Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze odnosnie tej kolekcji w Jedwabnem.

Intencja kolegow jest zebranie wszystkich dostepnych na rynku w czasach komuny motocykli i naprawde duzo juz maja tylko malo jest gotowych do ogladania, ale Awo Simson tez jest i to on wlasnie siknal olejem i zrobil plame w miejscu widocznym pod Honda CB 750 K0 na zdjeciach zrobionych przez Muminka :-)))) . Pozdr.Janek.

wreszcie się trochę obrobiłem i mogę dwa swoje "coś tam" dopisać

Co do jazdy i testów - to u nas jest chyba całkiem nie najgorzej. Ja Testowałem sobie Honde swego czasu (CBF600), Suzuki (2 modele) i nie było kłopotu - jedyny to konieczność uzgodnienia z dilerem. To samo u kolegów z olDoru - nawet motory z komisu można wyciągnąć na jazdę testową.

Melvin - bez względu na to czy przerzucisz się na jakowyś inny sprzęt i tak Cię będziemy cenić za to czym się z nami dzieliś i czego się od nas uczysz :biggrin:

A dziękując Jankowi - dziś byłem oglądać 749 w BolDorze, które tam stoi - oj muszę powiedzieć, że całkiem się dobrze przymierzałem, a Koledzy już zaczęli ze mną poważnie rozmawiać - czują pismo nosem. :lalag:

A jeszcze jedno - 748 z 2001 roku Zbigniewa (serwisanta od Ducati) jest nadal dostępne :clap: - może i o tym jakoś sobie pomyślę :buttrock:

Pozdrawiam,

Kris

i wiem prawie wszystko ta Wyborowa jets tylko w sprzedaży pozagranicami kraju(ja pier), była sewowana ponoc na rozdaniu Oskrów ! ale ponoć będzie dostępna naświeta w polsce !!! jak wejdzie do sprzedaży w polsce to będę otym wiedział ...

ciekawe czy przez to inaczej człowiekiem poniewiera :biggrin: po spożyciu :buttrock: ?

A z bobu - baaarrdzo dobre...he,he,he

Widze muminek, że swój chłop jesteś --> "triple destilated" --> robie takie na 90-92%alk. jak się udo...

Pewnie, że swój chłop :biggrin: - ja też nie odmawiam, jak można w miłym towarzystwie, opowiadając o modyfikacjach Monsterów (bo chyba taki jest temat tego wątku :lalag: ) w szczególności z DesmoManiakami :buttrock:

to jako standardowe paliwo (alkoholowe) polecam Białą Damę z Łańcuta - miodzio po prostu jak jest schłodzona, no i fińska Maximus - bardzo pozytywne wrażenia dnia następnego :biggrin:

Czy my przypadkiem nie łamiemy ustawy antyalkoholowej (czy jakoś tak :buttrock: )

na tak Maximus jest super od lat go sprzedaję i moi klijenci chwalą teraz

po wstąpieniu do umni eurp. to jest oryginalna bo przedtem była robiona w kraju

Sprzedajesz? A w której bramie :buttrock: ? Może jak będę w Białym to podjadę się zaopatrzyć, jak cena będzie przyzwoita :biggrin: . W sumie w tym tygodniu chyba będę w czwartek i w piątek

to podeślji proszę telefon do siebie - może na PM, to zadzwonię wczesniej

A tak dla pozostałych - może będziecie mieli chwilę czasu - polecam przejżenie http://www.motorbikestoday.com/reviews/index.htm całkiem ciekaawe rzeczy o niektórych sprzętach (ja nie czytałem wszystkiego)

No prosze, ładne klocki Panowie, tak bez Seby się w bramie umawiać... i to jeszcze na drugim końcu Polski... Robicie nam tu straszne smaki.

Może bedę miał tą Wyborową Melvina w przyszłym tygodniu, o ile cena będzie przyzwoita...

Pozdro

www.ducati-klub.pl

No właśnie, alkohol nas tu troszkę ogłupił...

Wczoraj Seb znalazł w garażu obrotomierz od Hondy i oczywiście wpadł na pomysł, aby go zaadaptować do monsterka... Pierwsze próby wykazały, że pokazuje 2 razy tyle obrotów niż powinien!

W związku z tym mam APEL do osób znajacych sie na elektronice, czy ktoś z czytających to forum może poradzić, co z tym fantem zrobić, czy można zastosować jakiś dzielnik częstotliwości???

Pozdro Seba

www.ducati-klub.pl

a z kim bedziesz gadał co ? jak kupisz Brutale?

macie szczescie; nie kupuje brutale

bylem dzis niuchac brutale. wiec 910R kosztuje $28.000 - odpada, 910 to $24.000 a 750 = $22.000

910R jeszcze nie maja demo wiec tylko pokopalem w opony, 910 byla w serwisie i tylko 750 stala i prosila o melvina uwage; to ja wzialem dookola przecznicy. raz juz nia jezdzilem ale dzisiaj bylo lepiej

godzine sie nia uganialem i ze mnie policja nie dupnela to cud. bylem na aitostradzie i przeczytaalem 210km/h, po miescie sie gonilem ze wszystkim co sie rusza

ale frajda. ten silnik sie kreci jak od suszrki, a brzmi jak GP. motorek malenki i mozna nim rzucac po zakretach jak rowerem. hamulce rewelacyjne

ale to wszystko jednak nie ma tego uroku V twin silnika, tego glosu termis, tego momentu obrotowego

brutale jest przezajebiste ale nie zamienil bym jej za monster; aczkolwiek wizualnie "na zywca" to jest sex na dwoch kolkach

http://www.flickr.com/photos/melvinsmonste...57594332441366/