gurufarmi Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Posiadam simsonka S51 i mam mały problem z zapłonem. Simson ma instalacje 12V. Problem polega na tym ze co załoze nowa swiece zapłonową to pochodzi na niej kilka godzin i po swiecy- ma przebicie. Kupiłem juz 4 i to NGK!!! nie wiem gdzie tkwi problem. Simson jest bardzo zadbany, ładny a silnik super. Tylko nie wiem co jest z tymi swiecami. Gdyby ktos mógł mi pomóc to bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Może być niewłaściwa ciepłota i świeca nie osiąga temperatury samooczyszczania - wtedy po jakimś czasie będzie uwalać świece. Jeśli masz mieszanke za bogatą to wtedy będzie ci sie nagar na świecy zbierać i skutek ten sam. Jaki masz kolor świecy. Inna sprawa czy nie robisz tak że uruchamiasz Simka i go gasisz?? Bo jeśli tak to świece ci zawsz będą padać - powód, to nie osiągnięcie temp samooczyszczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Masz albo: Walniety Gaznik,Albo walniety kondersator,A najprawdopodobniej cewke tą pod bakiem:P Mialem to Samo:PZmienilem gaznik pomoglo ale nie do konca...wymienilem kondesator i cewke pod bakiem..tak swiecy od tej pory nie wykrecalem przez 4 miesiące:PPOzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Te cewki pod bakiem to sie zadko psuja:P ja bym kupil iskre 8) ja tak mialem 3 ngk mi padly kupilem iskre i chodzi nie zmienialem przez ostatnie 3 tys km. Jesli nie pomoze to proponuje kondensator wymienic, bo to koszt ok 10 zl. A jak wyjmujesz swiece to jaka jest (chodzi czym jest pokryta) Pozdro :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Te cewki pod bakiem to sie zadko psuja:P ale mi padla 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha9 Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Jak kupiłem simsona miałem w nim nową swiece NGK jeżdziłem nim dwa dni i też sie tak stało. Te świece są nieodpowiednie do simsona, u mnie najdłużej wytrzybują : BRISK, ISOLATOR oraz PAL. Teraz jeżdze na świecy PAL , kupiłem ją w czechach niewykręcałem już jej od wakacji, a mieszanke robie 1:20 :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 a mieszanke robie 1:20 Wink Tak trzymaj ;] napewno dlugo pojezdzisz tym moto :laughing: :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 a mieszanke robie 1:20 :evil: :D Lej 1:50, ja tak 5000 km simsonem zrobilem i bylo git, jescze lalem ten czerwony, to calkiem jak zegarek chodzil. Po prostu nie moze miec za duzo oleju bo nagar bedzie, i silnik sie wtedy szybciej zuzywa niz myslisz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Ale wracając do tematu to jaką dokłądnie świecę NGK zakładałeś? pytam o symbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>>> SereK<< Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Witam wszystkich! :D 2t ma to do siebie że nie na każdej świecy che chodzi...Ja bym nie kombinował z zadnymi NGK. Nigdy żaden motor nie chodził mi poprawnie na takie świczce. Do Sikma proponował bym "zielonego Boscha". Nie znam jego dokładnych oznaczen(podejrzewam ze z krótkim gwintem jest chyba tylko jedno) ale myśle ze na nim bedzie Ci dobrze chodził i nie bedziesz miał żadnych problemów. Pzdr for all 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Ja bym nie kombinował z zadnymi NGK.To zalezy u mnie hulała elegancko ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 czeeee 2t ma to do siebie że nie na każdej świecy che chodzi... Chodzi o cieplote czy generalnie o producenta ?Weno mnie oświec ?Ja bym nie kombinował z zadnymi NGKProwokujesz dyskusje typu "wyzszosc swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanocą" :D Kolega toowdie napisal wszytsko w tym temacie i tego radze sie trzymac. pozdrawiam herflik ps. Samochodowe silniki Hondy poprawnie pracuja tylko na świeczkach NGK albo ND ... zamiennikow nie trawią , wiec pitolenie ze NGK wogole sie nie nadają do niczego mozna sobie wlozyc pomiedzy bajki :D [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Tak jak kolega napisał mieszanka 1:20 to sie miksol leje czy lux, gdzie połowa to woda, i ten olej to takie ścierwo, a jak jeździsz motorem nie oszczędzając go(dużo go kręcisz) to cylinder co chwla do szlifu na tym oleju. Jeśli chodzi o doświadczenie ze świecami, to NGK (wg mnie) najgorsze świece jakie są,,,,,, czy w Yz-cie cyz w simsonie świeca wytrzymywała 2-3 h i dostawała przebicia, i na śmietnik, bo nawet po przeczyszczeniu już nie działała( niech nikt mi tu nie mówi że ona nie osiągała temperatury samoczyszczenia, bo crossem ni jeździ się po mleko do drogi głównej), w simsonie tak samo niy wszystko dobrane z katalogu , a świece padały..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Widze że nie ja jeden mam złe doświadczenia ze świecami NGK... Niby miałem ją w charcie ale też padła po kilku jazdach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Chopie po co NGK do simsona. Mi na Isolatorze lata jak ta lala i nie pamiętam kiedy ją czyściłem ostatnio :D Tylko musisz dobrać właściwą wartość cieplną świecy. Ja trafiłem za 3-cim razem choć wszystkie miały takie same oznaczenia :roll: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi