Skocz do zawartości

kawasaki gpz 600R /gpx 600- opinie

Rekomendowane odpowiedzi

porównywać nie będę, bo na gpz nie siedziałem, ale z punktu widzenia posiadacza gpx-a mogę powiedzieć tyle, że to super zabawka!

mój jest z 97 roku, czyli już z obniżoną mocą (~70 KM) i mimo przebiegu (50 tysięcy) nie mam po tych kilku miesiącach jazdy żadnych problemów (czyli nie wiem jak z częściami :-))

spala jakies 6/100, czyli ani żadna rewelacja, ani przesadnie dużo

moim zdaniem - fajne moto, może stylistyka nieco rodem z madmaxa, ale i to ma urok niezapomnianych lat 80-tych :-). ogólnie podoba mi się jego pełna zabudowa.

moto dosyć wąskie, kierownica też (prowadzenie z łokciami przy bokach :-)) niektórym może przeszkadzać.

moje wrażenia z jazdy? - tylko i wyłącznie dobre. to moje pierwsze moto i jestem wyjątkowo mile zaskoczony- prowadzi się super, moc ma taką jak trzeba do 'normalnej'- ani za dużo ani za mało - przy jeździe po mieście aż się prosi, żeby pojechać te 20km/h szybciej :-), a i na trasie znajdzie w sobie sporą rezerwę na wyprzedzanie.

ogólnie polecam

Też mam GPX, ale z roku 1990, chociaż moc 85 km

O moich wrażeniach z jazdy nic nie powiem, bo nakręciłem zalewie 60 km po zakupie. Ale zorientowałem się trochę...

1. Moto niezbyt popularne w Polsce, odnoszę wrażnie, że o wiele więcej jest GPZ-ów.

2. Części są dostępne, w necie i na giełdach. Ceny ? Trudno powiedzieć, chyba średnie.

3. GPX to poprawiony GPZ w zakresie konstrukcji głowicy i rozrządu, Bardziej trwały, pod warukiem, że był dobrze serwisowany.

Pozdro.

tak jak napisał bodek_o - motocykl raczej rzadko widywany na polskich ulicach, ale całe zaplecze częściowe jest dostępne w larssonie np.

zresztą - tak jak widzisz, niewiele jest komentarzy postu, bo i użytkowników niewielu :-)

w sumie to i tak sie dziwię, ze jeszcze nikt ci nie dopisał, że kawasaki to padaki... usłyszysz też zapewne, że lepiej nie kupować kawasaki i że lepszy wybór to będzie yamaha, albo honda :-) hehehe

Kumpel śmiga na GPX 600 z 1994r. Miałem okazje troszke nim polatać. Wg mnie kanapa jest za nisko. Motorek dość wąski z wąską kierownicą. Koła chyba 16 i taki troszke niestabilny jest jak dla mnie. Wygląd archaiczny troche. Miałem CBR F2 z 91r i bił GPX pod każdym względem. Jedynie co w kawie mnie zaskoczyło to ostre heble. Aha i borykał sie z zawieszającymi sie zaworkami iglicowymi i cylidry paliwem się zalewały.

no wlasnie ten wyglad archaiczny troche mnie przeraza :D

ps

zastanawiam sie jeszcze nad gpz 900, o ktorym pisza w prawie samych superlatywach, jednak wspominaja cos o spalaniu zaczynającym sie od 7 litrow... :roll: wiecie cos na ten temat?

ano własnie - cbr bije gpx-a na głowę.. no bo wiadomo - honda najlepsza.

co za debilne gadanie. jak chcesz znajdę ci 5 motocykli, które będą biły cbr na głowę, i nic z tgo nie wyniknie. nie porównuję tu gpxa do innych - Rof się pyta o wrażenia, to je opowiadam.

niestabilności szczerze mówiąc nie zanotowałem, wąska kierownica mi odpowiada, a z archaicznym wyglądem mogę żyć.

Ja mam GPZ 600r juz drugi sezon i jestem zadowolony! Moto jest z roku 89. Nie wydaje mi sie zeby wyglądał archaicznie zwłaszcza patrząc na okrągłe zegary. Co innego GPX który według mnie wygląda troche gorzej.

Co do dostępności cześci to raczej nie ma problemu - na allegro mozna dostac wszystko. Moto bardzo dobrze sie prowadzi, jest stabilne i co wazne mało pali (moja ok 5,5l/100). Moc tez jest wystarczająca (88KM). Ogólnie nie mam zastrzezeń. Polecam jako pierwsze moto!

• 4 tygodnie później...