo nieszczelna kartery). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzyper1 Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 a jak zaleje znów mineralny to możliwe jest żeby przestało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Słownik w garść, a nie do motocykla łazić! Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert41 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Dobre Panie Kulik :) Jak juz wczesniej zostało powiedziane najprawdopodobniej bierze ci olej.Zmiana na inny nic nie Ci nie da :D pewnie czeka Cie rozbiórka silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazivfr Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 To jest bankowo simerink z lewej strony wału. Jedyne co musisz zrobić to:-spucić olej-zdjąć dźwignię zmiany biegów (nie ruszaj kopki)-zdjąć dekiel (czasami zapiecze się na regulacji sprzęgła pod małym dekielkiem)-zdjąć kosz sprzęgłowy (potrzebny ściągacz)-wyjąć simering (np.: poprzez wkręcenie w niego dwóch blachowkrętów)-założyć nowy simering (kosztuje jakieś 2 zł)-złożyć wszystko do kupy i jeździćpowodzenia to mały drobiazg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgadzam się w zupełności z moim przedmówcą, miałem kiedyś to samo w simsonie, robota niewielka więc bierz się za rozbieranie a później katuj do woli!pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 to chyba na tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 nadmierne Dymienia silnika 2t moze być spowodowane wieloma czynnikami-Zla Regulacja mieszanki paliwowo powietrznej-Nieszczelność miedzy skrzynią biegow a komora wstepnego sprezania(Walnieta uszczelka na polowce silnika)-Uszkodzony jeden z simeringow walu korbowego(najprawdopodobniej ten od strony oleju)-Zmiana na inny olej nie zaprzestanie dymieniu calkowicie(moze najwyzej zmniejszyć dymienie)To chyba tyle;]Ja stawiam na walniety simering albo uszczelke miedzy karterami:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzyper1 Opublikowano 25 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 ok to czemu jak przejade około 5, 10 km to przestaje dymić . a z drugiej strony gdy kupiłem moto był zalany stary mineral i nie dymiła a ja potem głupi zmieniłem na pułsyntetyka a wiadomo jakie wlaściwości mają oleje syntetyczne i pułsyntetyczne [ Dopisane: 25-02-2006, 14:36 ]widocznie wypłukało i gdzieś możliwe że przez simering ucieka bo kartery od spodu silniczka suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Niewiem czy to prawda.. ale nie powinno sie experymentować z olejami;] Trzeba sie trzymać raczej jednego oleju;] Do MZ leje półsyntetyk;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Jeśli masz troche wprawy to nawet nosem wyczujesz inny smród palenia oleju ze skrzyni. Jeśli go wypalasz to musi go ubywać, pojeździj potem sprawdź poziom czy poziom sie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Dokładnnie zresztą olej ze skrzyni ma inny kolor jezeli chodzi o dymienie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Zimą często dymi jak jest zimny silnik :P. Więc po 10km ustaje to, bo moto się już zagrzeje. PS. "CHELP" w pierwszym poście rządzi :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Mój kolega miał wywiany sylikon pod cylindrami :P w Cezecie 350 i robiła niezłą zasłone dymną :P . Ale w Twoim przypadku to raczej nie to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi