Muminek Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Ja odpadam- nie mam lancuchow snieznych do mojego auta :biggrin: no to trzeba kupić - mnie tez to czeka. Propozycja wydaje się ciekawa - czekam na dalsze info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 No Marcin poszedles po bandzie trochie- 1098 S, rozni sie moca(154KM- na kole) od 1098(148KM- nakole) o ok. 6 KM na tylnym kole,Sorry,że jestem upierdliwy Janek ale według producenta te dwa motocykle nie różnia się mocą. Oba mają 160 KM na wale czy na sprzegle (sam nie wiem). Co jest??? Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Ano to jest ze producent swoje a testerzy swoje, dane prztoczylem z amerykanskich czasopism, i internetu, motocykle testowane byly na tej samej hamowni Dyna 150, cos tam cos tam, moc wykazywana jest na tylnym kole- czyli faktyczna moc jaka oddaje motocykl z pominieciem strat na przekladniach i sprzegle, dodatkowo jest to moc tzw statyczna, czyli z normalnym doplywem powietrza- z reguly tzw doladowanie dynamiczne zwieksza moc od 1 do 3 KM na tylnym kole...Dodam tylko ze zwykla wersja z tym samym zestawem czyli full Termignioni+ chip+ filtry = strojenie daje tez 163 KM na tylnym kole, ale zwykla wersja fabrycznie(oryginalnie) ma bardziej restrykcyjny tlumik i filtr powietrza, nie pamietam czy sie roznia czipami- musialbym zajrzec i porownac czesci- a mi sie nie chce...Zreszta fabryka podala kiedys na moje 748 S -97 KM z silnika , a juz znalazlem takie moce spod kola: 98KM, 100,5KM, 102KM, 104 KM- jednak dla mnie nie jest wazne czy moj Duk- ma 95, czy 105 KM- wazne ze jest i ze to Ducat- a nie krotkoszyjny ryzopierd :icon_mrgreen: . Pozdr. Niklowana Desmoszajba :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Sorry,że jestem upierdliwy Janek ale według producenta te dwa motocykle nie różnia się mocą. Oba mają 160 KM na wale czy na sprzegle (sam nie wiem). Co jest??? Hmmm, no tak wyglada. Jestem zaskoczony bo zawsze weki zdaje sie byly mocniejsze. Ciekawe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Wydaje mi się że przy obecnych temperaturach Zakopane w październiku, może być zasypane śniegiem po kolana, wiec raczej motocykle odpadają... no ale nasza aura bywa kapryśna :) Co do tej mocy to wiele zależy od maszyny na której testowano motocykl, wszak każde urządzenie pomiarowe cechuje jakiś bład stały...Hejka Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Jakby tego bylo malo dodam ze najmocniejszy ryzopedowy gsxr 1000 z 2007 rok- na tej samej hamowni mial 162,8 Km na kole mimo obiecywanych chyba 185 z silnika:-)))).W innych testach wyniki podobne. Narazie. ide robic kotlety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Jakby tego bylo malo dodam ze najmocniejszy ryzopedowy gsxr 1000 z 2007 rok- na tej samej hamowni mial 162,8 Km na kole mimo obiecywanych chyba 185 z silnika:-)))).W innych testach wyniki podobne. Narazie. ide robic kotlety... Klekoty nie kotlety...a mowi, ze jest Ducatista! :lapad: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Juz po "klekotach" :D - zezarte mniam mniam...a jesli chodzi o temat pomiarow mocy, to pomiar zalezny tez jest np od wysokosci nad poziomem morza, nawet odpowiednio dobrane opony wykaza roznice na tym samym sprzecie.Ja swoje dane zbieralem z Cycle World, Motorcyclist, Sport bikes, Motorcycle Consumery, Street Superbikes, Power Bikes, Sigma Performance Ducati, filmikow z Youtube- n/t Ducati , i jeszcze z paru tajemnych firm znanych z lokalnych wyscigow Ducatow w USA.Zreszta nie oto chodzi- jezdze Klekotem bo lubie, a nie bo musze, jezdzilem wieloma sprzetami , ale zaden nie sprawial tyle frajdy z jazdy jak Klekot- zreszta jak mialem kiedys okazje przejechac sie Paso Limited to tylko upewnilo mnie w moim wyborze- Duc to jest To!Pozdr. Zdesmonowana Niklowanaszajba :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 a ja dziś idę sobię do pracy (tak jakoś koło południa), podchodzę pod budynek biura i patrzę, a tam pod wejściem stoi mały Monsterek i to w dodatku na krakowskich tablicach. I tak sobie myślę, że Seba nie maił co robić i się brykną do W-wy na mały spacer. Ale niestety nie był to sprzęt Sebowy - MOnster był 620 w kolorystyce szarej. I tak sobie trochę pozazdrościłem Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Wybieram się do tej w-wy jak sójka za morze, cały tydzień nonstop padało, ale w końcu dzisiaj wyjrzało słonko :flesje: i wyprowadziłem szczura z garażu, oj narowiste bydle, po 10 dniach przerwy strasznie mu się chce jeździć... :biggrin: Pozdr Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMann Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Nawet zajechał do mojej stajni, ale prosa nie chciał. Pozdrófka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 za to wi-połera wpie...a aż mu się tłumiki trzęsą...hehehe Janek wycieku spod uchwytu baku ciąg dalszy :) wczoraj się ujawnił ponownie... zdaje się trza go w pampersa wyposażyć.... :banghead: Oblutowałem dookoła tę blachę która bezpośrednio jest zgrzana z bakiem i było trochę spokoju, ale gdzieś znowu pojawił się wyciek tym razem bezpośrednio spod uchwytu, który jest przyspawany do tej właśnie blachy. Ty też tam spawałeś?Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) za to wi-połera wpie...a aż mu się tłumiki trzęsą...hehehe Janek wycieku spod uchwytu baku ciąg dalszy :) wczoraj się ujawnił ponownie... zdaje się trza go w pampersa wyposażyć.... :crossy: Oblutowałem dookoła tę blachę która bezpośrednio jest zgrzana z bakiem i było trochę spokoju, ale gdzieś znowu pojawił się wyciek tym razem bezpośrednio spod uchwytu, który jest przyspawany do tej właśnie blachy. Ty też tam spawałeś?Seb Podobno jest dobrze to miejsce wygrzac na motocylku zapalniczka oczywiscie z pelnym bakiem. Ktos mowil, ze problem wraz z wszystkimi innymi znika jak reka odjal. :banghead: wspolczuje Edytowane 13 Września 2007 przez jacek998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 tak i ŚP Seb będzie patrzył na wasze poczynania z góry... :) Raz dwa składać yasec-owi zyczenia urodzinowe Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 tak i ŚP Seb będzie patrzył na wasze poczynania z góry... :) Raz dwa składać yasec-owi zyczenia urodzinowe Sto Lat,Sto Lat :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi