jannikiel Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Pewnie- trza sie tylko uzbroic w serwisowki, paski latwo zdjac.Ustawic trzeba tylko dokladnie znaki na kolach rozrzadu i napedu paskow, poluzowac, lub odkrecic napinacz i stare paski won-przy odrobinie wprawy taka operacje mozna przeprowadzic w polu- jak sie kiedys z Junakami:-))), to samo z olejem filtrami i plynami...fajne te Ducaty sa maja rozrzad w paskach i do tego takie tanie te paski ;) :smile: . No i nie wygralim Ducati 996 na aukcji w USA- tak Rysiek mialby 5-go Ducata a tak trzeba dalej polowac...Pozdr. Janek Klekotek 748 S.P.S. Polujem teraz na 748- do kolekcji oszywiscie, a jak bedzie to i na 851/888 Edytowane 15 Listopada 2007 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie wiecie co i jak robić? Nic prostrzego wejdźcie na www.youtube.com i tam np.wpiszcie ducati valve i wyskoczą wam tam filmiki o regulacji zaworów,o wymianie oleju w klekotku,o wymianie i naciągnięciu pasków,w prawdzie po angielsku ale zawsze to coś,a co do serwisówek też prosta sprawa albo trzeba sobie kupić na www.motopublica.pl ale te z haynesa nie są zarewelacyjne i po angielsku ale lepiej mieć niż nie mieć albo pewnie większość z nas czasami ściąga jakąś muze lub filmy z internetu np. przez osiołka wystaczy wpisać odpowiedni model klekotka lub innego sprzęta i można sobie ściągnąć w formie elektronicznej i wielu językach ale niestety nie po polsku ale są rysunki wszystkie dane serwisowe i napewno jest lepsza i tańsza niż haynes-szkoda że caymer nie robi do ducatów Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Serwis jesienno zimowy dziwna sprawa Ludziska a dlaczego takich drobnych spraw nie robicie sami to taka frajda samemu przy swoich sprzętach podłubać-oleje,płyny,filtry,paski-prościzna Na pewno frajda jest, no chyba że coś się zepsuje :icon_eek: W serwisówce do zmierzenia wielu ustawień np. "naciagu pasków", albo wartości CO, jest używany "Mathesis tester". Niestety nie mam takiego urządzenia i muszę się posiłkować innymi metodami. Czasami mniej wiarygodnymi. Czasami są potrzebne specjalistyczne narzędzia, jak klucz dynamometryczny :banghead: Pozdrawiambalzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 A ja na zimę (i nie tylko) zanabyłem dla mojego czarnucha podnośniki/podstawki/stojaki czy jak kto tam nazywa. Od razu mu sie raźniej zrobiło ;) O takie: http://www.bikepics.com/pictures/1088503/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duca Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam,z przjemnoscia poprawiawie forumowy wspolczynnik zawartosci makaronu wzgledem ryzu :)Wloska mysl techniczna towarzyszy mi od dawna,a od jakiegos czasu w postaci RS 250 i 748 ...Dorzucam Torun do miast z echem Termignoni ... http://www.bikepics.com/members/c1duca/02748/ (nie sugerujcie sie 998 na owiewkach,poczucie humoru poprzedniego wlasciciela) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 A ja na zimę (i nie tylko) zanabyłem dla mojego czarnucha podnośniki/podstawki/stojaki czy jak kto tam nazywa. Od razu mu sie raźniej zrobiło :rolleyes: O takie: http://www.bikepics.com/pictures/1088503/Witajcie,dorzucam swoje dwa grosze :bigrazz: Stojak Motocyklowy Ducati zakupiony na Allegro, cena 250pln. Tak to wygląda:http://www.bikepics.com/pictures/1088655/Zwróćcie uwagę na luźny łańcuch :) Trzeba go będzie niedługo wymienić (ma już ponad 12K, jeszcze oryginalny). Na jakich łańcuchach jeździcie ? co rekomendujecie ?Pozdrawiambalzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Duca - witaj we wloskiej mafii ;-]- Glowny Mafiozo to Janek Klekotnik- Grzechotnik- sprobuj cos zlego napisac o Desmo- raz ugryzie i po chlopie. Widze duzy talez od pizzy z tylu i odp.opony- scigasz sie? Podnosnik- swietna sprawa- pierwszy gadzet jaki zakupilem sobie po nabyciu Duka- idealna sprawa do prob czy garazowych nagrzewanek zima...moj na stopce nie odpali. do tego swietna sprawa do smarowania lancucha. Dzieki podstawce tez mozliwe byly wymiany tylnego amorka. Mam tez przedni- taki prosty kolyskowy pod lagi- stawiajac na dwoch odkrecamy oba kola i heja do wymiany opon ;-] Janek- mam takiego goscia, specjalista jak trza! Rozmawialem kiedys z Rychem o paskach- jesli cos ustalil to pusc mi info mailem plizz. Edzio- tak...Youtube, niektorzy ustawiaja na 'wycwiczony kciuk' paski ale ja balbym sie wygladu srodka gdyby czasem za slabo napiety przeskoczyl lub za mozno dociagniety wykonczyl jakies lozysko...ale pewnie przesadzam ;-] Boldor- fajna akcja i napewno przysporzy im klientow, ciekawe jak Motorex? Balzac- nie wiem czy nalezy az tak sie sugerowac gornym zwisem lancucha...sprawdz na srodku lancucha nawinietego na tylnej zebatce- jesli znaczaco mozna odciagnac to jest wyciagniety. Jesli nie palujesz to spokojnie z przebiegiem, ja mam 25 tys i dopiero jezdze na drugim. Zalozylem zupelnie tani lancuch Dyna Chain ale najwyzszej wytrzymalosci i...chyba juz od 10tys.km nie naciagalem,moze raz lekko, no- nie jezdze na kole, nie pale gumy itd. To solidny lancuch. Nie polecam jednak 'slabszych' niz pulapy ustawione w serwisowkach, moze byc zonk- Duki szarpia i nie sa wcale laskawe dla lancuszkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desmo77 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Witajcie,dorzucam swoje dwa grosze :rolleyes: Stojak Motocyklowy Ducati zakupiony na Allegro, cena 250pln. Tak to wygląda:http://www.bikepics.com/pictures/1088655/Zwróćcie uwagę na luźny łańcuch :) Trzeba go będzie niedługo wymienić (ma już ponad 12K, jeszcze oryginalny). Na jakich łańcuchach jeździcie ? co rekomendujecie ?Pozdrawiambalzac Witam,Ja również w tym sezonie zakupiłem stojak pod tylne koło (z tego co pamiętam firmy BikeLift). A niech sobie opona odpocznie w trakcie zimowej przerwy:)Jeżeli chodzi o przygotowanie motocykla do "zimowania" zgadzam się, że część prac można wykonać samemu jeżeli oczywiście ma się specjalistyczne narzędzia i odpowiednią wiedzę (u mnie z tym różnie niestety), ale człowiek całe życie się uczy. A teraz jeszcze można korzystać z doświadczenia innych -Wasze porady/ sugestie są bardzo cenne. Pozdrawiam,Kamil P.S.Witam Duca kolejny Ducat tym razem w Toruniu - miło słyszeć że jest nas coraz więcej. Do zobaczenia na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam Piernika z Torunia... hehehe... No tak Jaco masz rację, Janek nam tu miłościwie czuwa i wszelkie przejawy odmiennej i niegodnej postawy tłumi w zarodku... :icon_mrgreen: :) Mnie jednak wciąż nurtuje jedna zasadnicza kwestia, to jest: kiedy w końcu spróbujemy domowych produktów z Łomży (np. rosół z makaronem)...hihihi... :biggrin: Łańcuchy kupować mocne!!! i uważać na spinki (no nie Muminek??!!)Pozdr. PS. Jaco metoda kciukowo-paluszkowa, nie nadaje sie raczej do sprawdzania luzów w Ducu... :evil: za to gdzie indziej na pewno...hehehe... :notworthy: :crossy: Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam Piernika z Torunia... hehehe... No tak Jaco masz rację, Janek nam tu miłościwie czuwa i wszelkie przejawy odmiennej i niegodnej postawy tłumi w zarodku... :icon_mrgreen: :) Mnie jednak wciąż nurtuje jedna zasadnicza kwestia, to jest: kiedy w końcu spróbujemy domowych produktów z Łomży (np. rosół z makaronem)...hihihi... :biggrin: Łańcuchy kupować mocne!!! i uważać na spinki (no nie Muminek??!!)Pozdr. PS. Jaco metoda kciukowo-paluszkowa, nie nadaje sie raczej do sprawdzania luzów w Ducu... :evil: za to gdzie indziej na pewno...hehehe... :notworthy: :crossy: Tak,tak- i polewka na myszach sie nada! Spinkom mowimy stanowce Nie!! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) http://cgi.ebay.co.uk/2002-DUCATI-999-BIP-...1QQcmdZViewItem a co myślicie o tym sprzęcie warto wziąć go pod uwagę i całkiem nie drogo nie znam angielskiego i zastanawiam się czy tylko owiewek mu brakuje czy coś jeszcze go boli -czy w tej naszej forumowej klekotowej ekipie jest ktoś kto ciągnie takie zabawki z wysp Brytyjskich? http://cgi.ebay.co.uk/2002-DUCATI-999-BIP-...1QQcmdZViewItem albo to w super cenie około 23000pln Edytowane 16 Listopada 2007 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duca Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Duca - witaj we wloskiej mafii ;-]- Glowny Mafiozo to Janek Klekotnik- Grzechotnik- sprobuj cos zlego napisac o Desmo- raz ugryzie i po chlopie. Widze duzy talez od pizzy z tylu i odp.opony- scigasz sie? Dziekuje za powitanie :biggrin: taa z postow Janka Klekotnika zdazylem wywnioskowac jego sluszne zafascynowanie wszystkim co posiada Desmo w glowicy,jak i bieglosc w ebay`u za wielka woda oraz zdolnosci w prowadzeniu obliczen zwiazanych z ogrzewaniem budynkow :biggrin: ... aaa talez dwa zabki wiekszy i jeden zabek mniej z przodu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Dziekuje za powitanie :biggrin: taa z postow Janka Klekotnika zdazylem wywnioskowac jego sluszne zafascynowanie wszystkim co posiada Desmo w glowicy,jak i bieglosc w ebay`u za wielka woda oraz zdolnosci w prowadzeniu obliczen zwiazanych z ogrzewaniem budynkow ;) ... aaa talez dwa zabki wiekszy i jeden zabek mniej z przodu ;) Dwa to nie tak zle- sam sie do tego przygotowuje lecz mniejszej z przodu nie zalozylbym- to juz za duzo dla mnie. Hmmm- myslalem, ze liczba 40 na zebatce to ilosc zebow przy oryginalnej 36...?Heh, widze, ze lekcje odrobiles i przebrnales przez duzo postow. Twardym trzeba byc :biggrin: :biggrin: Edytowane 16 Listopada 2007 przez jacek998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desmo77 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Dla zainteresowanych przesyłam linka do strony z kilkoma zdjęciami wykonanymi na WDW 2007. Temat już odległy ale pooglądać fajne Ducati zawsze można. http://www.bikepics.com/members/desmopoland/03monster620/ Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilust4s Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie wiecie co i jak robić? Nic prostrzego wejdźcie na www.youtube.com i tam np.wpiszcie ducati valve i wyskoczą wam tam filmiki o regulacji zaworów,o wymianie oleju w klekotku,o wymianie i naciągnięciu pasków,w prawdzie po angielsku ale zawsze to coś,a co do serwisówek też prosta sprawa albo trzeba sobie kupić na www.motopublica.pl ale te z haynesa nie są zarewelacyjne i po angielsku ale lepiej mieć niż nie mieć albo pewnie większość z nas czasami ściąga jakąś muze lub filmy z internetu np. przez osiołka wystaczy wpisać odpowiedni model klekotka lub innego sprzęta i można sobie ściągnąć w formie elektronicznej i wielu językach ale niestety nie po polsku ale są rysunki wszystkie dane serwisowe i napewno jest lepsza i tańsza niż haynes-szkoda że caymer nie robi do ducatów WitamWpisywałem w osiołku i szukałem w bibliotekach ale serwisowki do ST4s 2001 nihuhu niema. Chyba że ta podejdzie http://www.motopublica.pl/sklep,1027,,,03,...n,254110,0.htmlCo do podnośnikow to na allegro sa w komplecie do przodu i tylu za 200zl. Ciekawe jaka jakość? pozdrawiam wilu st4s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi