Muminek Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 W Polsce prawda jest taka,że serwis Ducati leży. Znam może dwa miejsca w Polsce gdzie można z czystym sumieniem wysłać kogoś żeby profesjonalnie przeserwisowac Ducati. Pierwszy to MotoRex w Poznaniu a drugi Boldor w Warszawie ( nie mam doświadczenia ale słyszałem że są drodzy-to ich minus). Wielu z nas serwisuje swoje Duki we własnym zakresie i jeśli ktos to umie robić to szczerze zazdroszcze ale jest też gro ludzi którzy tego nie potrafia i moto cierpi dlatego często motorki w Polsce wyglądaja jak wyglądają. Na Zachodzie motocykl jeśli jest w dobrym stanie to musi kosztowac swoje ale uważam, że warto. ja serwisowałem w BolDor, ale mam ciężko do stwierdzenia czy są drodzy - ceny mają jak w innych serwisach (no może 5-10% wyższe, ale ja mam kartę klienta tak więc płaciłem za roboczogodzinę jak w innych warsztatach). Inna kwestia to cena elementów czy materiałów eksploatacyjnych - jednka i tu wg. mnie był podobny poziom. No i najwazniejsze - dostępność Łukasza - tu jest kwestia wcześniejszego umawiania się na serwis (choć jak przyjeżdżałem to i w tzw międzyczaise można było uzyskac pomoc czy porady). co do zakupu motorku za granicą - to jest całkiem ciekawy pomysł ze względu na cenę oraz na doposażenie - na ogół te maszyny sa więcej wyposażone w dodatki niż te zakupione u nas. Minus tego to fakt, że przy odsprzedaży uzyska się na nią raczej niższą cenę niż za kroajową maszynę oraz nie wszystcy sa zainteresowani importowanymi sprzętami - obawa co do wypadkowości pozdr Kris nie wiem czy to oglądaliście http://www.ducati.com/gallery/gallery.jhtm.../wdw1098f08.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefir Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Witam wszystkich Ducatisti!!! Jak zapewne widać po moim formowym przebiegu jestem tutaj całkiem nowy, więc proszę o wyrozumiałość :notworthy: i mam kilka pytań odnośnie ducati monstera.Otóż od niedawna posiadam uprawnienia do jazdy pojazdami jednośladowymi a co za tym idzie najwyższy czas postarać się o jakieś moto!!! Jak na razie uważam że świetnym moto dla mnie będzie właśnie monster 600/750, dysponuję funduszami ok. 11tys PLNów A ubranie masz? Jeśli nie, to odlicz sobie od tej kwoty ze 2 tysiaki. 1.Czy bez problemu początkujący motocyklista (czyli ja) poradzi sobie z takim monsterem?Będzie to moje pierwsze szosowe moto, do tej pory jeździłem na crossie 2T 250ccm Spokojnie, ja się przesiadłem z crossa 125 2T i dałem radę. Będziesz musiał się tylko oduczyć paru endurowych nawyków i naprzód. 3.Kiedy jest najlepsza pora na kupowanie moto? Chodzi mi głównie o to kiedy jest największy wybór maszyn czy teraz czyli zaraz po sezonie wrzesień/październik czy jak leży śnieg czy może na wiosnę na początku nowego sezonu? Wybór IMHO jest największy na jesieni i to jest najlepsza pora na kupno. Są jeszcze warunki do przejechania się danym egzemplarzem, masz całą zimę na dopieszczenie maszyny i nie zalewa cię krew jak się wcześniej zrobi wiosna a sprzęt nieprzygotowany. A może ktoś z forum ma takie moto na sprzedaż?? :buttrock: Mój (M600 '97) będzie niedługo do sprzedania w twoim zakresie cenowym. Info na PW.Pozdro! Pozdrawiam.Zefir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Fajne zdjecia Krzysiu- widziales tych zoltkow z tylu jak z niepokojem w krzywych oczach ogladaja??I znow byl ja dzisiaj w Motostodole-Klekotem i troche pomarudzilismy na wariactwa amerykanow- co znow podebrali nam 1098S- poszedl za 11 tys dol, oczywiscie do roboty: gorna owiewka, komputer+wyswietlacz+ kluczyki, nie wiem co jeszcze brakowalo, ale i tak w porownaniu do najnowszych ryzopedow ceny 1098 osiagaja za...te.Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Wie ktos jakie sa roznice miedzy Hypermotardem, a Hypermotardem S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drygas Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Witam was wszystkich wspanialych ducaticiJesli bede mogł komus pomoc i poradzic w sprawie DUCATI MONSTER (w moim przypadku MONSTER 750) prosze pisac. DUCATI THE BEST :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Witam was wszystkich wspanialych ducaticiJesli bede mogł komus pomoc i poradzic w sprawie DUCATI MONSTER (w moim przypadku MONSTER 750) prosze pisac. DUCATI THE BEST :buttrock: O! Ziomek z Krainy Niskopiennej Pomaranczy! :biggrin: Witaj :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Wie ktos jakie sa roznice miedzy Hypermotardem, a Hypermotardem S? główna różnica to zawieszenie: zwykły jest na elementach Sachs'a a S na Olinsach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Pozwól ,ze doprecyzuje Muminku :crossy: Multistrada zwykła jest zawieszona z przodu na amortyzatorach Marzocchi a z tyło na Sachs. Multi 1100S z przodu i z tyłu ma Ohlinsa + ma pare gadżetów karbonowych typu przedni błotnik, pokrywy pasków rozrządu itp.Osobiście nie przepłacałbym za wersje S (gdybym kupował nowe). Zawieszenie Ohlinsa jest bardzo precyzyjne i podobno ciężko jest je ustawić. To samo z 1098S- różnica tylko w zawieszeniu. Wcześniej 999S miało przynajmniej pare koników więcej.Pozdr Własnie sie zorientowałem,że pytałeś o Hyper a nie o Multi. Tu różnica jest podobna (czyli chodzi o zawiechy) ale wersja zwykła ma z przodu marzocchi i z tyłu sachsa a S-ka ma z przodu marzocchi i z tyłu ohlinsa. Poza tym S-ka ma przednie zaciski od 1098 i lżejsze felgi.Pozdr Edytowane 9 Września 2007 przez duke75 Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Pozwól ,ze doprecyzuje Muminku :) Multistrada zwykła jest zawieszona z przodu na amortyzatorach Marzocchi a z tyło na Sachs. Multi 1100S z przodu i z tyłu ma Ohlinsa + ma pare gadżetów karbonowych typu przedni błotnik, pokrywy pasków rozrządu itp.Osobiście nie przepłacałbym za wersje S (gdybym kupował nowe). Zawieszenie Ohlinsa jest bardzo precyzyjne i podobno ciężko jest je ustawić. To samo z 1098S- różnica tylko w zawieszeniu. Wcześniej 999S miało przynajmniej pare koników więcej.Pozdr Własnie sie zorientowałem,że pytałeś o Hyper a nie o Multi. Tu różnica jest podobna (czyli chodzi o zawiechy) ale wersja zwykła ma z przodu marzocchi i z tyłu sachsa a S-ka ma z przodu marzocchi i z tyłu ohlinsa. Poza tym S-ka ma przednie zaciski od 1098 i lżejsze felgi.Pozdr to ja bym tylko jeszcze dodał jedną różnicę - cena :) 47.900 vs 53.900 zł w Polsce (i jak zwykle pojawia się wtedy pytanie - czy te różnicę są warte aż tyle :notworthy: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) No Marcin poszedles po bandzie trochie- 1098 S, rozni sie moca(154KM- na kole) od 1098(148KM- nakole) o ok. 6 KM na tylnym kole, a jak sie doda taki specjal full Termignioni+ chip+ filter daje 163 KM na tylnym kole tyle samo co gsxr 1000 2007 rok- a podobniez w Sztatach Amieriki mozna to kupic za ok 2300 $...Ohlins na kierownicy jest regulowany, a zwykly Sachs-Boge nie...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Edytowane 9 Września 2007 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 panowie w tym tygodniu zaczynam prawko , w zimie zakup moto i do zobaczenia na trasie w wiosne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 No to aLLy, trenuj 8-kę pilnie...hihihi... Starzejesz się :crossy:A muminek już sobie coś upatrzył? czy nie poluje w ogóle???Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 No to aLLy, trenuj 8-kę pilnie...hihihi... Starzejesz się :crossy:A muminek już sobie coś upatrzył? czy nie poluje w ogóle???Seb no tak sobie patrzę to tu to tam, ale w międzyczasie musiałem zapłacić I ratę za budowę i trochę mi się lekko zrobiło na koncie (pewnie będę czekał z inwestycją do wiosny)Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMann Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 WITOJCIE!!! Dziś odwiedził mnie w sklepie kolega z Zakopanego.Poprosiłem go o zrobienie dla naszej grupy oferty na nocleg w jego pensjonacie www.dawidek.plma zrobić opce za sam nocleg. druga opcaja to full, z noclegiem i wyżywieniem.Poprosiłem go żeby uwzględnił maxymalne rabty + pieczonego prosiaka na wieczór sobotnio-niedzielny.Wspomniałem mu, że interesowałby nas któryś weekend październikowy. Co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 WITOJCIE!!! Dziś odwiedził mnie w sklepie kolega z Zakopanego.Poprosiłem go o zrobienie dla naszej grupy oferty na nocleg w jego pensjonacie www.dawidek.plma zrobić opce za sam nocleg. druga opcaja to full, z noclegiem i wyżywieniem.Poprosiłem go żeby uwzględnił maxymalne rabty + pieczonego prosiaka na wieczór sobotnio-niedzielny.Wspomniałem mu, że interesowałby nas któryś weekend październikowy. Co wy na to?? Ja odpadam- nie mam lancuchow snieznych do mojego auta :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi