DarkMann Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Dziś od godziny 8.00 rano naprzykrzałem sie Maćkowi z Motorexu w Poznaniu, żeby przymierzył w końcu to sprzęgło które dotarło po strasznie długim czasie do PL. Najpierw przysłali przez pomyłke stalowe suche - a jak wiadomo mój monsterek ma mokre :bigrazz:. Dosłali jakiś tydzień temu aluminiowe, ale mają taki zacisk z robotą i opoźnienia jeszcze z zimy, że dopiero dziś może znajdzie czas, żeby sprawdzić czy dobre sprzęgło dostali.Jak wszystko będzie dobrze to być może na koniec tygodnia mi go poskładają. Czy może ktoś z szanownych grupowiczów będzie się przemieszczał pomiędzy grodem Kraka a Poznaniem w najbliższy weekend lub w następnym tygodniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie mam poważny zonk. Jeśli Wy czegoś nie wymyślicie to będzie kicha. A mianowicie poszukuję uszczelki do pompy sprzęgła Brembo takiej jak w starych Monsterach ('99) czyli nie ze zbiorniczkiem plastikowym tylko tą "kostką".Ducati powiedziało mi, że sorry ale to nie jest część Ducati tylko Brembo więc niestety nie mają czegoś takiego i mogę sobie najwyżej kupić całą pompę. No, rozwiązanie idealne, ale kosztowne. Problem polega na tym, że nikt nie jest w 100% pewien jaka to jest pompa (bo motek to ST2 a pompę miał nie swoją). Chodzi o uszczelkę, która jest umieszczona na tłoczku pompy i "zbiera" płyn (sorry za piękny opis ale ja tylko umiem naciągnąć łańcuch i zmienić klocki :icon_biggrin: ), no wiecie o co chodzi. Jeśli ktoś z Was ma taką uszczelkę to chętnie odkupię. Dead-line to 25 kwietnia, bo wtedy właśnie wyjeżdżam. Bujam się z tym problemem od 6 tygodni i zamówilem już nawet pompe prawidlowa do ST2 w U.S.A, ale będzie dramat, jak nie dojdzie na czas. No dramat może nie, ale wtedy będę musiał jechać GS'em, a to trochę średnia przyjemność i na pewno obniży walory wycieczki. Bardzo proszę o jakąkolwiek radę/pomoc/cokolwiek (pls na PW) To, co wyjąłem ze środka pomy wygląda właściwie identycznie jak to: http://www.jurjuszi.net/downloads/brembo.jpg brakuje mi tych 2 czarnych u góry a szczególnie 2 od prawej i tego dziwnego czegoś w lewym dolnym rogu. pozdr Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desmo- korek Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 jurjuszi, ja przerabialem dokladnie taki sam problem ze swoja RSV oraz z RSV kolegi- w obu zaczely przeciekac pompy sprzegla. Na PW przesylam Ci adres firmy gdzie dorabiaja wszelkie uszczelienia. W obu powyzej wymienionych przypadkach dorobione uszczelki sprwadzily sie perfekcyjnie. U mnie ponad 1000 km u kupla ponad 10000km. Zadzwon i spytaj czy jak przeslesz im uszkodzone uszczelki to Ci dorobia na ich podstawie nowe- mysle ze tak. Daj znac jak sie sprawa potoczyla.Pozdrokorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 CześćJurjuszi weź całą tą rozebraną pompę i jedź do sklepu z uszczelnieniami - łożyskami, na pewno coś dobiorą, segerek też powinni mieć.PozdrSeb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Słuchajcie mój kumpel zamówił w MotoRex`ie Monstera 696, wpłacił zaliczkę ale nie może go kupic. Wyszły jakieś sprawy i nie będzie miał kasy. Jest ktoś chętny? Monster przyjedzie w maju do Poznania. Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli mi w tym wątku i na PW. Chyba się uda :icon_question: pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMann Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Hej Chyba sobie kupię nowy gadżet do kolekcji :D http://www.bianchi.com/en/productsDucati2008/Mtb_Y7BD6.aspx Respect :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umberto69 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Czy może ktoś z szanownych grupowiczów będzie się przemieszczał pomiędzy grodem Kraka a Poznaniem w najbliższy weekend lub w następnym tygodniu ?? DarkMan,będę jechał we czwartek (24.04) z Poz do Krk.Mogę pomóc..Pisz na pw.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Hej Chyba sobie kupię nowy gadżet do kolekcji :banghead: http://www.bianchi.com/en/productsDucati2008/Mtb_Y7BD6.aspx Respect :icon_biggrin: Podejrzewam że ten rowerek może kosztować więcej niż nowy monster 695 Pzdr. hose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Hej Chyba sobie kupię nowy gadżet do kolekcji :) http://www.bianchi.com/en/productsDucati2008/Mtb_Y7BD6.aspx Respect :banghead: sprzęt fajowy, tylko gdzie on ma pedały :banghead: :crossy: No i chyba trzeba będzie drugą tarczę z przodu dołożyć :cool: A tak poważnie - sprzęt godny zainteresowania, jednak zgadzam się z Hose - może on kosztować deko :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidu Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 sprzęt fajowy, tylko gdzie on ma pedały :banghead: :crossy: No i chyba trzeba będzie drugą tarczę z przodu dołożyć :cool: A tak poważnie - sprzęt godny zainteresowania, jednak zgadzam się z Hose - może on kosztować deko :evil: sprzęcik extra tu coś bardzo podobnego i cena :banghead: http://www.allegro.pl/item348474694_bianch...miar_43_cm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vdq Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 sprzęcik extra tu coś bardzo podobnego i cena :notworthy: http://www.allegro.pl/item348474694_bianch...miar_43_cm.htmlWitamnooo troche sie nie zgodze - model Darkmann`owy jest w pełni zamortyzowany i na innym szpeju - cena bedzie jeszcze wższa a Ja jako stary amator hardtail`owych rowerów polecam http://www.bianchi.com/en/productsDucati2008/Mtb_Y7BD5.aspx -sentyment do xtr gdzieś tam jeszcze sie tli... Pozdro VDQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świeżak Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam Desmomaniakow! Poszukuje uzywanej tylnej ramy do 999 w wersji Mono. Jakies pomysly? Propozycje? ;-) Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam wszystkich rozbawil mnie filmik z netu wiec sie nim podziele -> http://www.evisor.tv/tv/motorrad-fun/ducati-2946.htm Witajcie,a ten clip widzieliście ? Obowiązkowo z dzwiękiem :crossy: Witam wszystkich po dłuższej nieobecności i radośnie wykrzykuję: forum Ducatowskie wciąż aktywne! :crossy: Sądząc po ilości stron, nowych twarzy i niezmiennie pozytywnego wydźwięku treści wpisów Ducatisti mają się nieźle. I tak trzymać.Ja przy tej okazji updatuję się niniejszym - stan posiadania i jakość maszyny wciąż ta sama: Mulistrada 1000. Przy okazji prośba do osób z Krakowa lub okolic: poszukuję kontaktu z posiadaczami Multistrad z tego rejonu. Widziałem kilka sztuk na mieście, więc na pewno są. Poki co nie zostawiałem nigdzie kontaktu w serwisach - odkąd Tomek G. wyjechał (lub zmienił telefon) urwał mi się kontakt z Ducatowskim światkiem w Krakowie. Za jakiekolwiek info bądź namiary z góry wielkie dzięki! ;) Witaj Joy, Czerwona Multistrada stoi w moim garażu :crossy: , ale w Warszawie :crossy: Szkoda, bo śmignęlibyśmy gdzieś razem. Do Gospel na EMM 2008 się Pan wybiera :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidu Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam wszystkich,chce kupić sportowe wydechy do mojego monsterka S2R,ma ktoś może jakieś namiary na szybkiego i pewnego sprzedawce?Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi