Hubert Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 No dobra, Panie i Panowie szlachta,W przebłysku geniuszu stwierdziłem, że gdyby zrealizować pierwotny plan działań, to najpewniej skończyłbym niczym ten duch - strażnik kompleksu Riese - pochowany na wieki przez tych, którym się łazić znudziło. Ponieważ jednak życie jest mi miłe, a Wasze towarzystwo nawet bardziej, zmodyfikowałem plany naszych objazdów w ten sposób, aby było trochę więcej jeżdżenia i aby był czas dojechać do zamku Czocha. Jest on napięty i będzie wymagał dużej dyscypliny (o, co jak wiem, jest czasami dosć trudno...), ale może się uda. Po konsultacjach z Kaśką (wyślę Ci jutro PW z kilkoma dodatkowymi pytaniami), która zdecydowanie lepiej zna trasy, jakimi się będziemy przemieszczać, oraz po ustaleniu czasów zwiedzania, pewnie go zmodyfikujemy. Ale i tak część z Was mnie znienawidzi... oto zmodyfikowany plan:11 sierpnia, piątek - przyjazd 12 sierpnia 2006 r. - sobota9.30 – wyjazd 10.00 – Walim, Muzeum Sztolni Walimskich11.30 – Głuszyca – podziemne miasto 13.00 – obiad15.00 – przyjazd do Srebrnej Góry, zwiedzanie18.00 – koniec zwiedzania, powrót do ośrodka 13 sierpnia 2006 r. -niedziela9.30 - wyjazd10.00 – przyjazd do Ludwikowic Śląskich12.00 – koniec zwiedzania, wyjazd do Książa13.00 - obiad14.00 – zwiedzanie zamku w Książu17.00 – koniec zwiedzaniaEwentualny powrót przez Antonówkę – resztki fabryki amunicji 14 sierpnia 2006 r. - poniedziałek9.30 - wyjazd11.00 – przyjazd do Nysy12.30 – koniec zwiedzania, obiad14.00 – wyjazd do Kłodzka15.00 – początek zwiedzania Kłodzka17.00 – koniec zwiedzania, powrótEwentualna kopalnia w Złotym Stoku 15 sierpnia 2006 r. - wtorek9.30 - wyjazd11.00 – początek zwiedzania zamku w Bolkowie12.30 - Wyjazd do zamku Czocha, po drodze obiad14.30 – zamek Czocha16.30 - powrót16 sierpnia 2006 r. 16 sierpnia 2006 r. - środa - powrót Zaczynamy powoli sprawdzać, czy wszystko jest otwarte wtedy, kiedy chcemy i czy jest szansa na 102% normy :clap: Za co zresztą :biggrin: No to miłego Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaśka Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witam serdecznie, wiec jak wczoraj napisał Hubert wszystko zostało sprawdzone i załatwione12 sierpnia 2006 r. - sobota9.30 – wyjazd 10.00 – Walim, Muzeum Sztolni Walimskich11.30 – Głuszyca – podziemne miasto 13.00 – obiad15.00 – przyjazd do Srebrnej Góry, zwiedzanie18.00 – koniec zwiedzania, powrót do ośrodkawięc: Walim - Muzeum Sztolni Walimskichzwiedzanie ok. 1 godzinybilety:8 zł - normalny5 zł - ulgowywczesniejsza rezerwacja, w cenie biletu przewodnik Głuszyca - Podziemne Miasto Osówkazwiedzanie ok. 2 godzin, trasa II - pełnabilety:16 złgodz. wejścia: 10.15, 12.00, 14.15, 16.15konieczna rezerwacja, w cenie biletu przewodnik Srebrna Góra - forty, baterie, reduta, warownia - zwiedzanie we własnym zakresie 13 sierpnia 2006 r. -niedziela9.30 - wyjazd10.00 – przyjazd do Ludwikowic Śląskich12.00 – koniec zwiedzania, wyjazd do Książa13.00 - obiad14.00 – zwiedzanie zamku w Książu17.00 – koniec zwiedzaniaEwentualny powrót przez Antonówkę – resztki fabryki amunicji Ludwikowice Śląskie - brak informacji co chcemy tam zwiedzać Wałbrzych - Zamek Książ zwiedzanie od 30 min. do 1,5 godz. w zależności od trasybilety:od 9 do 16 zł.bez rezerwacji, w cenie biletu przewodnik Antonówka - resztki fabryki amunicji - we własnym zakresie 14 sierpnia 2006 r. - poniedziałek9.30 - wyjazd11.00 – przyjazd do Nysy12.30 – koniec zwiedzania, obiad14.00 – wyjazd do Kłodzka15.00 – początek zwiedzania Kłodzka17.00 – koniec zwiedzania, powrótEwentualna kopalnia w Złotym Stoku Nysa - mury obronne, wieża, stara komendatura - we własnym zakresie Kłodzko - Twierdza Kłodzkaczynne od 9-16twierdza i labirynty czas zwiedzania ok. 2 godzinbilety:12zł - normalny6 zł - ulgowykonieczna rezerwacja, w cenie biletu przewodnik w labiryntach, zwiedzanie twierdzy we własnym zakresie Złty Stok - Kopalnia Złotaczynne od 9-18 ostatnie wejście o 17.30zwiedzanie ok. 1,5 godzinybilety:10 zł - normalny7 zł - ulgowykonieczna rezerwacja, w cenie biletu przewodnik 15 sierpnia 2006 r. - wtorek9.30 - wyjazd11.00 – początek zwiedzania zamku w Bolkowie12.30 - Wyjazd do zamku Czocha, po drodze obiad14.30 – zamek Czocha16.30 - powrót Bolków - Zamekczynne od 9-18zwiedzanie ok. 1 godzinabilety:4 zł - normalne2 zł - ulgowybez rezerwacji, bez przewodnika zwiedzanie we własnym zakresie Leśna - Zamek Czochaczynne od 10-17.30zwiedzanie ok. 1 godzinybilety:8 zł - normalny4 zł - ulgowykonieczna rezerwacja, w cenie biletu przewodnik Zaczynamy powoli sprawdzać, czy wszystko jest otwarte wtedy, kiedy chcemy i czy jest szansa na 102% normy :cool: Za co zresztą :clap: No to miłego Hubert Więc w tym okresie wszystko jest czynne, bardzo chętnie nas przyjmą a tam gdzie potrzebna wcześniejsza rezerwacja to najpóźniej 2 tyg. przed wyjazdem trzeba porezerwować.Jakby były potrzebne jeszcze jakieś informacje to dzwonić i pisać. Nr tel i gg jest w profilu.Hubert trzeba przeanalizować trasy bo mnie się wydaje, że troszkę mało czasu dałeś na dojazdy, to nie są jakieś odległe miejsca od siebie ale trasy "powolne" :biggrin: Pozdrawiam i do zobaczyska. Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Z przewodników wyczytałem że na podziemne trasy trzeba mieć kaski. Motocyklowe chyba nie najlepsze do łażenia pod ziemią, ale co tam, można spróbować. No i pewnie jakaś latarenka by się zdała.A do zwiedzania trzeba by wybrać najdłuższe warianty, nie te dla matek z dziećmi. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Aż miło popatrzeć, jak się prace posunęły :biggrin: Czasem jednak wystarczy zwykły op**** :clap: :wink: Artur, popieram pomysł tras survivialowych :cool: , a kaski, to chyba udostępniają na miejscu, bo przeca naszych szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Nie op)^@$, tylko zwykłe zmotywowanie, tudzież pogonienie kota :cool: Kaśka!Jestem przerażony..... Wczoraj wieczorem dopiero pojawiły sie zmodyfikowane plany, a Ty już dzisiaj znasz większość odpowiedzi. Z taką organizacją, to my nawet z Niemcami na mundialu wygramy (i nie tylko na mundialu) :biggrin: Czapki z głów! :clap: Jakbyś mogła wskazać, gdzie potencjalnie mamy problemy czasowe. Ja ślęczałem wczoraj nad mapą z cyrklem i wychodziło mi, że jest szansa, że się wyrabiamy (przyjąłem średnią prędkość na poziomie 40 km/h - ale to może nadmierny optymizm).PozdrawiamHubert(pełen podziwu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Hubert z cyrklem :biggrin: - oj będzie sie działo, trasy znaczy niekoniecznie asfaltowe, jak ma byc max. 40 km/h. :clap: Miro_N - jasne że czapki weźmiemy ichnie, jeszcze by się coś porysowało. Znaczy kominiarka potrzebna. A w Walimiu można pontonem popływać :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 :wink: witam.a bledne skaly?a szczeliniec?jaskinia niedzwiedzia?co wy najlepsze zeczy sobie odpuszczacie?skalne miasto po czeskiej stronie?czermna z kaplica czaszek?przepiekne obiekty zdrojowe:kudowa,duszniki ,polanica,ladek itpto wszystko macie praktycznie w jednym miejscu.tylko sie przemieszczac z miejsca na miejsce po pieknych serpentynachokolica kudowy to kwintesencja kotlinyjedno z najatrakcyjniejszych miejsc w polsce a wy nie planujecie nic zobaczyc? :biggrin: :biggrin: :flesje: forty w srebrnej obskoczycie w godzine. Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piocho Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) No no, widze, ze alternatywny plan ktos tu rysuje. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Piocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) witka.kiedys pisalem juz o tych miejscach i jestem troche zdziwiony wyborem miejsc do zwiedzania.http://forum.motocyklistow.pl/wyjazd-w-Kot...dzk-t44616.htmljest tam opis paru miejsc.fajnych, :wink: Edytowane 13 Czerwca 2006 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 witka.kiedys pisalem juz o tych miejscach i jestem troche zdziwiony wyborem miejsc do zwiedzania.http://forum.motocyklistow.pl/wyjazd-w-Kot...dzk-t44616.htmljest tam opis paru miejsc.fajnych, :biggrin: Z pełnum szacunkiem, Kolego, ale po pierwsze primo, są ludzie, którzy całe życie poświęcają podróżom, a i tak wszystkiego nie zobaczą, po drugie primo, w Paryżu jeden wybierze wieżę Eiffla, a drugi plac Pigalle :wink: , po trzecie primo, MGH powstała jako inicjatywa oddolna i od urodzenia jest w opozycji do wszystkiego, co oczywiste :flesje: :biggrin: Pozdrówkaps. okolica rzeczywiście jest bogata w urocze miejsca, wiem to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piocho Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Wiesz, my w MGH mamy grupe prawdziwych fascynatow i te druga, zwana szybka. Jedna oglada to co chce, drugiej na ogladaniu nie szczegolnie zalezy, wiec nie ma to takiego znaczenia co jest w planie. Ale oczywiscie kazda informacja jest cenna, choc mowie to tylko w swoim imieniu. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 ok.sorki.sa tam piekne trasy do polataniaPZDR Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piocho Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Trasy zapodawaj bezapelacyjnie. Polatanie to nasze drugie imie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 duuuzo zakretow?? Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piocho Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 No baaa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi