Hubert Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Ponieważ plan trochę zmodyfikowałem, zamieszczam ostatnią wersję. potrzeba umówieniaoto zmodyfikowany plan: 11 sierpnia, piątek - przyjazd 12 sierpnia 2006 r. - sobota 9.30 – wyjazd 10.00 –11.00 - Walim, Muzeum Sztolni Walimskich - kompleks Rzeczka - jesteśmy umówieni12.15 – 14.15 Głuszyca – podziemne miasto Osówka- jesteśmy umówieni14.30 – 15.30 – obiad 16.30 – przyjazd do Srebrnej Góry, zwiedzanie 18.30 – koniec zwiedzania, powrót do ośrodka 19.30 - powrót do ośrodka, kolacja 13 sierpnia 2006 r. -niedziela 9.30 - wyjazd 10.00 – 12.00 - zwiedzanie kompleksu Włodarz w Ludwikowicach Kłodzkich- jesteśmy umówieni12.00 – koniec zwiedzania, wyjazd do Książa 13.00 – obiad 14.00 – 16.00 zwiedzanie zamku w Książu 120 minut - jesteśmy umówieni16.00 – koniec zwiedzania Ewentualny powrót przez Antonówkę – resztki fabryki amunicji lub jakąś trasą widokową lub coś innego :icon_rolleyes: 14 sierpnia 2006 r. - poniedziałek 9.30 - wyjazd 11.00 – przyjazd do Kłodzka - twierdza- jesteśmy umówieni13.00 – koniec zwiedzania, wyjazd do Kletna 13.30 – obiad w Kletnie u Łysego 15.00 – jaskinia niedźwiedzia 16.00 – chętni jadą do Nysy, reszta powrót jakąś trasą widokową. 17.30 – 19.00 twierdza Nysa 20.30 – powrót do ośrodka, kolacja 15 sierpnia 2006 r. - wtorek 9.30 - wyjazd 11.00 – początek zwiedzania zamku w Bolkowie 12.30 - Wyjazd do zamku Czocha, po drodze obiad 14.30 – zamek Czocha - jesteśmy umówieni16.30 – powrót jakąś trasą widokową lub coś jeszcze 16 sierpnia 2006 r. - środa - powrót Jak widzicie odpuściłem kopalnię złota, abyśmy mieli więcej czasu na polatanie. Mam nadzieję, że nie będziecie mieć o to do mnie pretensji. Prosiłbym Kaskę, jako najlepiej znającą te okolice, aby pomyślała, gdzie można coś sensownego za sensowne pieniądze zjeść na obiad. H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Ja bym nie przywiązywał wagi do muzeum miniatur, bo to przecież tylko miniaturki zabytków. W Kowarach (na stacji kolejowej) jest ciekawy ręczny dźwig , który ma około 100 lat, jest też sztolnia do zwiedzania, ale price/performance jest kiepski - 16 zł bilet, a jedyną naprawdę ciekawą rzeczą jest widoczna w ścianie żyła rudy uranu ( no, może jeszcze potencjałka - podbno panom się po niej poprawia to i owo). Znam też kilka fajnych zawijasów, więc jak się będzie nudzić to zawsze można pośmigać, ale zakręty są takie jak pisał Hun. Jak obejrzałem kompleks we Włodarzu to potem inne sztolnie i kopalnie to zwykłe grajdoły. Ten 100-letni dźwig to obchodziłem w odległości wiekszej niż jego wysokość. A do ceny biletu do kopalni uranu w Kowarach jeszcze trzeba dołożyć 4 PLN za parking prywatny bo tak tam teren ukształtowany że nie ma gdzie się zatrzymać. Więc się nie zatrzymywałem i pojechałem dalej na Okraj.A potencjałka ( albo uranówka ) dobra do picia nocą na kaca, zawsze wiadomo gdzie stoi. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 czesc. zachaczcie o zloty stok-skalisko.w kamieniolomach nad zlotym potokiem w zlotym jarze zbudowano zajebista trase przeprawowa:chodzi sie po linach miedzy drzewami ,jezdzi sie miedzy nimi .chodzi po kladkach przeroznych a najlepszy jest zjazd nad kamieniolomem [kilkaset metrow]na linie z jedna przesiadka.przejscie calego toru zajmuje ok.poltorej godziny.a 21 08 bedzie tam 1 zlot motocyklowy.ale was chyba juz nie bedzie.aha jesli chodzi o0 skalisko to chyba jest gdzies w necie wzmianka o tym.PZDR. Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 No to sie z Wami spotkam w Kletnie , Łysy ponoć kontaktował i przekazał informację ,że w poniedziałek jaskinia jest nieczynna , a swoja drogą skoro z tego powodu musicie zmienic termin wizyty w Kletnie , moze dogadacie zie z ekipa z MGH i na obiad do Kletna wpadna dwie grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Łysy dzwonił i przekazał informację o zamkniętej jaskini w poniedziałek. Muszę pokombinować, czy uda się zamienić dni, co też może być utrudnione - praktycznie wchodzi w rachubę tylko niedziela :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 28 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Pokombinowałem, podzwoniłem i się udało. Jest nowy plan - wymienione sa tylko moduły dniowe, gdyż wewnątrz dni niczego się ruszyć nie da. Przedstawia się on teraz następująco: 11 sierpnia, piątek - przyjazd 12 sierpnia 2006 r. - sobota9.30 – wyjazd10.00 –11.00 - Walim, Muzeum Sztolni Walimskich - kompleks Rzeczka12.15 – 14.15 Głuszyca – podziemne miasto Osówka14.30 – 15.30 – obiad16.30 – przyjazd do Srebrnej Góry, zwiedzanie18.30 – koniec zwiedzania, powrót do ośrodka19.30 - powrót do ośrodka, kolacja 13 sierpnia 2006 r. -niedziela9.30 - wyjazd11.00 – początek zwiedzania zamku w Bolkowie12.30 - Wyjazd do zamku Czocha, po drodze obiad14.30 – zamek Czocha16.30 – powrót jakąś trasą widokową lub coś jeszcze 14 sierpnia 2006 r. - poniedziałek9.30 - wyjazd10.00 – 12.00 - zwiedzanie kompleksu Włodarz w Ludwikowicach Kłodzkich12.00 – koniec zwiedzania, wyjazd do Książa13.00 – obiad14.00 – 16.00 zwiedzanie zamku w Książu 120 minut16.00 – koniec zwiedzaniaEwentualny powrót przez Antonówkę – resztki fabryki amunicji lub jakąś trasą widokową lub coś innego ;) 15 sierpnia 2006 r. - wtorek9.30 - wyjazd11.00 – przyjazd do Kłodzka13.00 – koniec zwiedzania, wyjazd do Kletna13.30 – obiad w Kletnie u Łysego15.00 – jaskinia niedźwiedzia16.00 – chętni jadą do Nysy, reszta powrót jakąś trasą widokową.17.30 – 19.00 twierdza Nysa20.30 – powrót do ośrodka, kolacja 16 sierpnia 2006 r. - środa - powrót Wszystko poumawiane, zaklepane. Więcej korekt nie przewiduję Dzięki, Łysy, za sygnał o jaskini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Jak będziecie wracać z Czochy, proponuje zajechać do Pilchowic. Znajduje się tam podobno największa w Sudetach zapora wodna.http://www.budowle.pl/budowle/opisy/zapora_pilchowice.phpJeżeli nigdzie nie wyjade i nie będę w pracy, to mogę posłużyć jako przewodnik. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Jakbyś nigdzie nie wyjechał i nie musiał być w robocie, to serdecznie zapraszamy :clap: Oto, jak przedstawia się skład na nasz wypad:1. mar-952. Dorka3. Aker4. Aga5. Hun9966. Hubert7. Miro_N8. Prot9. Kaśka10. Sly1111. Zbycho To sa osoby, od których wpłynęły zaliczki i nie odwoływały swego udziału w wyjeździe.Malutkkii, niestety, musiał zrezygnować :( Vlaad siedzi w obozie pracy, dla niepoznaki zwanej robotą, a Greg, który kiedyś marudził, że termin zbyt odległy, nie odezwał się (ale jesze ma szansę ;)) No to na razie H ps. Ogladałem dziś szesnastodniową prognozę pogody. Wychodzi, że deszcze uspokoją się tuż przed naszym przybyciem i jest zagrożenie jakiś opadów tylko jednego dnia. Zatem nie jest źle. W tym czasie bardziej mokro ma być w centrum i na północy. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jak ja lubię sam sobie odpowiadać :icon_rolleyes: Tym razem wowy post, a nie edycja, gdyż rzecz istotna. Nastąpiły pewne zmiany w składzie. Wypadły kolejne dwie osoby (Prot i Kaśka), więc pojawiły się wolne miejsca. Jakby ktoś z MGH lub kręgów zbliżonych chciał się z nami zabrać, to proszę o sygnał.Wyjazd z Warszawy w piątek, 11 sierpnia, o 10.00.Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 a Greg, który kiedyś marudził, że termin zbyt odległy, nie odezwał się (ale jesze ma szansę :)) Bardzo Ci dziękuję za pamięć, i zachętę :-), ale niestety tym razem się nie uda. Siła wyższa :icon_rolleyes: .Może next time, ale życzę wszystkim owocnego zwiedzania i bezpiecznych kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) No to następnym razem, Greg... Oto adres naszej stanicy JÓZEFA I JERZY RODAKMICHAŁKOWA ul. Wiejska 658 - 321 JUGOWICEtel. (074) 845 32 62www.gory.info.pl/rodak Pewną pomocą może być mapka na tej stronie: http://www.sudety.it/index/miejscowosci/ID,305 Sly - odezwij się w sprawie potwierdzenia wyjazdu i ustalenia szczegółów dojazdu - dzwonię, nie odbierasz, SMS wysyłam, nie odpowiadasz. Ładnie to tak? :icon_rolleyes: Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar95 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 No powitać:-)) Juz meldowałem Prezesowi, ale uprzejmie informuję, że ja ruszam po Dorke do Kraka w czwartek po południu lub w piatek rano...to my bedziemy łapać poranną grupę gdzieś w Polsce w piatek:-))) Jeszcze nie wiem czy Intruzem czy Tenerą, bo coś sakwy nie doszły:-( Ale a propos Tenery....musze sie pochwalić nietypową traską:-)))Zeszły czwartek wieczorem: wyjazd z Wawy na Tenerze ok 20, na Helu o 1ej w nocy:-) Strój nietypowy bo Corcorany plus mundur M42 plus kurtka motocyklowa plus duffel bag z gratami na pajaczkach z tyłu:-)) Warto było zobaczyć minę Pani na stacji BP w Ostródzie:-) potem nocleg na podłodze w wieży w Muzeum:-))) piatek cały dzień - rekonstrukcja walk w Helville w ramach DDay in Hel(l), tzn bieganie i strzelanie po plazy i miescie Hel w pelnym oporzadzeniu:-) o 23 w ten sam piatek wyjazd z Hel-u, 4:00 rano w Wawie:-))) i szczerze mówiąc od Ostródy do Płońska to jechałem tylko siłą woli:-))) Ale motocykl w trasie jest zajebisty:-) M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jeszcze nie wiem czy Intruzem czy Tenerą, bo coś sakwy nie doszły:-( Warto było zobaczyć minę Pani na stacji BP w Ostródzie M. Nie jedź intruzem bo wrócisz bez podnóżków. :biggrin: Po co wchodziłeś na stacje z Tomiganem? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Organizacyjnieporanna grupa warszawska - wyjazd w piątek, 11 sierpnia, o 10.00 spod stacji BP (tudzież stacji Carmana) przy Malowniczej. W Urzucie na stacji JET doąłcza do nas Hun. Aker z Agą ruszają ok. 16.00.Prosiłbym o informację, kto się z kim zabiera ( Macku wiem :crossy: - spotkanie relanie możliwe w Brzegu lub Strzelinie. Do zobacznia,Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Na zachodzie bez zmian ...Ciągle pada :crossy: , powódź i jeszcze przemarsz wojsk ... tfu ... tego ... przejazd MGH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi