Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś od godziny 8.00 rano naprzykrzałem sie Maćkowi z Motorexu w Poznaniu, żeby przymierzył w końcu to sprzęgło które dotarło po strasznie długim czasie do PL. Najpierw przysłali przez pomyłke stalowe suche - a jak wiadomo mój monsterek ma mokre :bigrazz:. Dosłali jakiś tydzień temu aluminiowe, ale mają taki zacisk z robotą i opoźnienia jeszcze z zimy, że dopiero dziś może znajdzie czas, żeby sprawdzić czy dobre sprzęgło dostali.

Jak wszystko będzie dobrze to być może na koniec tygodnia mi go poskładają.

Czy może ktoś z szanownych grupowiczów będzie się przemieszczał pomiędzy grodem Kraka a Poznaniem w najbliższy weekend lub w następnym tygodniu ??

Panowie mam poważny zonk. Jeśli Wy czegoś nie wymyślicie to będzie kicha. A mianowicie poszukuję uszczelki do pompy sprzęgła Brembo takiej jak w starych Monsterach ('99) czyli nie ze zbiorniczkiem plastikowym tylko tą "kostką".

Ducati powiedziało mi, że sorry ale to nie jest część Ducati tylko Brembo więc niestety nie mają czegoś takiego i mogę sobie najwyżej kupić całą pompę. No, rozwiązanie idealne, ale kosztowne. Problem polega na tym, że nikt nie jest w 100% pewien jaka to jest pompa (bo motek to ST2 a pompę miał nie swoją).

Chodzi o uszczelkę, która jest umieszczona na tłoczku pompy i "zbiera" płyn (sorry za piękny opis ale ja tylko umiem naciągnąć łańcuch i zmienić klocki :icon_biggrin: ), no wiecie o co chodzi.

Jeśli ktoś z Was ma taką uszczelkę to chętnie odkupię. Dead-line to 25 kwietnia, bo wtedy właśnie wyjeżdżam. Bujam się z tym problemem od 6 tygodni i zamówilem już nawet pompe prawidlowa do ST2 w U.S.A, ale będzie dramat, jak nie dojdzie na czas. No dramat może nie, ale wtedy będę musiał jechać GS'em, a to trochę średnia przyjemność i na pewno obniży walory wycieczki.

Bardzo proszę o jakąkolwiek radę/pomoc/cokolwiek (pls na PW)

To, co wyjąłem ze środka pomy wygląda właściwie identycznie jak to:

http://www.jurjuszi.net/downloads/brembo.jpg

brakuje mi tych 2 czarnych u góry a szczególnie 2 od prawej i tego dziwnego czegoś w lewym dolnym rogu.

pozdr

Edytowane przez jurjuszi

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

jurjuszi, ja przerabialem dokladnie taki sam problem ze swoja RSV oraz z RSV kolegi- w obu zaczely przeciekac pompy sprzegla. Na PW przesylam Ci adres firmy gdzie dorabiaja wszelkie uszczelienia. W obu powyzej wymienionych przypadkach dorobione uszczelki sprwadzily sie perfekcyjnie. U mnie ponad 1000 km u kupla ponad 10000km. Zadzwon i spytaj czy jak przeslesz im uszkodzone uszczelki to Ci dorobia na ich podstawie nowe- mysle ze tak. Daj znac jak sie sprawa potoczyla.

Pozdro

korek

Słuchajcie mój kumpel zamówił w MotoRex`ie Monstera 696, wpłacił zaliczkę ale nie może go kupic. Wyszły jakieś sprawy i nie będzie miał kasy. Jest ktoś chętny? Monster przyjedzie w maju do Poznania.

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

Dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli mi w tym wątku i na PW. Chyba się uda :icon_question:

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Hej

Chyba sobie kupię nowy gadżet do kolekcji :)

http://www.bianchi.com/en/productsDucati2008/Mtb_Y7BD6.aspx

Respect :banghead:

sprzęt fajowy, tylko gdzie on ma pedały :banghead: :crossy: No i chyba trzeba będzie drugą tarczę z przodu dołożyć :cool:

A tak poważnie - sprzęt godny zainteresowania, jednak zgadzam się z Hose - może on kosztować deko :evil:

sprzęt fajowy, tylko gdzie on ma pedały :banghead: :crossy: No i chyba trzeba będzie drugą tarczę z przodu dołożyć :cool:

A tak poważnie - sprzęt godny zainteresowania, jednak zgadzam się z Hose - może on kosztować deko :evil:

sprzęcik extra tu coś bardzo podobnego i cena :banghead:

http://www.allegro.pl/item348474694_bianch...miar_43_cm.html

sprzęcik extra tu coś bardzo podobnego i cena :notworthy:

http://www.allegro.pl/item348474694_bianch...miar_43_cm.html

Witam

nooo troche sie nie zgodze - model Darkmann`owy jest w pełni zamortyzowany i na innym szpeju - cena bedzie jeszcze wższa

a Ja jako stary amator hardtail`owych rowerów polecam http://www.bianchi.com/en/productsDucati2008/Mtb_Y7BD5.aspx -sentyment do xtr gdzieś tam jeszcze sie tli...

Pozdro VDQ

Witam wszystkich rozbawil mnie filmik z netu wiec sie nim podziele -> http://www.evisor.tv/tv/motorrad-fun/ducati-2946.htm

Witajcie,

a ten clip widzieliście ?

Obowiązkowo z dzwiękiem :crossy:

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności i radośnie wykrzykuję: forum Ducatowskie wciąż aktywne! :crossy:

Sądząc po ilości stron, nowych twarzy i niezmiennie pozytywnego wydźwięku treści wpisów Ducatisti mają się nieźle. I tak trzymać.

Ja przy tej okazji updatuję się niniejszym - stan posiadania i jakość maszyny wciąż ta sama: Mulistrada 1000.

Przy okazji prośba do osób z Krakowa lub okolic: poszukuję kontaktu z posiadaczami Multistrad z tego rejonu. Widziałem kilka sztuk na mieście, więc na pewno są. Poki co nie zostawiałem nigdzie kontaktu w serwisach - odkąd Tomek G. wyjechał (lub zmienił telefon) urwał mi się kontakt z Ducatowskim światkiem w Krakowie.

Za jakiekolwiek info bądź namiary z góry wielkie dzięki!

;)

Witaj Joy,

Czerwona Multistrada stoi w moim garażu :crossy: , ale w Warszawie :crossy:

Szkoda, bo śmignęlibyśmy gdzieś razem. Do Gospel na EMM 2008 się Pan wybiera :D

Pozdrawiam