Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Duc, jak bym Cię nie znał to bym uwierzył że chcesz chciałeś kupić Gallardo...hehehe :biggrin: ;) no chyba że miało by być w kolorze czerwonym :wink: :icon_razz: :biggrin:

A wracając do twojego SS-a to dojechał już???

Jag-u najlepiej napisz lub dzwoń do Janka Nikla, może ci coś ze stanów skołują.

Pozdro

Edytowane przez scitro

www.ducati-klub.pl

Witam! Na mojego ostatniego posta zaden z obecnych Ducatystow nie odpowiedzial ;) - wiec moze na tego? ;) Kto mi powie jak kupic oryginalny czerwony lakier Ducati? Ani lokalny dealer, ani importer (wtedy jeszcze Polonia) nie chcieli sie podjac zalatwienia mi puszki 500ml....

I od razu pytanie nr 2 - jakie sa szanse na trafienie na uzywana rama tylna z jakiegos rozbitego 999 Mono (MY2006)? Moze byc ciut krzywa ;) W sumie od niej zbieznosc ani prowadzenie nie zalezy, a cena przez to lepsza ;)

Witam! Na mojego ostatniego posta zaden z obecnych Ducatystow nie odpowiedzial :icon_mrgreen: - wiec moze na tego? :cool: Kto mi powie jak kupic oryginalny czerwony lakier Ducati? Ani lokalny dealer, ani importer (wtedy jeszcze Polonia) nie chcieli sie podjac zalatwienia mi puszki 500ml....

I od razu pytanie nr 2 - jakie sa szanse na trafienie na uzywana rama tylna z jakiegos rozbitego 999 Mono (MY2006)? Moze byc ciut krzywa :biggrin: W sumie od niej zbieznosc ani prowadzenie nie zalezy, a cena przez to lepsza :icon_biggrin:

O kolorze zapomnij- to jest specjalna mieszanka Ducati oznaczona ich wlasnym kodem. Przynajmniej ja nigdzie nie znalazlem odpowiednika...

Co do lakieru, to ja kupiłem w sklepie Standoxa, dorabiali mi wg receptury Ducati. U nas mają tylko Ducati Nero (czarny) i Ducati.... coś tam (czerwony) 1/2 l lakieru + klar + utwardzacz - około 150 zeta.

Dzwonił do mnie kolega, że można M900 z 95 roku tanio wziąć (ok. 6kzł) . Moto z włoch po strzale, urwany ogranicznik skrętu, krzywe lagi itd. Jakieś tam części do naprawy są, ale nie wiem dokładnie co i jak. Jak by ktoś był zainteresowany to pisać na priva.

Pozdrawiam

www.ducati-klub.pl

zmieniając temat - czy u Was tez od jakiegoś czasu wyświetla się tak dziwnie lista odpowiedzi i postów?

czy to się wiąże z jakimiś pracami na serwerze? jest to bardzo niewygodne bo nie widać kto i co pisał (za każdym razem trzeba wchodzić na link

Kris

Muminek, może przełączyłeś opcje? u góry po prawej stronie w pasku granatowym z nazwą tematu masz przycisk "opcje" - przestaw na "standardowy" - u mnie jak włączyłem "drzewo" to się przez 2 tyg. wsciekałem, że coś nie tak ;)

Edytowane przez heartless

Z przełożeniem samego silnika pewnie byłby u mnie spory problem. Ja mam silnik na wtrysku a 900-ka na gaźnikach. Ewentualnie mógłbym zrobić w drugą stronę i przełożyć z mojego kierę, lagi i co tam jeszcze połamane. Tylko kurna co bym zrobił z silnikiem z 800-ki z połamanem koszem sprzęgłowym...

No jak chodzi o lakier to srednio mnie pocieszyliscie :> Czyli albo zamawiac oryginalne czesci juz polakierowane (pewno cena konkretna), albo dorabiac lakier... Na wypadek gdybym kiedys sie dorobil motocykla i gadzetow z np Carbonu to poprosze o namiar na Standoxa :-) Czerwony kolor jest dobry - a robia w ogole Ducaty w innych kolrach? (jak n areklamie Fiata z Schumacherem) :-)

I jeszcze dwa argumenty "dlaczego moto jest lepsze od kobiety":

1. Motocykl nawet oblepiony muchami wyglada zaje...

2. Jadac na motorze myslisz i jezdzie na motorze...

Ktory lepszy? Ja obstawiam drugi.

W temacie Monstera - 6000 to faktycznie sporo. Jedynie chyba zebe przeszczepiac graty, o ile przebieg i zuzycie OK.

Muminek, może przełączyłeś opcje? u góry po prawej stronie w pasku granatowym z nazwą tematu masz przycisk "opcje" - przestaw na "standardowy" - u mnie ak włączyłem "drzewo" to się przez 2 tyg. sciekałem, że coś nie tak :crossy:

dzięki za info - to co mnie dziwiło, to fakt, ze na jednym kompie jest dobrze a przy kolejnych włączeniach strony zmieniało się "samoczynnie" to mnie zdziwiło.

Ale nie z takich opresji się wychodziło :icon_rolleyes:

Słuchajcie, pojawił się nowy Monsterek 620 na Allegro:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M563730

Motorek należy do mojego znajomego i jest 100% wart polecenia. Negocjowalem jego zakup w salonie Ducati i śledziłem jego losy aż do teraz.

Polecam

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl