Jagdtiger Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Czy do Monstera 800 wrzucę oponkę 180/55? Konkretnie to Pirelli Diablo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) w moim S2R 800 własnie taka fabrycznie jeździ... Jeśli chodzi o rozmiar oczywiście.. Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez heartless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuC Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Czesc, mam pytanie, do jakiej temperatury mam zagrzac swojego Monstera zanim rozpoczne jazde?Silnik jest na dotarciu, pojemnosc 695.Na jakie wskazniki temperatury mam zwrocic uwage. Zalezy mi zeby silniczek zyl dlugo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMann Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam To dla prawdziwych zinformatyzowanych Ducatomaniaków http://www.allegro.pl/item225448812_tylko_...dition_4gb.html Drogieeeee , ale gadżet sympatyczny Jeśli chodzi o temp. Ja dotykam goła dłonią pokrywy od sprzęgła- bo w mojej 600 jest mokre sprzęgiełko.Jak wyczuwam zmiane temp. to - ogień (czyt. ruszam delikatnie nie obciążając silnika na pierwszych kilometrach) :) :D :buttrock: jakieś plany na jutrzejsze święto?? Może ktoś do krakowa się wybiera na pokazy red Bulla ??Może jakaś traska w okolicach KRK - jestem chętny.Jak wszystko się uda to dziś wieczorem Monsterek, będzie nocował w grodzie Kraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam kolejnych Ducatisti... arbuzman-a i Luc-a.Można jechać zaraz po uruchomieniu, ważne by nie przeciążać silnika - tzn. średnie obroty. Arbuz co do zakupu, to kup prostego! Spod pionowego cylindr lubi wypływać olej, zmierz cisnienie sprężania i obejrzyj swiece to dużo Ci powie o kondycji silnika. Ewentualnie możesz pisać na priv i pytać o konkrety. Jak motocykl jest niedaleko to mogę się z tobą kopnąć i obejrzeć. Pozdr Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 co do temp to ja uruchamiam silnik na jakieś 3-5 min (wtedy spokojnie się "dopinam" i ubieram w kask i rękawicę) a potem spokojna jazda do około 60-65 C. Potem oczywiście bez przesady ale nie mam juz większych ograniczeń. W przypadku dotarcia - popatrz w instrukcję i zwracaj uwagę na obroty silnika, a wtedy temperatura nie będzie zbyt wysokapozdrKris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramelech Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Czesc, mam pytanie, do jakiej temperatury mam zagrzac swojego Monstera zanim rozpoczne jazde?Silnik jest na dotarciu, pojemnosc 695.Na jakie wskazniki temperatury mam zwrocic uwage. Zalezy mi zeby silniczek zyl dlugo :icon_mrgreen: Ja czekam az mi zniknie mrygajace "LO" i wtedy kiedy osiagnie powyzej 50 C dopiero jade. Tez mam na dotarciu 695. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 U mnie to sie odbywa tak , wyciagam Klekota z "bunkra", zakladam co trzeba wsiadam, odpalam, stoje tak ok 1-3 min( w zaleznosci od temp otoczenia) potem ruszam i jade tak sobie pare kilometrow nie przekraczajac na poczatku 2 tys potem 3 tys obr potem 4 tys obr, jak czuje (latwo wyczuc:-)) ) ze silnik nagrzany moge juz sobie pozwolic na normala jazde( a to wszystko przez nieprecyzyjny wskaznik temperatury silnika). Dobra jade dzisiaj z Esko(Fin) na przejazdzke- ale Finczyk strasznie sie wlecze nie wiem jak to wytrzymam( chyba sie na dzis przesiadziem z Ryskiem na Harleje- Rysiek na Road Kinga ja na Dyne Limited :-)) )- bo tempo bedzie zaj.... oszczedzajace paliwo- 80 km/h :banghead: ;)Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 A przypomniałem sobie Arbuz, że jeszcze trzeba sprawdzić regulator napięcia tzn, czy nie przeładowuje akumulatora...Hej Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Hallo Makarony. Prosze na PW info kto jedzie do Brna. Mam wejsciowke na trybune f-my 'Elite' naprzeciw padokow. Oczywiscie mozna na to lazic po innych sektorach ale majac dobry aparat z teleobiektywem- mozna porobic mase fajnych fotek z 'zycia padokowego' majac to miejsce. Cena 10Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 kurczę - wejściówka za 10EURO, to jak prawie za darmo - pewnie zaraz zacznie się licytacja :clap: No ja niestety w tym roku nie wybieram się ;) - na pocieszenie dla mnie ławy fundamentowe juz wylane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Oj tak z planami czasami bywa ze sie zmieniaja- ja mialem jechac w tym roku na Litwe a nici z tego, wczoraj mialem jezdzic na Harleju(zreszta wcale nie zaluje) a wyszlo ze sprzedalim Eska czoperrarzowi i pojechalim endurasami (DRZ 400 x 2 szt+ DR 650 )380 km trase terenowo wyjechalim o 12 tej a wrocilim o 23-ej, caly czas szuter, las, polne drozki sciezki i czasami scierniska, ale bylim przy ruskiej granicy, na tamach kanalu mazurskiego, gbunkry broniace domku Geringa( malo kto o nich wie), domki z elementami wykonczeniowymi w ksztalcie swastyk, kolo zamku w Barcianach itp..., brat to fajne miejsca odludne zna- moze byc za przewodnika:-))), jeszcze rano mi dudnilo i mialem piach w oczach:-))). Wrocilim calo i zdrowo , nie liczac 1 gleby(mojej), i ublocenia po pas. Ciao Ducatisti! Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Cześć, czy może mi ktoś podrzucić dane do jakich obrotów wkręca się silnik 600 na biegu jałowym? Potrzebuję złapać drugi punkt obrotomierza, który zaadaptowałem z Hondy... To trzeba teraz zajechać do Muminka na wiechę :) :) Dalej jesteś na urlopie, czy od poniedziałku idziesz do pracy???? Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 To trzeba teraz zajechać do Muminka na wiechę :) :) Dalej jesteś na urlopie, czy od poniedziałku idziesz do pracy???? z tą wiechą to jeszcze za wcześniej, ale serdecznie zapraszam.na urlopie jestem już dziś ostatni dzień - w poniedziałek do arbajtu :D (choć przez ostatnie 2 tygodnie byłem w pracy jakieś 6 razy)Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Ja na poczatku tego roku mialem zalegly urlop za 2006 to w domu bylem 7 dni na 20 wolnego:-))...Krzysiu jak chcesz wiedziec jak sie oblicza zapotrzebowanie na cieplo dla domku- to Ci podam- tylko wiadomo teoria swoje - zycie swoje...szukaj juz gosci od polozenia dachu- bo np moi znajomi co dachy robia najblizszy termin maja ok. 09/2008 roku.. Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi