Skocz do zawartości

Instrukcje do Jawy 250 ccm

Szpanerq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ciezko znaleźć instrukcje po polsku. nie mam dostepu do skanera wiec moge Ci tylko pomóc odpisując na pytania. Wal śmiało!!

[ Dopisane: 28-01-2006, 19:29 ]

OOO to ja też poproszę [email protected]

[ Dopisane: 28-01-2006, 19:31 ]

i zapraszam do tego tematu

http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=39181

mialo [email protected]

GG 3752401

mam 2 kable jakies w tym schowku na akumulator po lewej patrzac od tylu motoru jeden wychodzi z grobego przyczepionego do ramy a 2 był przykrecony na jakims bolcu w tym schowu , tam taki wystawal bolec chyba fabryczny on jest , no i ktory + a ktory -

Swego czasu jak jeszcze śmigałem Jawą 175 i remontowałem ją (chociaz patrząc z dzisiejszej perspektywy to nie nazwałbym to kompletnym remontem kapitalnym), ale do rzeczy sam szukałem do niej jakiejśc instrukcji. W tedu jeszcze neta a nawet kompa nie miałem. Zdobyłem polską ksiażke a dokładnie instrukcje obsługi od starszego goscia. Zrobiłem ksero i według niej składałem motor. Teraz zabardzo nie wiem gdzie te ksero mam. W niej było wszystko. Ale gdzieś przepadła.

W Jawie + idzie na mase (czyli do jakiegoś elementu ramy) a - na aqu (akumulator). Tak samo jak w Junaku.

Szpanerek widze że jesteś z Hajnówki.

jakby ktos chcial to znalazlem w garazu stara ksiazke pt " sam naprawiam i eksploatuje motocykle" czy jakos tak..w kazdym razie sa tam podstawowe jak i troche bardziej zaawansowane iformacje dot m.in. awo,ify,jaw,izy,lambret itp..ogolnie motocykli popularnych w latach 60/70..ksiazka tez jest z tego okresu..nie mam czasu robic skanow,jesli jest ktos do tego chetny to moge uzyczyc w/w ksiazki celem zrobienia ksero czy innego PDF..oczywiscie za free!! i ten kto by sie tym zajal to tez by bylo dobrze by zrobil to za free..jak co to niech sie odezwie jakas kompetentna osoba!

Jak chcesz to ja mam poskanowaną instrukcja do Jawy 250 353/354 po polsku...(okolo 13MB)

jesli mozesz to i mi zrzuć [email protected] to wrzuce to na serwet to każdy bedzie mógł przeglądać :)

[ Dopisane: 01-02-2006, 20:29 ]

no i co z tymi skanami :P :?:

• 2 tygodnie później...