Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

To marketing. Błyszczące motocykle lepiej się prezentują, sam jażdzę na żużel( wygląda to efektownie), a pozatym kasy z petrodolarów maja po dziurki w nosie to i na oświetlenie ich stać. Tak ja myślę.

Pozdrowionka

hose

CZY MOZE MI TO KTOŚ KUPIĆ I PRZYWIEŹĆ ZA ROZSĄDNE PIENIĄŻKI?????????

http://cgi.ebay.co.uk/DUCATI-ST4S-02-RED-2...1QQcmdZViewItem

A MOŻE TO KOGOŚ ZAINTERESUJE W DOBREJ CENIE

http://cgi.ebay.co.uk/Ducati-996_W0QQitemZ...1QQcmdZViewItem

I TO MA NIESŁĄ CENĘ

http://cgi.ebay.co.uk/Ducati-Monster-S4-91...1QQcmdZViewItem

Edytowane przez edzio

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Oj Edek zdecyduj sie wreszcie- bo 996 to nie Monster, ani ST, zupelnie inny sposob jazdy zreszta Basi i tak nie bedziesz wozil, bo ma swojego M-900...

ale ceny dosc ciekawe, ze swojej strony ciekawym bardzo czy tam jakis przekretow nie robia... bo w tej Anglii podobniez wiekszosc juz jest ciemnolicych niz oryginalnych bialasow, a ciekawe jak odczytasz arabskie lub indyjskie kreciolki w dokumentach???

Mysle ze najlepiej jechac samemu i wszystko na miejscu zalatwic- jak sie da... Pozdr. Janek Klekot 748 S.

I PO PTOKACH I JUŻ KUPIONY OCZYWICIE DLA MNIE-ZOBACZYMY UMOCZĘ? CZY NIE? A WIESZ JANKU ZAPEWNE BEDZIE TO SUPER MOTOREK DO DYNAMICZNEJ JAZDY WE DWOJE-TURYSTYCZNIE MYŚLĘ ŻE W BIESZCZADACH NIE BEDĘ MUSIAŁ 2-UCH OSIOŁKÓW PODNAJMOWAĆ PRZED WJAZDEM NA SZCZYT TAK JAK PRAWIE MUSIAŁO BYĆ NA MOJEJ BMW R850R.A SAMEMU PO ODJĘCIU KUFERKÓW NIE WSPOMNE .WKOŃCU TO "SPOTR TURISMO" ZA 2-3 TYGODNIE BĘDĘ MIAŁ W GARAŻU-MAM NADZIEJE.

I PO PTOKACH I JUŻ KUPIONY OCZYWICIE DLA MNIE-ZOBACZYMY UMOCZĘ? CZY NIE? A WIESZ JANKU ZAPEWNE BEDZIE TO SUPER MOTOREK DO DYNAMICZNEJ JAZDY WE DWOJE-TURYSTYCZNIE MYŚLĘ ŻE W BIESZCZADACH NIE BEDĘ MUSIAŁ 2-UCH OSIOŁKÓW PODNAJMOWAĆ PRZED WJAZDEM NA SZCZYT TAK JAK PRAWIE MUSIAŁO BYĆ NA MOJEJ BMW R850R.A SAMEMU PO ODJĘCIU KUFERKÓW NIE WSPOMNE .WKOŃCU TO "SPOTR TURISMO" ZA 2-3 TYGODNIE BĘDĘ MIAŁ W GARAŻU-MAM NADZIEJE.

Ja myśle że to bardzo dobry motocykl, dynamiczny i wygody, dla mnie jest rewelacja, po za tym to DUCATI. ;)

No Edek gratulacje...tylko czy kobita bedzie z Toba jezdzic- to juz pod 250 zapiernicza:-))...

A co do Desmosedici- dajcie tylko namiar na aukcje- zobaczymy kto pierwszy...zartuje- moto bedzie sprzedane poza aukcjami- za duza wartosc i za duzy rarytas, a zreszta uszkodzenia niewielkie to i odbudowany moze byc...

Pozdr. Janek 748 s.

No Edzio to czeka Cię duży przegląd, bo moto ma już blisko 20tys. km, ale i tak warto ten rocznik za 15 tysiaków... Dobra cena, pisz później jak zarejestrujesz ile wynoszą te wszystkie koszty manipulacyjne.

A jak umoczysz i będzie grat, to zawsze możesz do Janka zapukać :icon_rolleyes:

Pozdr

Seb

PS. Ja kupiłem na ebayach graty do hamulca (zaciski, przewody) i zapłaciłem połowę z tego nasi allegrowi zdziercy wołają...

Nie ma obawy.

Edytowane przez scitro

www.ducati-klub.pl

A duży przegląd po 20000km to nic strasznego w serwisie to pewnie ponad 1000pln bym zabulił a ja z dużych wydatów lub nie koniecznie jeśli poszukam tak jak do Monsterka 900 mojej kochanej do którego za 74 pln kupiłem komplet Gates ,to tylko paski będę musiał kupić bo rolki te same do 40000km,filtr paliwka przy 40000km,powietrza może by się zdało ale lepiej by sprawdzić w jakim jest stanie,napend pewnie jeszcze pośmiga,napewno olej z filtrem by trzeba,oponki ok,zawory to pewnie przy 40000km bedzie coś do roboty,sprawdzić synchronizację przepustnic wtrysku bo wakuometry mam,może płyny hamulcowe i sprzęgłowy,chłodnicy.Byłbym chory jakbym dał komuś innemu przy takim nowym sprzęcie-zakupie dłubać i jeszcze słono za to bulić, :notworthy: już się nie mogę doczekać sprzęta w garażu i możliwości wykonywania w/w czynności

A duży przegląd po 20000km to nic strasznego w serwisie to pewnie ponad 1000pln bym zabulił a ja z dużych wydatów lub nie koniecznie jeśli poszukam tak jak do Monsterka 900 mojej kochanej do którego za 74 pln kupiłem komplet Gates ,to tylko paski będę musiał kupić bo rolki te same do 40000km,filtr paliwka przy 40000km,powietrza może by się zdało ale lepiej by sprawdzić w jakim jest stanie,napend pewnie jeszcze pośmiga,napewno olej z filtrem by trzeba,oponki ok,zawory to pewnie przy 40000km bedzie coś do roboty,sprawdzić synchronizację przepustnic wtrysku bo wakuometry mam,może płyny hamulcowe i sprzęgłowy,chłodnicy.Byłbym chory jakbym dał komuś innemu przy takim nowym sprzęcie-zakupie dłubać i jeszcze słono za to bulić, ;) już się nie mogę doczekać sprzęta w garażu i możliwości wykonywania w/w czynności

Hmm....mentorsko zajade ale jestes dobrym chyba materialem na nastepnego Desmozboczka ;-]. Polacz zapal z dokladnoscia a pewnie uda sie wszystko wymienic. Materialy wiesz gdzie sa? Z nimi latwiej polapac wszystko. Pzdr,J

No nie Edek wie gdzie informacji zasiegnac...

Silnik przeciez 996 to ksiazka Hajnesa 748/916/996 sie klania- bo reszta nadwozia to tylko luksusowy dodatek :icon_mrgreen: , ale jeszcze moze sprobowac sciagnac oryginalna Ducatiwarsztatowkie- ja tam juz mam...Pozdr. Janek Klekot 748 S.

Ano pewnie Edek, nie wiedziałem, że ty też taki zapalony naprawiacz, jak ja z Jankiem. Trochę mi tylko brakuje dokumentacji fachowej, ale zawsze zostaje trochę doświadczenia i pomoc Desmokomendante Janka, jak ostatnio przy sprzęgle... dzięki Janek

Pozdr

www.ducati-klub.pl

Seba - ju łelkom :notworthy: :lalag: , jak mogie i mam czas- zawsze sluze pomoca.

Troche w Forum w mechanice juz nie odpowiadam, ale mam swoje powody- raz ze niektorzy dyskutuja ze mna niepotrzebnie i probuja na nowo odkryc Ameryke- jesli jestem pewien czegos to pisze i tyle, dwa doszedlem do wniosku ze nieraz moze ktos opacznie cos zrozumiec i potem miec pretensje do nikla, a po choljere mi taki zorg :crossy: :crossy: , a po trzecie, nie obskocze wsiech tematow,(za malo mam czasu) a Desmo mi sercu najblizsze, wiec tylko sie bede n/t Ducow wypowiadal, ewentualnie ponabijam sie troche z tych naszych "specow" od scigania w Sporcie co to wszystko wiedza i kreca najlepsze czasy, a jak przyjedzie ktos z koncowki Swiatowej- to wszyscy w d... dostaja...

Tak wiec jak ktos z Szanownego Desmoszajbownegotowarzystwa bedzie mnial jaki problem- niech mi tu pisze i jak bede mial jakas konkretne rozwiazanie to odpisze, a jak nie to bede drazyl az cos znajde:-))). Trzymajta sie cieplo- u nasz wczoraj padal deszcz z gradem...Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Witajcie

Dla zainteresowanych, mam do sprzedania 2 Ducati.

Ducati ST2 944cc 2000 oraz Ducati 750 SuperSport 2001.

Motory sprowadzone z Włoch, niejeżdźone w PL, zadbane, w idealnym stanie, bezwypadkowe.

Kontakt:

GSM: 692-000-110

A napiszcie koledzy dlaczego ten wyścig jest "nocny"? że w dzień za gorąco, czy religia im nie pozwala (żeby Allah nie widział )? O co chodzi?

Ja myślę że przede wszystkim chodzi o oglądalność. Oświetlony tor daje możliwość puszczenia wyścigu na żywo w godzinach najlepszej oglądalności w Europie gdzie MotoGP cieszy się największą popularnością. Wyścigi w godzinach południowych w niedzielę przyciągają w większości pasjonatów i niewielką liczbę przypadkowych oglądaczy. W porze największej oglądalności grupa przypadkowych oglądaczy - potencjalnych konsumentów rozrasta się potężnie, więc sponsorzy i reklamodawcy chętniej wyłożą środki na reklamę. Sam tego doświadczyłem tego ostatnio. Znajomy po którym nie spodziewałbym się tego nigdy, rozpoczął temat motocyklowy, bo "widział jakiś wyścig na Eurosporcie i Ducati wygrało" :icon_razz:

Pozdrowionka.

PS: Nudzę się trochę z nogą w gipsie więc sorry za przydługi post. Pewnie w najbliższym czasie się jeszcze powyżywam na forum bo mi nudno... :evil: